FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. június 13., hétfő

H&M sminkcuccok



Lehet vannak olyanok, akik kategorikusan kizárnak bármilyen olyan sminkterméket, amik nem a drogériákban esetleg a parfümériákban kaphatóak, de én azért nem nézem ilyen szigorúan ezeket a dolgokat. Ok, mondjuk amiről messziről látom, hogy gagyi, nem veszem meg, de pld. a divatüzletekben kínált szemhéjpúderektől és egyéb kozmetikai termékektől nem hátrálok meg. Így vagyok a H&M sminktermékeivel is, annak ellenére, hogy sokszor vegyes érzésekkel közelítem meg a polcokat. Egyrészt, sosem lehet tudni, hogy milyen minőséggel állunk szemben. Azt vallom, hogy például alapozót még ilyen helyen sem szívesen veszek, mert ebben az esetben igenis fontos a jó minőség, a jó fedés, a könnyű textúra. Ellentétben a szemhéjpúderekkel és a rúzsokkal, szájfényekkel, amikről úgy gondolom, hogy bátran lehet próbálkozni, mivel az ezt megelőző vásárlásaim során is csak jót tapasztaltam ezekkel a termékfajtákkal kapcsolatban. (Persze ha túlontúl ízesített a szájfény vagy lehet érezni rajta, hogy nagyon mű és ha a csillámok is ropognak az ajkainkon, akkor igenis félre kell dobni)

Még 1 hónappal ezelőtt vásároltam ezeket a termékeket a Vörösmarty téri H&M-ben. Az egyik szemhéjpúder paletta Hello Kitty-s, nyáriasabb színekkel variálva. Főleg emiatt tetszett meg, meg persze azért is választottam, mert már van egy hasonló palettám, eltérő színekkel, és azok minden tekintetben tökéletesek, így gondoltam, ezekkel se tévedhetek. Hát nem is tévedtem. Jól pigmentált, és gyönyörű színei vannak, még ha a képen annyira nem is jön vissza. Főleg a sötétlila melletti teal színű púder a kedvencem, csodaszépen kiemeli a tekintetet.




A másik paletta egy Minnie Mouse-os változat, ott főleg mélyebb tónusú árnyalatok találhatóak. Ezek közül igazából a a tengerkék/zöld és a királykék szín tetszett a legjobban. Azt kell, hogy mondjam ezek gyengébb minőségűek, mint a Hello Kitty változatok, valahogy még a szemhéjpúder alapozó sem tudta megállítani őket attól, hogy ne üljenek bele csúnyán a szemhéj ráncába, ráadásul nem lehet olyan szépen eloszlatni őket, mint a Hello Kitty-s változatot. Azt is észrevettem, hogy egyik festékből sokkal több anyagot lehet felvenni, mint a másikból.Nem egy rossz paletta, de nem az "hú de jó!" sem.





Az utolsó pedig egy körömlakk, a neve pedig "Spoiled Beauty". Utolsó darab volt, de nagyon megörültem neki, mert már régóta akartam egy ilyen babarózsaszín körömlakkot. Nagyon szeretem, kifejezetten az ilyen csomagolású H&M-es lakkokat, mert rettentően jó állagúak, egész hosszan tartóak, és rengeteg csodálatos színben kaphatóak. Ellentétben a kicsi üvegben kapható lakkokkal, ezek fényévekkel jobbak azoknál. Egy a baj velük, hogy a színek többsége nagyon-nagyon limitált. Az első ilyen lakkom egy királykék csillámos volt ("Spending Cash with Carl", ezt használtam az "Blue Ombre" című posztban is), más boltokban soha sehol sem láttam viszont ugyanezt az árnyalatot. A "Spoiled Beauty" az üvegében, ahogy már mondtam, babarózsaszín árnyalat, ám a körmökön, kicsit neonos hatása van, sokkal élénkebbnek tűnik. Ez egyáltalán nem baj, még így is a szívem csücske maradt. :)


Tehát érdemes néha körülnézni a H&M beauty részlegén, ugyanis a cég egyre nagyobb hangsúlyt próbál fektetni az ilyen jellegű termékeik fejlesztésére. A körömlakkok terén érdemes válogatni, csak úgy mint a szemhéjpúdereknél is, ugyanis ki lehet fogni egy-egy jobb minőségűt. Szájfények szinte állandóan roskadoznak a polcokon, többségük teljesen korrektek árban is és minőségben is. Ami a kedvencem viszont, azok a műszempillák! Vettem már párat innen, és még venni is fogok, mert nagyon szép, természetes hatást adnak a szemeknek, és egészen puha tapintásúak. Remélem a jövőben azért kibővül hazánkban ez a részleg is még pár új termékvonallal, mert ez a Hello Kitty és egyéb mesefigurával díszített kozmetikumok kezdenek unalmasak lenni.

Érdekesség: Tudtátok, hogy Skandináv országokban lehet H&M-es hajfestéket is venni? ;)