FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. május 9., hétfő

Daily Make Up - Nicki Minaj "Super Bass" Music Video









Nem tudom ki ismeri Nicki Minaj-t, de aki igen az biztos vagy azt gondolja róla, hogy őrült, vagy azt, hogy zseni. Én csak úgy gondolok rá, mintha Lady Gagát összegyúrtuk volna Missy Elliottal. Nem csak különlegesen rappel és énekel, de meghökkentő ruhatára és sminkjei is az extravagancián túl és az őrület határán vannak. Legújabb klipje a "Super Bass" a rég megszokott, színes, látványos vonalat képviseli, amit az eddigi klipjeiben megszokhattunk, és izgalmas sminkeket is visel...de ezt is már megszokhattuk. ;) A videó első két percében megjelenő Nicki szemsminkje inspirált arra, hogy elkészítsem ezt a kicsit sem hétköznapi "look"-ot.


 




1.) Először Artdeco szemhéjbázissal lealapoztam a szemem, majd egészen addig a vonalig ahol a szemgödör végződik felkentem a NYX Jumbo Eye Pencil "Milk" elnevezésű szemceruzát. Ez a lépés azért fontos, mivel egy nagyon élénk, vibráló színnel fogunk dolgozni, a fehér alap pedig vászonként fog működni, mint a festésnél, így az élénk színek jobban fognak látszódni a szemen, sokkal kirobbanóbb lesz, mint enélkül.

2. ) Ezután a szem egészére egy világos sárga, csillámló szemhéjpúdert tettem fel egészen a fehér alapszéléig, óvatos, tapogató mozdulatokkal. Mikor ezzel kész lettem, jöhetett a vibráló citromsárga szín, amit óvatosan felkentem a szemem egészére úgy, hogy nem egy csapott dombot rajzoltam a szemhéjam egészén, hanem kicsit csúcsosabban, mintha egy hosszúkás hegyet rajzolnánk, ívelten húztam az ecsetet a "határ" mentén. Hogy még élénkebb hatást érjek el egy nap sárga színt, a MAC Chrome Yellow árnyalatát is felvittem, ugyanezzel a mozdulattal. Végül a széleket óvatosan elsatíroztam a szemöldök irányába, de ügyelve arra, hogy ne satírozzam végig az egész szememen! A szemöldököt nem emeltem ki erősen, egy natúr barna színnel húztam ki, hogy ne legyen túl kontrasztos a szemmel, míg a szemöldökcsont alá testszínű szemhéjpúdert vittem fel. ( Avon Striped Camouflage)


3.) A videóban Nicki alsó szempillavonala egy fényes, metálos halványrózsaszín árnyalattal van kihúzva. Én ezt a NYX Jumbo Eye Pencil "Strawberry Milk" árnyalatával értem el, szerintem ez a szín áll a legközelebb a klipben látottakhoz. A felső szempillasornál folyékony szemhéjtussal (Essence waterproof liquid eyeliner) közepesen vastag vonalat húztam, és szigorúan CSAK a felső szempillasort festettem ki fekete szempillaspirállal (Maybelline Colossal Volum' Express Cat Eyes). Végül egy drámai műszempillát ragasztottam fel. :)


4.) Miután mindezzel megvoltam, lealapoztam az arcom, bekentem korrektorral a kényesebb részeket, és lepúdereztem. Az arccsontomra bronzosítót vittem fel, csak úgy, mint a halántékomra és az államra is felvittem egy kicsit. Nicki orcáján apró pink szeplők voltak felrajzolva, ezeket egy kis fejű ecsettel és egy pink szemhéjpúderrel készítettem el. Végezetül az egyik kedvenc rágógumi rózsaszín rúzsom kentem fel az ajkaimra, erre a MAC Saint Germain árnyalatát választottam.




Nekem iszonyatosan tetszik a végeredmény, egész büszke vagyok magamra, nagyon látványos, harsány lett, kész remekmű. A pink szeplők és a drámai szempillák nélkül ezt simán buliba is vagy bátrabbak akár hétköznap is hordhatják, hogy egy kis színt vigyenek a szürke hétköznapokba. :)

Jó sminkelést!