FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. február 21., kedd

Kreatív Kedd - A kifutók világa




Az eheti témánk nagyon érdekes, és szerintem a legnagyobb kihívást jelentő feladat lett számomra mind közül. Még 2 héttel ezelőtt támadt ez az ötletem. Ugyebár, jön a tavasz, a világ Fashion Week lázában ég, és miközben nézegettem a szebbnél szebb ruhákat a kifutókon eszembe jutott, hogy miért ne csinálnánk meg valamelyik divatház egyik nevezetes kifutó sminkjét a következő KK-re?? Ugyanis ezek az alkalmak nem csak a legújabb ruhatrendeket mutatják be, hanem a legújabb haj-, és sminktrendeket is, és a natúr sminktől az extrém változatig minden megtalálható a kifutók modelljein. Ezek a sminkek viszont tényleg rendesen meg fognak minket dolgoztatni. Felvetettem a lányoknak és egyöntetűen megszavaztuk ezt a témát. Kikötés nem igazán volt, bármelyik évszakhoz tartozó kollekció, legyen az tavaszi/nyári vagy őszi/téli, RTW, Resort vagy Couture, régi vagy új, bármi számításba jöhetett. 





Az én választottam John Galliano 2009-es őszi RTW kollekciójának sminkjei voltak. Bármi, amiben John Galliano keze van, az valami zseniális. Mind a Dior, mind a John Galliano runway showkon eszméletlen gyönyörűek a ruhák, a sminkek pedig fenomenálisak! Aki rájuk néz, és kicsit jártas a dologban, már kapásból rávágja, hogy Dior/Galliano műről van szó. Sajnos Galliano ma már nem tervez a Diornak, de az általa kreált ruházatok örökké a köztudatban maradnak.





A 2009-es őszi RTW Galliano kollekciót az orosz-balkán folklór ihlette, és ez mind visszaköszönt a ruhákon és a sminkeken is. A smink maga egy éteri, tündérszerű baba képét próbálta visszaadni. A nagyon világos, fényes bőr, kipirult orca, fehér, sűrű szempillák, sötét, fényes szemek és szív alakú ajkak összhangja teremti meg ezt a babás, angyali képet. Ez a smink nagyon jellegzetes "Galliano"-s, ha megnézünk a többi kollekcióját, ott is szembesülhetünk a tipikus jegyekkel, mint például a szív alakú ajkak, elkenődött smink több féle színből, fényes arc. Nekem ez a show már akkor felkeltette a figyelmem, és szó szerint beleszerelmesedtem: a ruhákba, a látványvilágba, a sminkekbe, így nem volt kérdés, hogy ez lesz az én kiindulópontom. 



A fenti kép alapján csináltam meg a saját változatom, és meg kell, hogy mondjam, egészen elégedett vagyok vele. Bár erre a témára már előzőleg elkészítettem egy másik kifutó sminket, de az valahogy nem tetszett a képeken annyira, mint élőben, szóval úgy döntöttem megcsinálom ezt helyette. A folyamat során nekem a fényes, vizes effektus visszaadása volt a legizgalmasabb, és ennél kellett rájönnöm, hogy a Chanel Illusion d'Ombre Fantasme ezüstös árnyalata valami eszméletlen jól vissza tudja adni azt, amit a képen látunk. Hát sajnos fátylam nem igazán volt itthom, és semmi hasonló ékszerem, mint a képeken, de próbáltam megoldani a dolgot egy függöny (nevetni NEM ér :P), meg pár virágos hajcsat segítségével. Sajnos a képek nem adják jól vissza, hogy élőben milyen szépen keverednek a színek a szememen, de azért remélem így is értékelhetőek lettek.





A többieké:

Klaudia
Kriszti
Zsófi
Suzy
Rita

Vendég: BarbyesWorld