FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. november 21., hétfő

Alverde Mademoiselle kollekció



A múlt héten bementünk az Árkádba, hátha már kirakták az új kollekciókat a drogériák polcaira. Nagy szerencsénkre mind a Rossmannban, mind a DM-ben fel voltak töltve a polcok, így az új trendkiadások is elen voltak. Nagyon megörültem mikor megláttam az Alverde legújabb Mademoiselle kollekcióját, mivel már az előzetes beharangozók alapján is baromi kíváncsi voltam rá. Végülis, hazajött velem két rúzs és két pirosító, ezeket fogom bemutatni :)



Külsőre, csomagolást tekintve irtózatosan édes megoldást választottak, bár a papírtok nem éppen a táskabarát megoldás, egy hevesebb mozdulat és esik szét az egész, szóval ha lehet táskába ne dobáljuk be. Én személy szerint imádom az ilyen megoldásokat, a kis masni irtó cuki, ráadásul a papírcsomagolás által sokkal könnyebb összességében maga a termék. Ez főleg a pirosítókra igaz. Ja és mi van a jól megszokott Alverde illattal? A rúzsoknak egyáltalán nincs semmi zavaró mellékíze ill. illata, így nem kell egész nap a tömény édes geijlséget a szánkban éreznünk. A pirosítóknak viszont egy annyira kellemes, lágy illatuk van, hogy nem győztem szagolgatni őket :D Viszont nem kell megijedni, az arcra felkenve nem lehet érezni.

Bal: Nude / Jobb: Rosé


Kezdem a rúzsokkal. A kollekcióban 3 rúzs található, de a bordó színű valahogy nekem túl "öreges" volt, így a Nude és a Rosé színeket választottam. A Nude egy kicsit narancssárgás szín, a swatchokon sokkal sötétebbnek tűnik, mint az ajkakon, ott ugyanis valóban szépen igazodik az ajkak színéhez, gyönyörű, természetes hatású. Először mikor a kézfejemen kipróbáltam, nagyon hasonlított az Avon Prefect Peach színéhez, kivéve, hogy ebben az esetben nincs csillám a rúzsban, sokkal inkább fényesebb, vizesebb hatású.

Bal: Nude / Jobb: Rosé


A Rosé is hasonlóan a Nude-hoz vizesebb, krémesebb állagú, színben nagyon hasonlít a Manhattan 53K árnyalatához. Színre egyáltalán nem rózsaszínes, inkább tejfehér az ajkakon, így ezáltal meg a textúrája által eléggé beül a ráncokba, szóval nem mindenkinek áll túl jól ez a szín, eléggé sápaszt. Ráadásul nekem a szájkontúrom is elég rendesen kihangsúlyozza, ami nem túl jó.

Strapabíró képessége ezeknek a rúzsoknak nem a legjobb, jó ha 2 órát kibírnak az ajkakon.

A pirosítókra nagyon kíváncsi voltam, mivel az egyik kedvenc pirosítóm is Alverdés, és mindig is kerestem az ennek megfelelő párját. Nem állíthatom, hogy ezekben megtaláltam, viszont nagyon esélyesek, hogy átvegyék az irányítást a pirosító rangsorban.

Bal: Rosé / Jobb: Péche


Kétféle pirosító van a kollekcióban: egy barackos árnyalat, a Péche és egy fáradt rózsaszín árnyalat, a Rosé. A Péche kicsit selymesebb, fényesebb textúrájú, mint a másik, és ezáltal nagyon szépen kiemeli az arccsontot, sötétebb bőrűek bátran használhatják highlighterként. A Rosé viszont egy kellemes, természetes pírt ad az arcoknak, nem kirívó egyáltalán. Mindkét pirosítót könnyen el lehet dolgozni az arcon, tartóssága szempontjából átlagos. 

Bal: Rosé / Jobb: Péche


Nekem nem, de lehet másoknak gondot fog okozni a pirosítók mérete. Ugyanis ez nem a megszokott tenyérnyi méret, sokkal inkább egy átlagos mono szemhéjpúder méretű, szóval a nagyobb ecsetekkel elég bajos lesz kibányászni egy arcra való adagot. Kisebb fejű pirosító ecsettel viszont ez nem jelent problémát.

A kollekcióban ezeken kívül található két színben tus, púder, ami számomra egy hatalmas kérdőjel, ugyanis ezzel a csomagolással lehetetlen elvinni bárhova is. Ezek mellett még van 3 színben szemhéjpúder, amik nem valami fantáziadúsak, lila, bézs és szürke árnyalatokat rejtenek. A szájfények nagyon hasonlóak a rúzsok színeihez, de csillámosak. Ráadásként pedig ugyanolyan csomagolásban kaphatunk krémparfümöt is. Sajnos már nem emlékszem, hogy ennek milyen illata van, csak remélni tudom, hogy olyan, mint a pirosítóknak.