FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. március 14., szerda

The Hunger Games - Effie Trinket inspirálta smink



Remélem mindenki hallott már a nagy sikerű Hunger Games (Éhezők Viadala) trilógiáról, ami március 22-től már látható a hazai mozikban is! Aki nem olvasta a könyvet, az SÜRGŐSEN pótolja be, mert tízszeresen lealázza  a Twilight-ot, és igazi vérfrissítés a varázslós/vámpíros/zombis "lovestory"-k után. 

Őszintén szólva már régóta terveztem egy Hunger Games ihlette sminket, de főleg az első könyvben többször felbukkanó Effie Trinket inspirálta variációt szerettem volna elkészíteni. Aki nem tudja, Effie Trinket a 12. körzet úgymond "terelője" és a körzetből kiválasztottak Kapitóliumi képviselője a játékok alatt. Tudni kell róla, hogy a Kapitólium jellegzetes viseletét és sminkjét hordja, ami minden, amit el tudtok képzelni a szivárvány összes színében. A filmben is remélhetőleg több öltözékben fog megjelenni a szerepnek megfelelően. Engem a fenti kép inspirált a legjobban, így lett ez a főleg rózsaszínes árnyalatokból álló smink. (Már egy ideje csak rózsaszínnel sminkelek, ideje lenne már másra áttérnem :DD)



Az elképzelésem mindenképpen az volt, hogy nagyon drámai, nagyon kirívó legyen az egész. Ezért használtam a pirosítót is a kelleténél erősebben és felvittem egészen a halántékomig. A szememen 3 féle árnyalattal dolgoztam: egy matt sárgás rózsaszínnel, egy fényesebb lilával (ez igazából egy sötét és egy világos lila keverére) és egy fényes magentával. Az előbbi sorrendben vittem fel a szememre, a széleket elsatíroztam fehér és fényes világoslila szemhéjpúderrel. 



A szemöldökömet sötétrózsaszín és lila keverékével festettem ki, hogy még kontrasztosabb legyen a megjelenés, végül kihúztam fekete tussal a szemem, és a jól bevált lila műszempillám is feltettem. Az ajkaimra szürkéslila rúzst tettem fel, és egy kis rózsaszínes pigmentet ütögettem az ajkaim közepére. 



Érdekesség még, hogy a film sminkese Ve Neill, Effie Trinket sminkjéhez Paperself műszempillákat használt az egyik jelenet során. A forgatás alatt közel 35 sminkes dolgozott a szereplőkön. Még több kulisszatitokért KATT IDE.




Igazából azt sajnálom, hogy nincs színes parókám, mert avval nagyon bomba lett volna a végeredmény... Na de mindegy, így is jó lett :) Tervezem még egy másik Hunger Games sminket is, még meglátjuk, hogy mennyire lesz időm megcsinálni :)