FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. április 16., hétfő

Girlz Only és Lee Stafford Szárazsamponok Csatája




A legtöbb nőnél elengedhetetlen kellék otthon egy jó minőségű szárazsampon, amivel a hajmosási időszakot 1-2 nappal bőven ki lehet tolni. Nekem igazából 1 éve lett először szárazsamponom, az egy Swiss-O-Par darab volt, kb. 600-700 Ft, kellemes citrom illattal és teljesen megfelelően működött nálam. Sajnos azóta nem igen láttam a boltok polcain, így kénytelen voltam átváltani egy másikra.

Na itt jön a képbe a Lee Stafford Felfrissítő Szárazsampon, amit még a tavalyi tavaszi Glamour Napokon vásároltam 20%-os kedvezménnyel. Eredeti ára egyébként 2190 Ft volt. Tudom, ez eszméletlenül drága, nem is tudom mit gondoltam akkor, talán a -20% varázsa igézett meg. Na de megvettem, gondolván, hogy egy ilyen drága, márkás szárazsampon csakis csodákat művelhet a zsíros, lapos hajas időszakomban. Nem kertelek, ez egy valami elképesztően, borzasztóan szar darab. Bocsánat, de nincs erre jobb szó. Sorolom is, hogy miért:


  • Általában hajnalok hajnalán kelek, és ilyenkor csak nagyon gyorsan csinálok valamit a hajammal. Hála ennek a terméknek, és a benne lévő kis golyónak, az egész környéket felverem hajnali 6kor mikor felrázom a flakont.
  • Eszméletlenül "büdös" illata van. A büdös szót itt arra értem, hogy konkrétan férfi dezodor szagú, és ez az összes Lee Stafford termékre igaz... Komolyan, nem tudtak valamilyen más illatot kitalálni? Mert hogy ez nem nőknek való, az is biztos
  • Na és itt a lényeg: ráfújom a hajamra, átfésülöm és mit látok? Semmit. Mintha nem csináltam volna a hajammal semmit, sőt a nap végére el is nehezíti, és enyhén ragadósak lesznek a hajszálaim. Mindezt 2000 Ft-ért... Hát köszi a nagy semmit.
A Lee Stafford szárazsampon címkéje: Utálom az ilyen matricákat, amin elcsúsznak a betűk. 



Van még egy kicsi benne, azt inkább elhasználom gyorsan, de az biztos, hogy újra sosem venném.

A másik végén a történetnek, viszont egy számomra ismeretlen márkájú szárazsampon áll. Ez a Girlz Only Haircare darabja, ami háromféle változatban kapható, egy rózsaszín flakonban, ami "Party Nights" feliratú, a másik egy kék flakonban, ami a "Dawn 'till Dusk" feliratot viseli, és a harmadik pedig a lila színű "Hazy Days".  Ne kérdezzétek, hogy mi a különbség, fogalmam sincs :D Szerintem csak az illatában és a flakon színében különbözik, ami megjegyzem, nagyon tetszik, a nevéhez hűen igazi csajos stílusú. Anyu vette nekem még a Tesco-ban, utána néztem és csak ott árulják, szerintem ez a Tesco saját márkája. 



Illatát virágosnak mondják, nekem nem ez jut róla eszembe, sokkal inkább ilyen WC illatosító jellegű, de csak elsőre lehet kellemetlen, egy idő után meg lehet szokni és nem is annyira rossz, mint ez a férfi deo szag. Kicsit szkeptikus voltam vele szemben, de mikor kipróbáltam, nagyon megelégedtem vele ugyanis hozta az elvárt hatást.

A Girlz Only szárazsampon címkéje

Belefújtam a hajtövekbe, majd ujjal átmasszíroztam a fejbőröm, végül átfésültem a hajamat. Ez a módszer nagyon tetszik és nagyon hatásos is. Valóban dúsabbnak tűnt a hajam és nem is volt olyan zsíros mint előtte. Ja és árban is teljesen rendben van, 700 Ft-ba kerül. 



Egyetlen hiba, amit fel tudok róni neki az az, hogy nagyon dzsuvás. Tehát a fúvóka részén, ami fekete színű, azon nyomban meglátszódik, ha használatban van. A Lee Stafford félénél ez nem probléma.

Én levontam a következtetést, hogy soha de soha nem vásárolok drága szárazsampont, mert az olcsóbb százszor jobban működik és szebb hatást érek el vele, mint egy drága és büdös darabbal. Ámen.

Nektek melyik a kedvenc szárazsamponotok?