FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. szeptember 17., szombat

Lime Crime Candyfuture Lipstick - Chinchilla


Végre megérkezett, amire már annyira vártam!! Igen, bizony, a Lime Crime Lip Noir kollekciójából végre enyém lett a Chinchilla elnevezésű rúzs. A Lime Crime-ot és annak alapítóját, Xeniát már közel 4-5 éve figyelemmel követem, és a rúzsai egyszerűen mindig izgatták a fantáziám. Színesek, vidámak, pigmentáltak, ez elég indok volt a rajongásra. Ugyanakkor felröppentek rosszindulatú pletykák is vele kapcsolatban, ez kicsit elbátortalanított abban, hogy megszerezzek egyet a Candyfuture termékek halmazából. Viszont mikor kijött a Lip Noir kollekció, azonnal beleszerettem a képi világába és a kollekció egyik legkiemelkedőbb tagjába, a Chinchillába. Így gondolkodás nélkül megrendeltem.


Először is egy kis negatívum. A Lime Crime rúzsok egy árkategóriába esnek, mint a MAC, de $1.50-ral többe kerülnek ($16 az LC, $14.50 a MAC). Ráadásul a szállítási költség 10 dollár, amitől még drágább lesz a végösszeg, mintha itthon bemennék egy MAC üzletbe és kiválasztanék egy nekem tetsző ajakrúzst. Ezt az árat nem igazán értem, mert lényegében a színén kívül nem egy hű de különleges termékről beszélünk. 


Csomagolás tekintetében minden rendben volt. Az "utazódobozon" belül egy édes lilás dobozka volt, melyben megtaláltam a kis kincsem és mellé egy kis "tájékoztatót" a kollekcióban található további termékekről. A Lime Crime úgymond "címer állata" az unikornis található meg a csomagolásokon, csak úgy mint a rúzs tokján. Itt viszont az ágaskodó unikornis holografikus mintát kapott, magenta alapon. Ez egyesek szerint édes, mások szerint rettentően gyerekes, szerintem nincs vele nagy baj, szeretem, ha végre nem a megszokott fekete vagy sötétlila csomagolású egy termék. Bár a kinézete rettentően hasonlít a MAC rúzsaihoz, maga a tok mérete vaskosabb és szélesebb, mint azok. Súlyra is sokkal nehezebb. Míg a MAC rúzsok 3 g-ot, a Lime Crime rúzsok 3,5 g terméket tartalmaznak, viszont a robusztusabb kialakítás miatt érezhető ilyen nehéznek a Chinchilla.

Illatra nagyon hajaz a MAC rúzsok kellemes vanílila illatára, de valamiért ennek van egy furcsa mellékszaga. Először vaníliásan indul, de átmegy egy fura vaníliás-virágos keverékbe, ami nem igazán kellemes, ennek ellenére elviselhető. Plusz pont, hogy ez nem egy émelyítő illat, az ajkakra felkenve egyáltalán nem lehet érezni. Textúrában viszont fenomenális. Sokkal krémesebben, lágyabban csúszik az ajkakon, mint bármelyik más rúzs, és valóban egy húzásra gyönyörű, teljes fedést ad. Piros pont, hogy egyáltalán nem ül meg az ajkak ráncaiban, finishében egészen halvány fénye van. Ja, és 100% vegán, nem tesztelték állatokon.



Tesztelésénél tapasztalatom szerint kb 2-3 órát bír ki, ezt evés-ivás nélkül produkáltam, viszont tetszett, hogy nem foltosan, csúnyán kopott el, hanem egyre halványabb lett, majd eltűnt az ajkamról. Úgy vettem észre, nincs szükség szájkontúrceruzára a használatánál, egyáltalán nem folyt el a számon, miközben rajtam volt. Nagyon kellemes érzés viselni, meg merem kockáztatni, hogy még puhává is tette az ajkaimat. Na és igen, nem szárított, pedig nagyon számítottam rá, hogy kicserepesíti az ajkaim, de szerencsére nem ezt kellett tapasztalnom.

Na de most kicsit térjünk át a színre: a leírása szerint " Medium grey with lavender undertones ", közepes szürke árnyalat, levendula lilás mellékszínnel (?) párosítva. Nagyon sokan biztos szörnyülködnének ennek hallatán, de biztosíthatok mindenkit, nem olyan ijesztő, mint amilyennek tűnik. Bár kicsit kiemeli a sárgás tónusokat a fogakon, de rettentően jól áll! Komolyan, szerintem nagyon sok lánynak állna jól ez a szín, mert inkább a lilához húz, mint a szürkéhez, és valószínűleg ettől olyan hordható. Aztán, nekem inkább meleg bőrtónusú emberek közé tartozom, mint a hideg, de nem vettem észre, hogy túl szürkévé vagy élettelenné tenné az arcom. Mikor kiléptem ezzel az utcára, nem mondom, hogy nem néztek meg, de az biztos, hogy nagyon jól éreztem magam, szinte különlegesnek, hogy ilyen színt viselek az ajkamon. 



Használatánál azért azt javaslom, hogy aki hajlamos arra, hogy az ajka kiszáradjon, előtte radírozza le, viszont akinek nincs ilyen problémája, nyugodtan radírozás nélkül tegye fel. Aki kipróbálná, de mégis ódzkodik ettől a színtől, az inkább csak ütögesse bele az ujjbegyeivel az ajkába a színt, majd egy kicsi szájfénnyel tompítsa le. Így garantáltan hordható bárhová. A hozzá passzoló szemsminkben inkább a feketét vagy halvány lilát, szürkét párosítsuk, de csak nagyon minimálisan mennyiségben. A legjobb választás hozzá mégis a tussal kihúzott szem, sűrű, sötét szempillákkal. Lehet, hogy a napokban meg is csinálok egy ehhez passzoló sminket. :)