FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. április 27., szerda

Nail Design - Blue Ombre

A sminkelés mellett rettentő nagy gondot fordítok a körmeimre. A szép köröm mindent elárul a gazdájáról, én ezt vallom, és ehhez tartom is magam, hiszen egy-egy kivétellel ( pld: vizsgaidőszak) szinte mindig ki van festve a körmöm! Imádom a rikító, feltűnő, élénk lakkokat, legfőképpen ilyesmi színeket lehet látni a kezemen, de akadnak olyan napok, amikor inkább az egyszerűség híve vagyok a körmök terén is. Ilyenkor egy testszínű körömlakk is nagyon ízléses tud lenni.

Most egy olyan technikát mutatok be, ami számomra is új, bár már jó ideje ismerem, köszönettel a YouTube szépségguruinak, ez pedig nem más, mint az átmenetes lakkozás, vagyis az "ombre nails". Nem tudom, hogy mennyien ismerik a technikát, de azért biztos, ami biztos, leírom, hátha ezzel segítek egy-két kíváncsi lánykának. :) Tehát nézzük a felhasznált eszközöket:



1.) Átlátszó körömlakk (Aki kicsit igényesebb, külön szerezzen be alap és fedő lakkot, vagy olyan lakkot, ami használható alapként és fedésként is, aki nem, annak elég egy sima átlátszó körömlakk. Én az Astor Power3 alapozó- és fedőlakkot használtam)

2.) Két vagy három, különböző színű körömlakk ( Lehetőleg egy sötét, meg egy világos változata egy adott színnek. Én 3-mal dolgoztam: egy világoskék H&M-es lakkal (Aquatini), egy csillogós, kicsit színváltós tengerkék Orly-sal (It's up to Blue) és egy fényes sötétkék H&M-es körömlakkal (Spending Cash with Carl) )

3.) Sminkszivacs (Mindenképpen háromszög alakú legyen, mert azzal könnyebben fel lehet vinni a színt, és pontosabban lehet dolgozni.)

4.) Műanyag/üveg edényke (Vagy bármi, ami később lemosható, ugyanis ebbe fogjuk önteni a színeket, és innen "itatjuk fel " a sminkszivaccsal.)

5.) Körömmatrica vagy körömnyomda (Ez opcionális, és főleg azért jó, mert ha esetleg úgy érzitek, elrontottátok vagy nem lett túl egyenletes az átmenet, de annyira nem lett rossz, hogy leszedjétek az egészet, akkor tudjátok ezzel ellensúlyozni az apróbb hibákat, amik a körömnyomda/matrica hatására nem lesznek olyan feltűnőek.)

Miután meg vannak az eszközeink, el is kezdhetjük! :)


1.) Első lépésben szépen letisztogatjuk a körmeinket körömlakklemosóval, hogy ne maradjon semmilyen körömlakk maradvány, vagy egyéb szennyeződést. Ahhoz, hogy elkerüljétek, hogy lakk menjen a körmötök szélére, ragasztózzátok körbe a körmötöket, így nem jártok úgy mint én, aki fél óráig tisztogatta az ujját egy körömlakk lemosóba mártogatott fültisztítópálcikával.



2.) Ezután szépen lelakkozzuk az átlátszó körömlakkunkkal a körmeinket. Ez a lépés azért fontos, mert így egy bázist képezünk a körmünkön, a színek élesebben mutatnak majd és remélhetőleg a lakkozás is tovább fog tartani 2 napnál. :)


3.) A következőkben felvisszük a világos alapszínt 2 rétegben. Itt feltétlenül fontos, hogy a két réteg között min. 15 perc száradási időt hagyjunk, (de ez függ a körömlakk minőségétől és állagától) ugyanis, ha egymás után, gyorsan húzzuk fel a rétegeket, az átmenet felfestésénél fel fogjuk "tépni" az alsó rétegeket a szivaccsal és kezdhetjük elölről az egészet. Azt meg ugye senki sem akarja...


