FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. április 12., kedd

Check it & Get it - Zsákmány

Ez a kis rovat az egyes "zsákmányaim" próbálják megörökíteni az utókornak. Mivel óhatatlanul is a kezembe, majd a kosaramba landol néha egy-két sminktermék vagy kozmetikum, szeretném ezeket tesztelni, bemutatni, megvizsgálni úgy, ahogy én látom. Ezek mind a személyes tapasztalataim, véleményem :)

Vikusz barátosnémmal ma egy mini csajos napot tartottunk suli után, így a DM felé vettük az irányt, hogy a kuponjait el tudja használni. Nekem nem volt kuponom, de ez nem akadályozott meg abban, hogy kinézzek magamnak pár csecse-becsét :)


Első választásom egy szemhéjpúder quadra esett, mely a Manhattam "Freaky Friday" fantázia nevű kollekciójának limitált kiadása. Két féle paletta található a kollekcióban: egy narancssárga és föld színek kombinációja és egy pink és halvány rózsaszín színek keveréke. Én ez utóbbit vettem meg, melynek elnevezése "Be My Baby". Ösztönösen húzok a pasztell színek felé, így nem is volt kérdéses, hogy melyiket fogom választani a kettő közül.


Textúrája mindegyik színnek teljesen különböző. Az élénk pink 56L rendkívül könnyen felvihető, jól pigmentált, sűrű állagúnak mondanám. Ugyanez mondható el a fáradt rózsaszín 61D-ről is. Ám a másik kettőt, az 51G-t (barackszín) és a 15D-t (halvány bézs) sokkal nehezebb volt láthatóvá tenni a bőrömön. Nagyon halvány színek, finomak, többször kellett visszanyúlnom a quadhoz, viszont egyáltalán nem tűnnek el a bőrön, csak a felvitelük igényel több törődést, mint a másik kettőé. Ezek inkább a szemöldökcsontra vagy az erős vonalak elsatírozásához, esetleg a szemöldökzugba ajánlatosak használni.

A színek sorban: 56L/51G/61D/15D (bázis nélkül)

Hogy jobban láthatóvá tegyem őket, "felpróbáltam" a színeket egy szemhéjpúder bázisra is. Itt már sokkal intenzívebben jöttek elő, kicsit fémesebb hatást lehet elérni ezzel a kis trükkel, ráadásul sokkal stabilabban marad meg a festék a színen, nem gyűlik össze a ráncokban, nem maszatolódik el.

A színek sorban: 56L/51G/61D/15D (bázissal)

A Mousse Rouge Soft Touch krémpirosító rendkívül felkeltette az érdeklődésem, ugyanis még nem volt olyan krémpirosítóm, ami a felvitel után púderszerűvé változik. Én a 39D - Apricot árnyalatút választottam. Figyelmeztetek mindenkit, ez egy rendkívül veszélyes termék! Hátránya, hogy amint végighúzod az ujjad rajta, máris a kelleténél többet szedtél fel, így csak egy egész leheletnyit kell csak az ujjaddal felkenned, hogy egy egész halvány pírt adj az arcodnak.




Ugyanakkor ez az erősen pigmentált jelleg az előnye is a Soft Touch krémpirosítónak. Ha esetleg jobban szeretnéd az arccsontod hangsúlyozni, mint a szemed vagy a szád, nem kell 80-szor belemártanod az ecseted bármely más púder állagú pirosítóba, hanem fogod ezt és egy simítással élénk, vibráló téglaszínű kontúrt festhetsz magadnak. Aki viszont megmarad a minimál verziónál, az vagy az ujjbegyeivel vagy egy kozmetikai szivaccsal vigyen fel egy csipetnyit, és szépen, egyenletesen oszlassa el a halánték irányába. Az biztos, hogy én gyakran fogom használni ezt a pirosítót. A színe és az állaga is nagyon bejön és tuti, hogy nem fog elfogyni pillanatok alatt. :)




Végül egy nagy kedvencem került a kosárba. Már régebben magaménak tudhattam egy Soft Mat ajakápoló krémet 56K (fáradt rózsaszín) színben, aminek különlegessége az, hogy az ajkakon matt színűvé válik. Nagyon nagyon nagyon ritka a matt rúzs, pláne az olyan, ami krém állagú és ráadásul még matt is.


Így muszáj volt egy korallosabb árnyalatot választanom. Ennek száma 53M. Csak egy szót tudok mondani rá: IMÁDOM!! Krémes, nem szárítja az ajkakat, gyönyörűen pigmentált és kb 2-3 óráig fenn marad az ajkakon. Tény, hogy viszonylag csúnyán kopik le, de ezt elnyomja az összes többi jó tulajdonsága. Ja, és mondtam, már hogy matt? ;)

Balra: 56K / Jobbra: 53M





Összességében elégedett vagyok a szerzeményeimmel, a héten összedobok valami sminket is ezekből a termékekből:)