FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2011. november 23., szerda

Rövid hírek - FINALISTA LETTEM!!



Emlékeztek még a pár nappal ezelőtti Loop-de-loop elnevezésű sminkemre? Remélem, hogy igen, ugyanis örömmel bejelenthetem, hogy BEKERÜLTEM A 20 FINALISTA KÖZÉ!!! Annyira boldog vagyok, hogy több, mint 100 nevezés közül az enyém is be lett válogatva...számomra ez is már hatalmas nagy szó. Ez egy elismerés, egy visszajelzés, hogy talán jó az, amit csinálok, talán ér ez az egész valamit...talán érek ÉN valamit!

Tehát kedves, olvasók, látogatók, barátok, ismerősök és mindenki, akinek egy kicsit is tetszik ez a blog:


Kérlek Titeket, SZAVAZZATOK RÁM!


Nem vagyok az össze-vissza posztolgatós fajta, sosem kérek semmit, sehonnan, nem kunyizok semmiért sem, de most ezt az egyet kérem tőletek, mondhatnám akár a születésnapomra is, ami majd november 29-én lesz. Kérlek titeket, szavazzatok, hogy ez a siker legyen az ajándékom!

Nincs más dolgotok, mint ezen a linken
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150385191078167&set=a.10150385185473167.358734.179333798166&type=3
nyomjatok egy like-ot a képemre, hogy nekem is végre teljesüljön egy álmom! Ha pedig nagyon szerettek, osszátok meg a linket és a hírt barátaitok között is:)

Ha szavaztok, nagyon megtiszteltek vele, és ha eljuttatok a dobogó első fokára, nyereményjátékot is kezdek ennek örömére :)

Köszönöm szépen (előre is! :) )

UI: a szavazás NOVEMBER 28-IG tart!

2011. november 21., hétfő

Alverde Mademoiselle kollekció



A múlt héten bementünk az Árkádba, hátha már kirakták az új kollekciókat a drogériák polcaira. Nagy szerencsénkre mind a Rossmannban, mind a DM-ben fel voltak töltve a polcok, így az új trendkiadások is elen voltak. Nagyon megörültem mikor megláttam az Alverde legújabb Mademoiselle kollekcióját, mivel már az előzetes beharangozók alapján is baromi kíváncsi voltam rá. Végülis, hazajött velem két rúzs és két pirosító, ezeket fogom bemutatni :)



Külsőre, csomagolást tekintve irtózatosan édes megoldást választottak, bár a papírtok nem éppen a táskabarát megoldás, egy hevesebb mozdulat és esik szét az egész, szóval ha lehet táskába ne dobáljuk be. Én személy szerint imádom az ilyen megoldásokat, a kis masni irtó cuki, ráadásul a papírcsomagolás által sokkal könnyebb összességében maga a termék. Ez főleg a pirosítókra igaz. Ja és mi van a jól megszokott Alverde illattal? A rúzsoknak egyáltalán nincs semmi zavaró mellékíze ill. illata, így nem kell egész nap a tömény édes geijlséget a szánkban éreznünk. A pirosítóknak viszont egy annyira kellemes, lágy illatuk van, hogy nem győztem szagolgatni őket :D Viszont nem kell megijedni, az arcra felkenve nem lehet érezni.

Bal: Nude / Jobb: Rosé


Kezdem a rúzsokkal. A kollekcióban 3 rúzs található, de a bordó színű valahogy nekem túl "öreges" volt, így a Nude és a Rosé színeket választottam. A Nude egy kicsit narancssárgás szín, a swatchokon sokkal sötétebbnek tűnik, mint az ajkakon, ott ugyanis valóban szépen igazodik az ajkak színéhez, gyönyörű, természetes hatású. Először mikor a kézfejemen kipróbáltam, nagyon hasonlított az Avon Prefect Peach színéhez, kivéve, hogy ebben az esetben nincs csillám a rúzsban, sokkal inkább fényesebb, vizesebb hatású.

Bal: Nude / Jobb: Rosé


A Rosé is hasonlóan a Nude-hoz vizesebb, krémesebb állagú, színben nagyon hasonlít a Manhattan 53K árnyalatához. Színre egyáltalán nem rózsaszínes, inkább tejfehér az ajkakon, így ezáltal meg a textúrája által eléggé beül a ráncokba, szóval nem mindenkinek áll túl jól ez a szín, eléggé sápaszt. Ráadásul nekem a szájkontúrom is elég rendesen kihangsúlyozza, ami nem túl jó.

