FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. október 3., hétfő

Hollywood Classics - Brigitte Bardot



Következő alanyom a "Hollywood Classics" sorozatból, az 50-es, 60-as évek francia származású szexszimbóluma, Brigitte Bardot.

Őszintén szólva, sosem foglalkoztatott Brigitte Bardot személyisége, így nem igazán néztem utána tüzetesebben milyen filmekben szerepelt, és egy filmjét sem láttam még soha, viszont mint karakter nagyon megfogó jelenség. Párizsban született 1934-ben. Kezdetben a balett karrierjére koncentrált, később modellkedett, aminek köszönhette színészi karrierjét. A "Crazy Love" c. filmben debütált, majd későbbi férje Roger Vadim által világsztár lett. Komoly színészi tehetségét a legjobban az "...És Isten megteremté a nőt!" c. alkotásban csillogtatta meg, ami nemzetközi sikert aratott. Bardot 1973-ban vonult vissza a színészettől és a csillogástól, azóta állatvédő aktivistaként tevékenykedik a mai napig. Ő és Marilyn Monroe voltak az első olyan színésznők, akik szexuális vonzerejükkel, és nőiességükkel hódították meg a filmnézőket, melyben nem volt semmi mű, csak csupa természetesség. Érdekesség még, hogy a mindenki által ismert Serge Gainsbourg számot a "Je t'aime...moi non plus" -ben felcsendülő érzéki női hang, Brigitte Bardot-é volt eredetileg, ám a színésznő nem egyezett bele a dal közzétételébe, így Gainsbourg újra felvette, ezúttal Jane Birkin-nel, ami hatalmas siker lett Európa szerte.



Brigitte Bardot sminkjét szerintem nem is kell túlságosan körülírni: feketén keretezett cicaszemek és érzékien dús, testszínű ajkak jellemzik. Én is ezen a vonalon igyekeztem haladni, és főleg a szemekre tettem a hangsúlyt, az ívesen meghúzott tusvonallal (Bár a bal szemem nagyon elkezdett könnyezni :/ ). Ugyanakkor az ajkak "megformálása" volt a legizgalmasabb dolog, szerettem volna tökéletesen ugyanolyan ívet adni, mint ami a képen található. Örömmel jelentem ki, hogy azt hiszem sikerült. :)







 
A sorozat előző részei:
Audrey Hepburn