FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. május 15., vasárnap

Check it & Get it - Catrice rúzs és Essence szemöldök stylist készlet

Tegnap beszabadultam egy fél percre a Rossmannba és bár most spórolós  időszakban vagyok, nem tudtam ellenállni ennek a két dolognak, amit vettem. Az egyik, ez az élénk barackszínű rúzs a Catrice-től, aminek a fantázianeve Princess Peach (050). Nem is egészen barackos árnyalat, az alapszínben hangsúlyos még a finom narancssárga is. 

 A csomagolása nagyon is igényes, visszafogott, de nincs olcsó hatása, kis súlya is van. Könnyű felvinni az ajkakra, textúrája lágy, vizes hatású. Első felkenésre nem erőteljes a színe, így rétegezhető, ha valaki a vadabb oldalát szeretné kihozni ebből a rúzsból, de vékonyan felkenve szolid, természetes színt ad az ajkaknak. A krémességéből adódóan, ha vastagon viszem fel akkor eléggé "csíkozódik", ez nem igazán tetszik benne. Meg a rúzs formája.





 Nagyon szokatlanul néz ki, homorú alakja van, olyan mintha már valaki használta volna. Én nem szoktam még hozzá, mert eddig mindig egyenes fejű rúzsokat használtam és azokat jobban is preferálom, mert ízlésesebben néz ki, nem ilyen, úgymond csicsásan, mint ez. Viszont mindezeket leszámítva egy vidám, nyári színről van szó, ami napbarnított bőrön csodásan néz ki.



Következő alanyunk az Essence Szemöldök Stylist készlet. Vegyes érzelmeim vannak ezzel a termékkel kapcsolatban. Először is mondom a pozitívumait: 

+ Kicsi, kompakt, praktikus, befér a táskába, így akár magunkkal is vihetjük utazásra, vagy csak úgy, ha esetleg nem állna úgy az a szemöldök nap közben, ahogy mi lányok szeretnénk

+ A két "púder"-rel nincs semmi baj, nem poroz, szépen lehet vele dolgozni

+ Szemöldök sablon. Ráadásul akkora méretben, mint maga a doboz, ergó bárhol, bármikor előkaphatjuk és mehet a rajzolás




És kb ennyi a pozitívuma. Jöhetnek a negatívumok:

- Mi ez az ecset??? Használhatatlan. Inkább ne is adtak volna hozzá, jobban jártunk volna egy külön megvásárolható, kis méretű, de ennél fényévekkel nagyobb és jobban kialakított ecsettel.

- Mi ez az undorító műanyag semmiség, amiben a púderek csücsülnek?? Most komolyan nem lehetett volna ezt is olyan anyagból csinálni, mint a dobozát? Mert ez így nem csak csúnya, de elszomorító látványt nyújt. Ettől az anyagtól pedig fel áll a szőr a hátamon.

- Amint kinyitom a kis dobozt, minden szétpotyog. A sablonok, a kis "használati utasítás", az ecset... Ha elő akarom venni például a vonaton egy igazításra, úgy kell utánafutnom az alkatrészeimnek, ha egy óvatlan pillanatban hirtelen kihúzom a műanyag alátétrészt.

- Irreálisan nagy, és fura ívű sablon. Lehet, hogy van 1 a 10 millióból, akinek ilyen formájú szemöldöke van, de az biztos, hogy nem Én vagyok, és ez még jó pár lányról elmondható. Az tény viszont, hogy 10 sablont nem mellékelhetnek ebbe a kompaktba, viszont ezek egy kiindulópontot adhatnak a tökéletes ív kialakításához. ( Mert szép ívűek, az tény.)






Tehát alapjában véve ez egy tök szuper kis eszköz lenne, ha ilyen apróságokkal, mint például a csomagolás, nem rontották volna el. Én már csak azért is vettem meg, mert kicsi, és gyorsan elő tudom kapni, ha a szemöldökön akarom formázni, így nem kell elővennem a 88-as palettámat, mert egyedül ott van olyan matt barna szín, ami passzol a szemöldökömhöz. Szóval így eltekintek a negatívumaitól, de elfelejteni, nem tudok őket. 

Előtte

Utána


Használatához nincs sok hozzáfűznivalóm: Sablont elő, kb.-ra beállítani a szemöldökön, a színt elsatírozni a sablon mentén, levenni, és voilá, kész van. A fura sablonméret miatt viszont csak az orrnyereghez közelebbi részén szoktam a sablont használni, a szemöldököm végét már magam alakítgatom.

Tehát ennyit a szerzeményeimről, mindenki maga döntse el tetszik avagy nem tetszik-e neki az itt látottak. :)