Strapabíró képessége ezeknek a rúzsoknak nem a legjobb, jó ha 2 órát kibírnak az ajkakon.

A pirosítókra nagyon kíváncsi voltam, mivel az egyik kedvenc pirosítóm is Alverdés, és mindig is kerestem az ennek megfelelő párját. Nem állíthatom, hogy ezekben megtaláltam, viszont nagyon esélyesek, hogy átvegyék az irányítást a pirosító rangsorban.

Bal: Rosé / Jobb: Péche


Kétféle pirosító van a kollekcióban: egy barackos árnyalat, a Péche és egy fáradt rózsaszín árnyalat, a Rosé. A Péche kicsit selymesebb, fényesebb textúrájú, mint a másik, és ezáltal nagyon szépen kiemeli az arccsontot, sötétebb bőrűek bátran használhatják highlighterként. A Rosé viszont egy kellemes, természetes pírt ad az arcoknak, nem kirívó egyáltalán. Mindkét pirosítót könnyen el lehet dolgozni az arcon, tartóssága szempontjából átlagos. 

Bal: Rosé / Jobb: Péche


Nekem nem, de lehet másoknak gondot fog okozni a pirosítók mérete. Ugyanis ez nem a megszokott tenyérnyi méret, sokkal inkább egy átlagos mono szemhéjpúder méretű, szóval a nagyobb ecsetekkel elég bajos lesz kibányászni egy arcra való adagot. Kisebb fejű pirosító ecsettel viszont ez nem jelent problémát.

A kollekcióban ezeken kívül található két színben tus, púder, ami számomra egy hatalmas kérdőjel, ugyanis ezzel a csomagolással lehetetlen elvinni bárhova is. Ezek mellett még van 3 színben szemhéjpúder, amik nem valami fantáziadúsak, lila, bézs és szürke árnyalatokat rejtenek. A szájfények nagyon hasonlóak a rúzsok színeihez, de csillámosak. Ráadásként pedig ugyanolyan csomagolásban kaphatunk krémparfümöt is. Sajnos már nem emlékszem, hogy ennek milyen illata van, csak remélni tudom, hogy olyan, mint a pirosítóknak.

2011. november 19., szombat

Isadora Beetle Green körömlakk



Elárulok egy titkot nektek. Még az előzőleg bemutatott Models Own Beetlejuice lakkok közül van egy, aminek itthon megtaláltam a párját. Az ominózus lakk az Emerald Black Beetle Juice, és ennek az itthon is kapható megfelelője az Isadora Beetle Green. Bár élőben nem láttam az Emerald Blacket, csak mások swatchjai alapján tudok nyilatkozni, de ahogy nézem a két lakk szinte teljesen ugyanaz!



Tehát, mivel is állunk szemben? A Beetle Green egy gyönyörű smaragdzöld fényű lakk, enyhe csillogással, a mostani legújabb Isadora kollekció egyik darabja. Nagyon különleges szín, én sehol nem találkoztam még ilyesmivel. Felvitele nagyon könnyű, egy rétegben gyönyörűen fed, de két rétegben az igazi. A lakknak az ecsete is érdekesen van kialakítva, nem a szokásos ecset, hanem kicsit lekerekített, laposabb, így könnyebben el lehet a körmökön oszlatni a lakkot. Ráadásul nagyon gyorsan megszáradt, már ez is pozitívum.



A tartósságával volt egy picike probléma, hiába van ráírva, hogy "extra long lasting". Mégpedig az, hogy elkezdett "betöredezni" a lakk, úgy kb. szerda magasságában (vasárnap lakkoztam ki!!) azokon a részeken, ahol a fedőlakk nem ért el. Szóval nem is az, hogy lekopott, hanem szabályos egyenes vonalkák jelentek meg bizonyos területeken. Szóval lehet, hogy ezt a lakkot érdemesebb fedőlakkal fixálni, mert akkor 1 hétig valószínűleg kitart a csodás manikűrünk :)


