FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. március 5., hétfő

A verhetetlen szemhéjtus - Catrice Liquid Liner



Amióta a sminkelés szerelmese vagyok, körülbelül azóta kutatok a legjobb szemhéjtus után. Ha ezer félét ki nem próbáltam, akkor egyet sem, de egy idő után mindig csalódnom kellett bennük. Volt egy Avonosom, az volt az elsők között, de abból egy vastagabb, fekete vonalat sem tudtam húzni. Volt Maybelline-es változatom is (Line Definer), ami még az elején egész jól működött, de pár használat után alig lehetett belőle kicsikarni bármit is, és szanaszét folyt a szememen. Aztán jött a MAC "felt tip" tusa (Penultimate Eyeliner), de az meg nagyon nagyon hamar kifogyott, és azért drága is volt ahhoz, hogy olyan hamar bemondja az unalmast. Volt még Artdeco is (Liner Feutre), ami szintén nagyon jól működött, és szerettem is, de hosszas használat után ez is szépen elkenődött a szemem valamely sarkában. Végül a legutóbbi, kb. 1 éves szerzeményem az Essence vízálló szemhéjtusa volt eddig az abszolút favorit, de őt is csak nagyon ritka alkalmakon használom, ugyanis a könnyezést (esetleg sírást) már nem tudja tolerálni sajnos és pillanatok alatt képes pandát csinálni belőlem. Mostanában átálltam a Maybelline gél állagú szemhéjtusra, amit szeretek végül is, tartós is, de még mindig él bennem a vadászösztön, és a múlt héten végre ráleltem a tökéletes áldozatra.



Az "áldozat" neve: Catrice Liquid Liner Waterproof - 010 Don't Leave Me!

Őszintén szólva már régóta szemeztem a drogériák polcain ezzel a darabbal, direkt meg is lestem, hogy milyen végű az ecsete és mikor megláttam, hogy az általam nagyon, de nagyon keresett puha végű az applikátora, egyből megörültem, majd amikor lehetőségem lett rá, megvettem. Ebből a fajta termékből létezik arany, barna, és ezüst változat is, ha jól tudom, de azok nem vízállóak. Egy ideje fájt a fogam egy hasonló applikátorú L'Oréal-os szemhéjtusra (L'Oréal Lineur Intense), de egyszerűen interneten képtelenség beszerezni úgy, hogy olcsóbban jöjjön ki, mintha itthon venném, másrészt pedig az itteni drogériákban vagy nincs a polcokon, vagy van, de az már szét van túrva, és ha esetleg van belőle jó állapotban, annak az ára 4000(!!!) Ft. Szóval mindezek fényében ez a Catrice-es változat egész jó helyről indult első ránézésre (1099 Ft kb.).



A puha applikátora nagyon jól kezelhető, szép vékony, de akár vastag vonal is húzható vele, bár kétszer biztosan át kell vele menni a kívánt vonalon, hogy intenzív fekete árnyalatot kapjunk. Engem viszont a tartóssága érdekelt a legjobban. Mikor teszteltem a terméket, a képeken látható mintát a kézfejemre húztam. Nagyon gyorsan megszárad, komolyan rekordidő alatt, még arra sincs ideje, hogy a szemhéjamra rajzolja az ikertestvérét :D És ami a legjobban megdöbbentett: a kézfejemre rajzolt minta 2 teljes napig tökéletesen látható volt, úgy, hogy kismilliószor mostam kezet a nap folyamán. Dörzsöltem az ujjammal vadul, de semmi nem jött le. A második napon csak úgy sikerült leszedni, hogy papírzsepivel ledörzsöltem a kezemről. 



A kézfejes teszt után jöhetett az éles bevetés. Kíváncsi voltam, hogy hogy működik a tus, ha csupaszon, szemhéjalapozó nélkül teszem fel az igen olajos szemhéjamra tusként. Féltem, hogy itt el fog bukni a dolog, ugyanis a többi tus, már 2 perc után feladta a versenyt, és gyönyörűen elmaszatolódott a szemhéjamon. Eltelt egy óra. Semmi. Eltelt 2 óra. Semmi. Eltelt az egész nap és kemény 9 óra kiképzés után annyi változás történt a megrajzolt vonallal, hogy egy pár részen levált néhány apró darabka, de semmi maszatolás, pecsételés, semmi nem mutatkozott a szememen. Leszedni kifejezetten vízálló sminkek leszedésére alkalmas sminklemosóval érdemes,  és még egy kis plusz dörzsölést is igényel, mert rendesen tapad a szemre a "cucc". :D (De csak óvatosan!!) Egyébként darabosan jött le a szememről, amit jónak találok, mert ezzel is azt mutatja, hogy sokkal erősebb és kitartóbb a formula, mint bármelyik másik termékben. Én magam nagyon megdöbbentem az eredményen és iszonyatosan örültem a sikernek. 

Fent: frissen feltéve (Kb. dél körül) // Lent: 9 óra elteltével


Mindezek után elmondhatom, hogy azt hiszem, megtaláltam a tökéletes szemhéjtust, amit bátran újra fogok venni!