Első réteg

Második réteg

4.) Most jön a legnehezebb, ugyanakkor legszórakoztatóbb része a procedúrának! Sajnos ennél a résznél az elkészítés folyamatát elfelejtettem rögzíteni, így utólag mutatom be, hogy nagyjából, hogy néz ki ennek a menete. Előre is bocsi :(

Tehát fogjuk a kis műanyag vagy üveg, vagy bármilyen edénykénket és szépen egy-egy cseppet öntünk ki a két sötétebb színünkből ha három színből dolgozunk, vagy ha két színnel, akkor értelemszerűen csak 1-ből. Vigyázni kell arra, hogy lehetőleg ne túl közel öntsétek ki egymáshoz, nehogy egybefolyjanak a lakkok.

Ezután fogjátok meg a szivacsotokat, és az élesebb ( a 90°-os sarkát, ha  úgy tetszik) óvatosan mártsátok bele a közepesen sötét színbe, ha két színnel dolgoztok, ha eggyel, akkor a már kiöntött színbe. Fontos, hogy lehetőleg keveset vegyetek fel a szivacsra, különben elfolyik a körmökön a lakk. 



Aztán óvatosan a körömvégekre nyomkodjátok rá a színt úgy, hogy a végekre több festék jusson, majd lefelé haladva, kicsit egyenletlenül, kevesebbet juttassatok a körmökre. Ezt ismételjétek meg addig, amíg nem tetszik az eredmény. Próbáljatok gyorsan dolgozni, mert hamar ragadós lesz a lakk, ha szárad.

Bocsi, hogy csak utólag, a már kész körmön mutatom meg! :(
Mikor készen vagytok, ismételjétek meg a második színnel is,ha három színnel dolgoztok, de ott ügyeljetek arra, hogy lehetőleg ne folyjon egybe az előző színnel a sötétebb, így próbáljatok kicsit feljebb, a körömvégnél nyomkodni a színt, semmint a második lakk vonalán. Én az egyik körmömnél elrontottam sajnos, ebből is látszik, hogy először csináltam. :/ Ennél a technikánál gyakorlat teszi a mestert, tehát minél többet csináljátok, annál jobban fog menni, ráadásul hosszú körmön sokkal látványosabb ez a technika, mint a röviden!


5.) Amikor elégedettek vagytok a végeredménnyel, a tartósság érdekében fessétek át a körmötöket egy fedőlakkal, így biztosítva, hogy tartós lesz a munkátok, és nem pattogzik le a következő napon a lakk. Ha esetleg valami apró dolgot elrontottatok, a hibás részre ragasszatok körömmatricát vagy mint az én esetemben, használjatok körömnyomdát! Én nagyon szeretem, ugyanis ha már egyszer elsajátítottátok a technikáját, baromi egyszerűen és gyorsan izgalmas mintákat tudtok a körmötökre varázsolni. Na de hogy hol kaptok ilyet? Vehettek az Essence-nél, ott viszont nagyon szegényes a felhozatal a minták terén, így én nektek a KONAD körömnyomdát ajánlom, amit vagy a http://koromdiszites.hu oldalon találhatjátok meg, ahol részletesen le van írva a nyomda használata, és rendelhettek is, vagy keressetek rá az eBayen, hiszen biztos olcsóbban tudtok hozzájutni ezekhez eszközökhöz.

Mikor már minden meg van, a végeredménynek így kell (körülbelül :D ) kinéznie:

Körömnyomda nélkül (igen, a gyűrűsujjamnál rontottam el a mintát :D )

Körömnyomdával

Nekem végtére is tetszik a kész mű, még ha kicsit itt-ott el is rontottam, viszont a nyomdával szuperül kikorrigáltam a kisebb hibákat, így elégedett vagyok. :) Próbáljátok ki ti is, próbálkozzatok bátran!