2011. november 18., péntek

Loop-de-loop



Szeretem az olyan feladatokat, aminek feltétele, hogy valami ötleteset, kreatívat kell kitalálni, és azt is szeretem, mikor egy adott témára beugrik egy kép, egy elképzelés, és végül úgy meg tudom valósítani, ahogy elképzeltem. A dolog úgy kezdődött, hogy 2 nappal ezelőtt a Lime Crime kiírt egy versenyt, amin bármilyen művészi dologgal lehet jelentkezni, legyen az vers, festmény, esetleg egy sminkötlet. A nyeremény pedig nem más, mint a Lime Crime legújabb dobása a Carousel Gloss, pontosabban mind az 5 káprázatos színe, melyek között van arany, lila, bordó, pink, ráadásul éjkék szájfény is. Nekem ez utóbbi tetszik a legjobban, és ez ihletett meg engem a következő smink egyben pályamű elkészítéséhez :)



A koncepcióm az éjkék színen alapult. Valahogy úgy képzeltem el, hogy egy átmenetes legyen az egész szemsmink, ami a kékből indul, majd ezüstös "tüzijáték" szerű glitterrel megspékelt motívumba menjen át, drámai pillákkal díszítve. A többit, úgy mint az arcot vagy az ajkakat még nem tudtam elképzelni hozzá, úgy gondoltam, hogy ami jön, majd az lesz. Lényegében annyi változtatás volt az ötletemen a kész sminknél, hogy kis lilát is csempésztem az átmenetbe, hogy ne legyen olyan egysíkú. Az arcomat bronzosítóval kontúroztam, és egy barnás pirosítóval emeltem ki. 




Még egy pár szót az ajkaimról: gondolkoztam rajta, hogy élénk színt válasszak, vagy egy teljesen egyszerű, nude rúzs jöjjön, de úgy gondoltam, itt nem játszhatok mind a két oldalon, muszáj a szemeim előtérbe helyezni, ezért az utóbbi változatnál maradtam. Kevés alapozót oszlattam el rajta, majd az Alverde legújabb Mademoiselle nevű kollekciójából származó rózsaszínes nude rúzst vittem fel rá (erről teszt később jön majd!). Hogy egy is csillogást adjak az ajkaimnak, az essence Shimmer Powderjét oszlattam el rajta, így nagyon szép, fényes effektje lett. Végezetül az ajkak belő részébe az essence Vampire's Love lipstain-je került (teszt erről is lesz hamarosan!), hogy egy kicsit mégis érdekesebb legyen a szám színe. És ennyi, nem több :)



Nagyon nagyon tetszik a végeredmény, a szem kifejezetten jól sikerült, bár ha el tudtam volna fedni a szemöldököm, jobban nézne ki, de így is fantasztikus lett :) Addig is szurkoljatok, hogy bekerüljek a 20 kiválasztott közé, nagyon szeretnék nyerni :)
Ezen a képen teljesen olyan az arcom, mint Anja Rubiknak :D

2011. november 17., csütörtök

Models Own Beetlejuice Colletcion - Pinky Brown, Purple Blue és Golden Green Beetle Juice


November 1-től lehet már kapni a Models Own - Beetlejuice kollekcióját, amit a bogarak jellegzetes színes szárnyai ill. páncéljai alapján álmodtak meg. A leírás szerint a lakkok mindegyike duokróm finishű, ez a promo képeken nagyon szépen látszik is. Mikor megláttam ezt a kollekciót, hát azonnal beleszerettem! Kétségtelen már régóta fájt a fogam egy ilyesmi lakkra. Ráadásul, ahogy eddig körbenéztem, a Models Own lakkokat sok helyen dícsérik, így gondoltam le fogok csapni rá az első alkalommal. Hát ez az alkalom Vikusznak volt köszönhető, ugyanis az Asos-on már október 30-tól elkezdték árulni a lakkokat, és szerencsénkre ő volt olyan szemfüles és szólt nekem is erről a lehetőségről. Megdöbbenésünkre az 5 árnyalat közül másodpercek alatt már csak 2 maradt, így sajnos az Aqua Violet árnyalatról lemaradtam, mert annyit gondolkodtam azon, hogy melyeket válasszam ki. :(

Balról: Pinky Brown, Golden Green, Purple Blue


Na de térjünk át magára a lakkokra. Tehát az én színeim a Pinky Brown, Golden Green és a Purple Blue. Természetesen élőben teljesen eltérnek a színek, mint a felturbózott promo képeken. Ez volt számomra az első csalódás, bár erre azért fel voltam készülve. Érdekes módon a három szín teljesen különböző állagúak. A Pinky Brown és a Purple Blue csillámosabb, "érdesebb", míg a Golden Green selymesebb textúrával rendelkezik. Pont emiatt különbözik a felvitelük is. A Purple Blue volt a leggyengébb, ide kb 3 réteg kellett ahhoz, hogy jól fedje a körmöm, a Pinky Brown-hoz elég volt 2 réteg is, míg a Golden Green már egy rétegnél is jól fedett, de biztos, ami biztos, még egy réteget rávittem. 


