FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. április 30., szombat

Check it & Get it - Maybelline Colossal Volum' Express Cat Eyes Szempillaspirál


Szempillaspirálokkal mindig gondban vagyok, ugyanis nekem kevés és túl egyenes szempilláim vannak, így nehéz olyant találni, ami lehetőleg nem csomósodik be miközben hordom, könnyen felvihető, tartós és szép, íves szempillákat varázsol nekem.  

Ez a szempillaspirál már közel egy hónapja meg van, csak úgy lekaptam a polcról egy "na jó, végső soron ez is megteszi!" felkiáltással, és így már nagyjából van egy kialakult képem róla. A keféje nagyon vékony és ívelt, kicsi sörtékkel, aminek az lenne a lényege, hogy könnyen beférkőzik a legapróbb szálakhoz, szétválasztja azokat és a kialakításának köszönhetően a külső szemzugban elhelyezkedő pillák is "kapnak a festékből", így lesz a használójának cicaszemeket idéző tekintete.






Az első tapasztalatom a Cat Eyes-nál, hogy az ecset túl sokat vesz fel a festékből, így szinte összeragasztja a pilláim. Ráadásul maga a festék számomra túl folyékony, plusz még a spirál szerkezete is olyan bután van kialakítva, hogy nem segíti egyáltalán a felvitelt. Az apró sörték nem igazán választják szét az összeragadt szempillákat. Tulajdonképpen miért jó, ha ilyen kicsinek vannak kialakítva? A hosszabb sörte sokkal jobban szétválaszt és jobban kezelhető vele a felvitel. 




Maybelline szempillaspiráloknál azt figyeltem meg, hogy kb 3-4 hónap múlva lesz megfelelő az állaguk, addig olyan folyósak és semmilyenek, hogy azon semmi sem segít. Pont ezt tapasztaltam meg a The Falsies-nál is, aminek az spirál részének kialakításával egyáltalán nem voltam megelégedve, de mára, talán mivel a festék maga is kicsit "szárazabb" lett, sokkal jobban fel tudom vinni a pilláimra, mint előtte. És igen, a csomagolásra az van ráírva, hogy 6 hónapig lehet használni a kibontás után, de ha abból a 6 hónapból 4 hónapig konkrétan "használhatatlan", akkor hogy is van ez?


Lényegében nem egy rossz választás a Maybelline Colossal Volume Cat Eyes, de véleményem szerint elég felejtős, így ha esetleg nem végszükség esetén kéne szempillaspirál, akkor inkább keress más félét, például MaxFactor vagy L'Oréal márkájút, ha viszonylag olcsóbbat keresel és inkább adj ki rá többet, mint sem hogy megvegyél egy olyat, aminek meg kell várnod a "beérését", de olcsó (Kb. 1500 Ft).