FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. július 9., szombat

Zsákmányolok, tehát vagyok (II.) - Sleek



Tudom, amióta elérhető a Make Up Plaza honlapján a Sleek termékek, a bloggervilág (legalábbis a beauty bloggvilág) hanyatt-homlok rohant és pakolta tele a virtuális kosarát velük, majd miután megérkeztek a csomagok, napokig csak az Acid palettáról folyt a csevegés a kommentekben. Bevallom, először szkeptikus voltam a Sleekkel kapcsolatban, aztán ahogy egyre több pozitívumot olvastam felőle, teljesen felkeltette a kíváncsiságom. Főleg a paletták. Mostanában ugyanis ráálltam a szemhéjpúderek gyűjtögetésére, ugyanis a rúzsmániám kicsit háttérbe szorította eme "tevékenységet". :) Tehát miután végignéztem kismillió swatchot majdnem az összes Sleek palettáról, megbizonyosodtam, hogy igen, érdemes beruházni egyre vagy kettőre, hiszen több blogger véleménye szerint is szuperpigmentált, élénk, gyönyörű színeket kapunk, bármelyik palettát választjuk. Így kiválasztottam a 3 számomra legmegfelelőbbet: az Acidot, a Stormot és a legújabb limitált kiadású Monacot, ráadásként pedig megrendeltem Monaco társát, a Santorini pirosítót. Az előbbi kettő ára 2100 Ft, az utóbbié 2400 Ft, míg a Santorinit 1400 Ft helyett 1300 Ft-ért vásároltam meg. A következőkben mindegyikről majd részletesen beszélek :)

Első ránézésre azt vettem észre, hogy kisebb a paletták mérete, mint amire számítottam az eddig átmazsolázott képek és swatchok alapján. Viszont ez a meglepetés a lehető legkellemesebb, ugyanis így BÁRHOVÁ elvihetem a palettáim, mindenhol elfér. Kicsi, kompakt, plusz még tükrös is..ISTENI! Külön öröm a hozzájáró kétvégű applikátor, aminek a feje közel sem hasonlít az eddig általam látott és használt applikátorokra. Ez valamilyen gumis anyagból készülhetett, kellemes a tapintása, és egész jól lehet vele felvenni és felvinni a színeket. A kialakítás tehát nagyszerű, egy valami nem tetszik: a púderek mintázata. Lehet ez egy teljesen harmadrangú szempont, de ez a rácsos dolog egyszerűen olcsó hatású! Pedig micsoda csodálatos színekkel van dolgunk...

Acid


A legélénkebb paletta a 3 közül, ugyanis ennek a jellegzetessége a matt, neon színek, ami a narancssárgától a neon rózsaszínig terjed. Nekem valahogy innen főleg fényesebb árnyalatok tetszenek, mint például a bal felső sarokban lévő mályva és a jobb felső sarokban a világos és sötétkék. Ezek a neon színek pedig brutálisak! Azt imádom, és ez kivétel nélkül az összes palettára vonatkozik, hogy nagyon jól és könnyen építhetőek a színek. Tehát lehet variálni az intenzitásukat, így még a neon árnyalatokat is bele lehet építeni egy szolidabb sminkbe.
 




Az első 8 szín, a bal felsőtől a bal alsó második panig

Az utolsó 4 szín az alsó sor közepétől

Monaco


Amit tudni kell róla: limitált kiadású paletta, ha jól tudom júniusban jelent meg. A Mediterranean kollekció egyik tagja. Színvilága a mediterrán tájat idézi: a naplemente fényei, a tengerpart homokja, a déli gyümölcsök színei jelennek meg. Az a baj, hogy annyi kedvencem van ebből a palettából, hogy nem tudok választani. Imádom a fényes fűzöld Kiwi Zestet és a fényes pasztell lila Lotus Flowert egyik oldalról, másik oldalról a 3 zöldeskék, a Hummingbird, az Aquamarine és a Summerbreeze is lenyűgözőek! Elképesztően szép az éjszaka kékjét idéző Midnight Garden és a rézvörös Sunset is. A Sand Walker és a Bamboo kiváló neutral színek, a Washed Ashore, a Magenta Madness és a Moors Treausre érdekesek, de valahogy az utolsó helyen állnak a ranglistámon :)



Balról jobbra: Moors Treasure, Humming Bird, Lotus Flower, Kiwi Zest, Sand Walker, Summer Breeze

Balról jobbra: Magenta Madness, Washed Ashore, Sunset, Midnight Garden, Aquamarine, Bamboo

Storm


A vihar előtti csend és a tomboló vihar színeinek egyvelegét kapjuk a Stormmal... személy szerint ez a kedvencem :) Annyira jól kombinálható palettáról van szó, hogy a hét minden napjára kismillió variációban tudunk ebből szemsminket készíteni :) Az a fényes sötétzöld, padlizsán, bronz, arany, rózsaszín annyira gyönyörűek, hogy sírhatnékom van, ha ránézek (persze csak átvitt értelemben :)) Külön öröm, hogy két matt barna is található benne, amikkel iszonyat jó kis "everyday make up"-ot lehet csinálni. (Kipróbáltam, MESÉS!!) Nem is tudom tovább ragozni, a képek magukért beszélnek:


 
Bal felső sor első 4 színe balról

Bal felső utolsó 2 színe és a bal alsó első 2 színe balról

Alsó sor utolsó utolsó 4 színe balról

Santorini


Monaco kis pajtása, a limitált kiadású Mediterranean kollekcióból. :) Azért döntöttem emellett, mert vágytam egy különleges színű pirosítóra, mivel nem akarok mindig barack vagy halvány rózsaszín színeket összevásárolni. Így kötöttem ki ennél a rikító magentánál. Még nem próbáltam ki élesben magamon, szóval még számomra is rejtély, hogy hogyan fogom tudni hordani ezt a színt, de a swatch kellemes meglepetést okozott :) Itt is a legfontosabb tulajdonság, az építhetőség dominál, bár azt hiszem kicsit vigyáznom kell, hogy ne vegyek fel túl sokat a pirosító ecsetre. Az nagyon tetszik benne, hogy iszonyat picike, plusz tükrös, a legkisebb táskában is elfér. Szerelem :)