Pinky Brown



A végeredményben kicsit csalódott voltam. A három közül talán a legszebb a Pinky Brown. Ez valóban egy különlegesebb szín, a rezes csillogása tényleg szép. A Golden Green egyáltalán nem duokróm számomra... gyönyörű szín, ez tény, de nem duokróm. A Purple Blue még fejtörést okoz nekem, ugyanis nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Mert ez igazából nem lila, hanem barnás színű, és ahogy megcsillan rajta a fény, kékesen pompázik...de nem karakteres, nem az a WOW árnyalat. Tartóssága nem rossz, kb. 4 napig kibírta rajtam.


Golden Green



Purple Blue


Összességében vegyesek az érzéseim. Szépnek mindegyik szép, de így utólag szerintem nem érte meg azt a pénzt, amit költöttem rá. Bár árban egész kedvező (1500 Ft körül van), a színek, a "kivitelezés" nekem csalódást okoztak. Ennek ellenére így a 3 közül a Golden Green a kedvencem :)

2011. november 10., csütörtök

WISHLIST - Karácsonyi kívánságlista

Karácsonyi kívánságlista

Amennyire gyűlölöm a telet, a hideget, a hóesést, mostanában annyira kezdem imádni (és várni) a Karácsonyt! Olyan jó érzés, hogy akármerre megyek, mindenhol folyik a készülődés, lassan elindulnak a karácsonyi vásárok, kirakják a kivilágításokat és mindenhol a "Jingle Bell Rock" és társai szólnak a hangfalakból. Úgy gondoltam, most már itt az ideje annak, hogy elkészítsek egy karácsonyi kívánságlistát, az aktuális vágyaimról. :) Kicsit furcsa lesz, de hát nem tehetek róla, ilyen vagyok. Csak remélem, hogy a Jézuska elolvassa ezt :D

  1. Csizma

    Igazából a képen látható kétféle fazonra gondoltam. Vagy egy magassarkúra vagy egy lapos talpúra, de mindenképpen térdig érjen. Már rég lemondtam róla ugyanis, hogy nekem bármikor is combközépig érő csizmám legyen, ugyanis elég rövidek a lábaim, nagyon hülyén néznék ki bennük. Viszont eddig nem találtam meg a tökéletes csizmát...kb. SEHOL. Szóval reménykedem, hogy a Joy napokon hátha belefutok egy hasonlóba.

  2. Chanel Illusion d'Ombre

    Ez a kis termék egyszerűen fantasztikus! Annyira pigmentált és gyönyörű, hogy kell nekem és kész!! Hirtelen nem is tudom, hogy melyik...talán az olívazöld, vagy a rózsaszín? Esetleg a gyönyörű ezüstös fehér? Lényegtelen, Jézuska, csak ott legyen a fa alatt!!

  3. Chanel Rouge Allure Velvet

    Ezen a télen majdnem minden márka kiad egy matt rúzsokból álló kollekciót. Hát nekem most ez jön be a legjobban. Annyira imádom a matt rúzsokat, gyönyörűek az ajkakon! Itt sem tudok választani a színek közül, hihetetlen! Nagyon sokszor ösztönszerűen a púderrózsaszín felé nyúlok, bármilyen rúzst kéne kiválasztanom, de most elgondolkodtam rajta, talán jobb lenne egy klasszikus vörös. Nem tudom, de bármelyik lenne, örülnék neki. 

