FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. február 6., hétfő

Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque hajpakolás

Forrás: Google



A hajammal sosem foglalkoztam annyira mélyrehatóan, bőven elég volt nekem egy sampon és nagy ritkán egy balzsam az egész hajmosási rutinomhoz. A fejbőröm elég száraz, ráadásul gyorsan zsírosodik a hajam, mindez egy műtét során "derült ki", így az orvosom tanácsára valami természetes megoldást kellett találnom erre a problémámra. Ráleltem a Lushra és évekig Lush samponkorongokat használtam hajmosáskor, sőt, még a balzsamot is elvetettem, csak hogy semmilyen természetellenes anyag ne érje a fejbőröm. Ez egészen a tavalyi év közepéig így ment, aztán hirtelen felindulásból és a fodrászom javaslatára, miszerint a nagyon száraz hajvégeimre illene már balzsamot is használnom, megvettem egy Gliss Kur sampon és balzsam duót, és azóta töretlenül fogyasztom. Most a második tubusnál tartok, de úgy érzem, hogy ezzel nem nagyon segítettem a fejbőrömnek, szóval mindenképpen valami biosamponra ill. balzsamra fogok áttérni, amint elfogy ez az adag. Már nézegettem különböző biosamponokat, és a Faith in Nature termékekről sok helyen nagyon jókat írtak, így biztos következőnek azzal fogok próbálkozni. Ha esetleg hallottatok ezekről a termékekről vagy tudtok másmilyen bio hajápolási szereket, légyszíves osszátok meg velem :)

Ámbár a mostani poszt témája nem a samponokról fog szólni, sokkal inkább egy hajpakolásról, de nem is akármilyenről. Még évekkel ezelőtt láttam egy YouTube Beauty Gurunál (AllThatGlitters21) a címben szereplő terméket, és égre-földre áradozott arról, hogy milyen csodálatos is ez a hajpakolás. Akkor még nem igazán voltam képben az Internetes vásárlás terén, így Macadamia termékeket nem is nagyon találtam vagy ha igen, akkor a postaköltség az egekben volt. Idén január elején viszont teljesen véletlenül leltem rá a Beautybay.com oldalán arra, hogy Macadamia hajápolási szerek is vannak a kínálatukban, ráadásul azon a héten még a szállítás is ingyenes volt. Nem haboztam, gyorsan megrendeltem.



A Macadamia Deep Repair Masque egy mélyen hidratáló hajpakolás, ami a hajat revitalizálja, fényessé és erőssé teszi, főleg a száraz, sérült haj megmentője. A benne lévő makadámia dió olaj, az argán olaj, a teafa olaj, kamilla olaj, aloe és alga kivonatnak köszönhetően erőssé, rugalmassá teszi a hajat, ezáltal hosszan tartóan visszaadja annak erejét. A terméket továbbá nem tesztelték állatokon, parabénmentes és nem tartalmaz hozzáadott alkoholt. Ez áll a leírásában. Továbbá a honlapjukon azt is meg lehet tudni, hogy a maszk pH értéke megegyezik a hajunk ill. fejbőrünk pH értékével, így tökéletes egyensúlyban marad. A Macadamia Natural Oil termékcsaládban még számtalan hajápolási szer található, például a Healing Oil Treatment, amit a Deep Repair Maque-ba keverve még tökéletesebb és tartósabb hatást nyújt, de ezen kívül még található sampon, balzsam, és spray változatú hajápolási szerek, továbbá hajformázó szerek és fésűk is kaphatóak a kínálatukban. nekem például maga a csomagolás is tetszik. Egyáltalán nem az a gagyi műanyag, amihez ha kétszer hozzáérsz/víz éri lepereg a tégelyről. Ráadásul a mintázata is valami eszméletlen cuki! Ez a termék és a márka nagy körvonalakban, most pedig jön a saját véleményem a Deep Repair Masque-ról.

