FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. március 30., péntek

YSL Rouge Volupte - (29) Rose Opéra - TESZT



A történet úgy kezdődött, hogy nagypapám, aki Franciaországban él és a hónap végén látogatóba jött, megkérdezte, hogy szeretnék-e valami "beauty supply"-t. Hát mondanom sem kell, azonnal megörültem és igennel válaszoltam. Már csak azt kellett eldöntenem, hogy mit is szeretnék. Nagyon sokat vacilláltam, mert igazából valami olyat akartam, ami vagy nem kapható itthon vagy rendes körülmények között nem tudnék rá pénzt kiadni. Osztottam-szoroztam és így kötöttem ki a YSL Rouge Volupte rúzsoknál, amikkel már ezer éve szemeztem különleges csomagolása és hihetetlen színvilága miatt. Az árnyalat kiválasztásánál szem előtt tartottam, hogy mindenképpen olyan színt válasszak, amit hétköznapokon is tudok használni és minden sminkhez jól passzol, nem utolsósorban a bőrömhöz is. A (29) Rose Opéra árnyalat története lényegében ez. :)



Mikor a kezembe vettem az aranyszínű dobozt, már egyből éreztem rajta, hogy ez egy különleges darab. Pláne maga a rúzs kialakítása. A monogram, a nehéz arany csomagolás...egyszerűen fenséges és különleges. A nevéhez hűen "High End".

Maga az árnyalat egy nagyon szép, közepes tónusú piszkos rózsaszín, instant szerelem. Pont egy olyan szín, ami mindenkinek jól áll, bőrszíntől függetlenül. Az ajkakon lágyan siklik, nagyon krémes, egy húzásra teljes fedést nyújt. Illata nekem nagyon tetszik, egyáltalán nem erős. Aki ismeri a klasszikus Lip Smackereket annak talán mond valamit, ha azt mondom, hogy egy az egyben a Lip Smacker - Kiwi ízére hajaz. Akinek nem, annak a következőképpen tudom körbeírni: friss, gyümölcsös illat, inkább dinnyére emlékeztet.




Tartósság szempontjából hagy maga után kívánni valót. Ha nem eszem, nem iszom akkor egy jó 2-3 órát kibír, viszont evés, ivás után már le is kopott az ajkamról. A másik negatívuma igazából a rúzs alakjának kialakítása. Ez a lapos változat egyáltalán nem illeszkedik az ajkam formájához, nem lehet cselezni vele, mint a klasszikus kialakítású változatokkal. Mérete is elég nagy, egy ajakbalzsamnál még elfogadható, egy rúzsnál már igazán megnehezíti a felvitelt. 




Mindezt leszámítva imádom, nem tudom elmondani, hogy mennyire! A MAC Viva Glam Nickivel közösen a kedvenc tavaszi-nyári rúzsommá nőtte ki magát :)