  4. Marc Jacobs - Oh, Lola! 

    Miért érzek ekkora vágyat a Marc Jacobs parfümök iránt? Nem kérdés, azért mert isteni az illatuk! Imádom a virágos, gyümölcsös, friss illatokat, és az "Oh, Lola" pont ilyen! Kétségkívül a kedvenc parfümöm mostanában a "Daisy - Oh, so Fresh" ,de nem lenne rossz egy kicsit másféle Marc Jacobs illatot kipróbálni. :)

  5. Monster High babák

    Istenem! Vessetek meg, nevessetek ki, de nekem annyira tetszenek ezek a babák!! Utoljára szerintem 12 évesen "barbiztam", de azóta is megvannak a Barbie babáim, viszonylag jó állapotban. Aztán mikor megláttam a promo fotókat ezekről a gyönyörűségekről, elolvadtam...Tudom, hülyeség, de imádom, hogy ennyire eltérnek a megszokott tündi-bündi, csillogó, rózsaszín Barbie világtól! Nekem főleg a fehér hajú lányka kéne, Abbey (aki a Yetik szülötte), illetve Frankie, Frankenstein leszármazottja...vagy mindegyik? Jajj, miért ilyen nehéz választani? 

  6. MAC Ice Parade Snow Globe Eye shadows: Cool

    Elsőre nagyon izgatott voltam a Holiday kollekció miatt, de később, mikor láttam a teszteket, egyre jobban lelohadt az érdeklődésem. Viszont, mikor élőben láttam ezt a palettát, megállt egy kicsit a szívem. Gyönyörű színek vannak benne, a lila és a kék kombinációi valami mesések! És a kis hógömbbel a közepén el tudnék játszadozni :)

  7. Melegíthető hajcsavarók

    Tudjátok mennyire frusztráló, hogy kb. 1 órámba telik becsavarni hajsütővassal a hajam? Pedig legszívesebben mindennap ezt tenném, de hát kinek van ennyi ideje erre? Na, hát erre jó egy melegíthetős hajcsavaró készlet. Ezzel tuti, klasszikus hullámokat lehet csinálni az unalmas, egyenes hajból. (Jajj, azok az 50-es évek csodahullámai!) Nagyon megkönnyítené az életem :)

Na, hát ennyi az én kis kusza listám :) Nem fog ebből sok megvalósulni, de álmodozni attól függetlenül lehet. 


Nektek mit tartalmaz a karácsonyi kívánságlistátok?

2011. november 6., vasárnap

Arany- korall köröm


 
Ez is egy gyors posztocska lesz most, ha nem nagy baj :) Kb. 2 héttel ezelőtt csináltam meg ezt a körmöt, mert akkor még a növesztettem őket és gondoltam kipróbálok most valami olyat, ami csak hosszú körmön áll jól. Így fogtam a S-he 180-as pirosas korallos lakkját, kifestettem vele az egész körmöm 2 rétegben, majd a körömvégekre szépen egyenletesen eloszlattam az Essence "Make it Golden" elnevezésű arany csillámlakkját. Hát, így készült el a remekmű :) Nekem baromira tetszett, olyan szép volt, és a fürdőben a korall lakk az arany hatására valamilyen oknál fogva narancssárgának látszott, iszonyat szép volt :) Szerintem ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű kis design.

2011. november 5., szombat

Pillatenger

Sajnos nagyon le vagyok maradva a bloggal, tudom jól, de egyszerűen se erőm, se kedvem, se időm nem volt egy normális sminket ill. posztot összedobni. Siralmas, hogy ennyire nem tudok mit kezdeni magammal, ez a téli időszak a legrosszabb, semmi ötletem, ihletem nincsen, ráadásul időm sem sok. Szeretnék új dolgokat belevinni ebbe a blogba, de nem akarom ugyanazokat a sémákon végigmenni, mint a többi blogger, valami újabbra, másabbra vágyom, csak fogalmam sincs, hogy mire :D Hát remélem lassan már kitisztul a kép, és előrukkolhatok valami újdonsággal :)

Ez a mai csak egy "quickie" lesz, ezt a sminket viseltem tegnap egy barátom szülinapi buliján.




Lényegében annyiből áll az egész, hogy egy halvány mályva színű szemhéjpúdert kentem fel a MAC Nubile paint potra, majd fekete szemceruzával kihúztam a szemem, ráillesztettem a műszempillákat (H&M-es, szerintem ez a legjobb és viszonylag jó árban is van). Ezután fekete tussal kihúztam a szemem és szempillaspirállal kifestettem a pilláim. Arcra BB krém (Skin 79 Super+), majd púder (MAC MSFN) és pirosító (Benefit Sugarbomb) végül jöhetett az elmaradhatatlan pink rúzs (Barry M 62). Ennyi az egész, egyszerű, de nagyszerű, legszívesebben 7/24-ben műszempillát hordanék, ha tehetném.