Katt a képre és nagyítsd!
Maga a krém a kinyitás után valami eszméletlen finom gyümölcsös illatot áraszt, engem már ezzel levett a lábamról. Állaga nem sűrű, de nem is folyós, pont az arany középút van bekalibrálva, ami egy pakolás esetében szerintem tökéletes. Ebből adódóan a szétoszlatása is valami szuperkönnyű, ugyanis elég egy diónyi nagyságot (vagy még annyit sem) kivennünk a tégelyből és eloszlatni a hajunkon. Én az egész hajamon eloszlatom a krémet, de ha valakinek csak a hajvégeivel van a problémája, akkor bőven elég csak oda felvinni. 
Többféle leírást olvastam a használatáról, a tégelyen azt írja, hogy hajmosás után a még nedves hajon, fésűvel oszlassuk el a hajunkon, máshol azt írja, hogy a hajmosást követően, törölköző száraz hajon kenjük el a pakolást és a meghatározott várakozási időt követően mossuk le. Nekem ezzel az utóbbival az a bajom, hogy én csak azért nem jövök ki a fürdőből és szárítgatom meg a hajam, hogy aztán 7 perc múlva újból visszamenjek a tus alá leöblíteni. Az elsővel pedig az, hogy a már vizes hajamon képtelenség elfésülni a krémet, tehát én egy köztes megoldást választottam: hajmosást követően, de még mindig a zuhany alatt, alaposan kinyomkodom a hajamból a vizet, majd ezt követően az ujjaimmal szépen eloszlatom a pakolást a hajamon, és a megadott 7 perc pancsolgatás után szépen leöblítem. Azt fontos megjegyezni és a használati utasítás is írja, hogy egy héten kettőnél többször nem szabad használni a kívánt hatás elérése érdekében!

Az első bevetésekor nagyon megdöbbentő volt a végeredmény! Azt tudni kell, hogy a hajam nem egy álom, kevés is, és a fentebb említett problémák mellé még eszméletlenül gubancolódik is. Konkrétan egy alapos fésülés után 10 perccel már egy merő gubanc az egész hajam. Hajmosás után pedig hiába tiltja a szépségkódex, muszáj kifésülnöm még vizesen, mert ha megszárad akkor az istenért sem tudom kifésülni. Ezt eddig a Gliss Kur nem kiöblítendő fújós ápolójával és nagyon óvatos mozdulatokkal, ill. ritka fogú fésűvel tettem meg. A Deep Repair Masque használata után egyből éreztem a hajamon, hogy nagyon selymes és kellemes a tapintása, mikor pedig a kifésülésre került a sor, a fésű csak úgy siklott a még vizes hajamon! A szárítás is egy álom volt. Előtte mindig szöszös maradt a hajam és fura bolyhos, de ennek a használata után gyönyörű fényes, és sima hajkoronát láttam viszont a tükörben. A legkellemesebb meglepetés ugyanakkor a használatát követően ért. A hajam ugyanolyan maradt, mint a szárítást követően, érezhetően puhább és kellemesebb érzés volt, ráadásul a gubancosodás ill. a szöszösödés a legminimálisabb szintre csökkent. Mindez a második, harmadik és negyedik alkalommal is ugyanolyan élményeket okozott, mint a legelső használatkor. (3 naponta mosok hajat, ez heti 2 alkalmat jelent, de igyekeztem minden második alkalommal használni inkább) Egy valamit sajnálok, hogy az a kellemes gyümölcsillat nem marad meg tartósan a hajban. :(


Azt el kell még mondanom, hogy árban valami szívszaggató. BeautyBay.com -on találhatunk 30-100-250-500 ml-es kiszereléseket, melyek sorban $5.30-$16.30-$33.60-$50.80 -ba kerülnek. Ez azért elég húzós, aláírom (Én a 250ml-es kiszerelést vettem meg), de azt figyelembe véve, hogy egy kicsi diónyi adag elegendő ahhoz, hogy az egész, hátközépig érő hajamon el lehessen bőven oszlatni, ráadásul nincs is szükség a maszk mindennapos használatára, így kb. egy 250ml-es tégely bő fél évig biztos kitart, esetleg még tovább, akkor megéri legalább egyszer erre befektetni. Pláne, ha a hajunk csak örül ennek a kis kényeztetésnek, mert valóban... ez a pakolás csodát művelt az enyémmel. Természetesen ez az én véleményem és tapasztalatom, nekem bevált és biztos vagyok benne, hogy ha elfogy, újra megvásárolom. Ha más esetleg nem ezt tapasztalta/tapasztalja, az csak is abból adódhat, hogy emberek vagyunk, és minden szer máshogy hat egy-egy személyen. Vagy így-vagy úgy, szerintem érdemes kipróbálni, legalább a 30ml-es travel size méretet, hogy megtudjuk milyen a valódi kényeztetés. :)