FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. szeptember 20., kedd

Kreatív Kedd - A Föld Éghajlatai


 
Nagyon megörültem, mikor Bunny felkért a következő Kreatív Kedd vendégalkotójának, sose gondoltam volna, hogy én is részese lehetek, ha csak egy poszt erejéig is. Szerintem ez egy baromi jó kezdeményezés, és igenis megmutatja, hogy mennyi mindent ki lehet hozni a már meglévő sminktermékeinkből. Mindenki tudja, hogyan kell "á la natur" sminket csinálni, meg is mutatják sokan és az is lehet szép, csak egy idő után már UNALMAS!! Nem izgalmasabb végre színeket használni, és belebújni egy általunk teljesen távol álló karakter bőrébe 2-3 fényképezés erejéig? Ugye, hogy ugye ;) 



Az e heti téma a Föld éghajlatai voltak. Őszintén szólva, eleinte nagyon gondban voltam, hogy mit kezdjek ezzel, semmi épkézláb ötletem nem volt, azt se tudtam, melyik éghajlatot válasszam. Aztán ahogy teltek a napok, körvonalazódott bennem a gondolat, hogy egy olyan karakter bőrébe akarok bújni, aki egy havas, fagyos tájon él, egy nagyon kicsi falunak (jég)hercegnőjeként. Kicsit a szemsminkem is ezt idézi, így utólag belegondolva nagyon hasonlít egy bennszülött törzs testdíszeihez. Hogy még jobban beleéljem magam a helyzetbe, elkértem Édesanyám ezüstróka kucsmáját és bundáját, így lett teljes az állandóan fagyos éghajlat ihlette smink. :)


A smink igazából a fehér, kék és ezüst kombinációja, főleg a selymes, szatén fény, és csillám finish dominál, ezek a színek jutnak eszembe először, ha a télre gondolok. Ugyanakkor kötelező volt a kipirosodott orcát is kiemelni, amitől gyermeki bája lett a végső looknak. A szemöldökömön pedig fehér szemceruza használata után, egy kevéske csillámot is tettem, hogy ezzel ábrázoljam a frissen leesett hó csillogását.




Összességében elégedett vagyok magammal, bár lehet, hogy nem a legmacerásabb sminket készítettem el, úgy gondolom nem is volt szükség túl bonyolultra, mivel a karakter nem kívánta meg. Mindenesetre szerintem kreatív lett, és remélhetőleg megfelel a Kreatív Kedd elvárásainak. :)