FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. május 9., hétfő

Check it & Get it - Dabur Amla Gold Hajkondícionáló Olaj



Nem vagyok egyedül azzal a problémával szerintem, hogy a hajam a hajmosás utáni második napon olyan, mintha 2 hete nem mostam volna meg, könnyen gubancolódik és a végei is elég töredezettek. Ráadásul valamilyen oknál fogva nem csak a zsírosság, de a korpásodás is (vagy az én esetemben a túltengő faggyúmirigy termeléshez száraz, "vízhiányos" fejbőr is párosul) igen nagy gondot okoz. Az Dabur Amla Gold hajkondícionáló olajjal már vagy 1 éve szemezek, de 1 hónappal ezelőtt szántam rá magam, hogy megvásároljam. Na de hát kezdjük azzal, amit a leírásban ígér nekünk a termék. Egy interneten talált leírás szerint:



"A Vatika hajolaj indiai kókuszdióolaj, henna, amla és brahmi tartalmának köszönhetően különleges hajápolószer. Csökkenti a környezeti ártalmak, a festés, a dauer káros hatásait, ápolja a hajat és a fejbőrt, elősegíti a haj növekedését. Kúraszerũ használata során haja rugalmas, selymes fényũ lesz.
Különleges összetétele révén a fejbőrbe jutva javítja az agy mũködését (a brahmi-tartalomnak köszönhetően). A henna természetes gombaölő hatású, egészségesen tartja a fejbőrt, segít megelőzni a hajhullást és egészségessé, fényessé teszi a hajat. A neem antiszeptikus hatásának köszönhetően segít megakadályozni a fertőzéseket, a korpa megjelenését a fejbőrön, továbbá megelőzni a hajhullást és a korai őszülést. A citrom szintén hatékony a korpaképződés és a hajhullás megelőzésében, és szép fényt ad a hajnak." (Forrás: http://biokedvenc.hu/ )

És a dobozon található leírás:

"Kellemesen illatosított Dabur Amla Gold hajkondícionáló olaj az erős szálú, hosszú, selymes fényű hajért. Rendszeres használata táplálja és erősíti a hajat a gyökerektől. Száraz, károsodott, vegyileg kezelt haj ápolására különösen alkalmas. Elősegíti a haj növekedését."
Összetevőiben megtalálható az amla növény gyümölcse, ami a tövektől a végekig segít megerősíteni a hajat. A mandula hidratálja és puhítja, míg a henna segíti kondicionálni a sörényünket. Felvitele nem nagy ördöngösség; egy kis adagot kell önteni a tenyerünkbe (NEM SOKAT!!), majd az olajat bele kell masszírozni a fejbőrbe. Ezután 1-2 óráig rajtahagyjuk, végül alaposan megmossuk a hajunkat. Én főleg minden egyes hajmosás előtt szoktam elvégezni ezt a rituálét, semmivel sem problémásabb vagy macerásabb, mint ha hajpakolást tennénk a fejünkre. Hát eddig minden szép és jó, de jöjjenek a saját tapasztalataim.



Már lassan 1 hónapja használom az Amla Gold-ot, és azt kell mondanom: IMÁDOM. Az illata nagyon kellemes, semmilyen büdös növény vagy vegyszer nem rontja el, viszont nem is leng körbe napokig ez az illat, tehát pont az aranyközépúton marad. Már az első használat után lehet érezni, hogy teljesen megváltozik a haj "viselkedése". Sokkal puhább és kezelhetőbb lett a hajam. Eddig mindig gondot okozott, hogy vizesen hogyan fésüljem ki a hajam úgy, hogy lehetőleg ne törjem meg a hajvégeket, ezért mindig használtam rá Gliss-Kur-os "gubancmentesítőt". Mióta ezt használom, nincs rá szükségem, olyan könnyen és gubancmentesen tudom kifésülni a hajam vizesen (természetesen csak ritkás fogú fésűvel!!), hogy csak ámulok. Aztán, a hajmosás után mindig úgy vettem észre, hogy az elhalt fejbőrmaradványok ott ragadtak a hajamban, és egyszerűen nem mentek sehová. Nos, 1 hónapja már ezzel sincs gondom, tiszta fejbőrrel lépek ki mindig a zuhany alól. Azt is észrevettem, hogy a hajmosásom a szokásos 3 napról bőven kitolható 4 napra. Sokkal tovább marad a frissen mosott hatás, mint előtte! Még azt is észrevettem, hogy pár apró hajszál kezdett növekedni egy két helyen a fejemen. 
Nekem tehát ez a hajolaj a megváltás, mert végre kezelni tudja az amúgy is kezeletlen hajamat, aminek rettentően örülök! (Bocsi, ha kicsit Teleshopposra sikeredett ez a bemutató, de nem tudom jobban megfogalmazni, hogy mennyire jó ez a termék! ) Egyetlen negatívumot tudok felhozni,  méghozzá azt, hogy mikor nem szárítom be a hajam (és főleg most mikor nagyapámat nem ébreszthetem fel a hajszárító zúgásával éjjel 11kor), akkor másnap túl "puha", túl szállós lesz a hajam, de ez annak is betudható, hogy amúgy szárítás nélkül a hajam egyszerűen koordinálhatatlan és összevissza "gyűrődik" :DD

Összességében ez egy nagyon hasznos hajápolási szer, csakis ajánlani tudom mindenkinek, aki gondban van a hajával, mert az Amla Gold biztos beváltja a hozzá fűzött reményeket! Ára kb. 2300-2700 Ft között mozog (most nem tudom hirtelen mennyiért vettem, de kb 2300-ért, viszont van olyan oldal ahol 2700-ért is árulják), ami lehet kicsit borsos, de ez a 200 ml rettentő sokáig kitart! Alig 1 hónapja használom, de egyáltalán nem látszik az üvegen, hogy mennyi olajat használtam eddig el. És hogy hol lehet megvásárolni? Ha beírjátok google-be a termék nevét biztos kidob vagy 10-20 olyan bioboltot, ahol meg lehet venni. Viszont ha nem akartok bajlódni az internetes vásárlással, akkor ajánlom nektek a Mediline Üzletházat, ami a XIII. kerületben (a Kodolányi Főiskola mögötti Csizma utcában) megtalálható bio-, gyógy-, és wellness termékek diszkontáruháza. Ott biztos rálelhettek erre, sőt még a "nővérét", a sötétzöld dobozú Amlát is megtaláljátok, aminek hatása hasonló lehet, mint "húgának". Ha ez az adag elfogy, biztos őt szerzem meg következőnek.