FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. május 24., csütörtök

Lime Crime Fantasy Palette - Palette d'Antoinette



A Lime Crime az a márka, ami olyan, mintha nekem találták volna ki: színes, vidám, önfeledt és mindezt cuki unikornissal megspékelve. Szerelem első látásra. Az első szemhéjpúder palettájuk is gyönyörű, abban is szép színek voltak, de annyira nem éreztem magaménak, hogy megvegyem. Viszont a "part deux" már annál inkább nekem való ;)



A Palette d'Antoinette, mint ahogy a neve is sugallja, ihletője Marie Antoinette, a 18. század legpazarlóbb és egyben legszomorúbb sorsra jutó asszonya, aki a 21. században éli újra virágkorát és ihleti meg a rendezőket, zeneszerzőket, magazinokat és a kozmetikumok gyártóit is. Ebben az esetben a legfőbb ihletet a "Let them eat cake" aranyköpése jelentette, hiszen a színek mindegyike az édességeket, illetve a cukorkákat idézi. A paletta doboza egy nagyon elegáns, kifinomult lila színű fém doboz, tetején arany pikkelymotívummal, közepén a márka címerállatával, az unikornissal. A doboz alján láthatóak a színek nevei, melyekhez kis színminta is van, a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében. A doboz maga elég strapabírónak tűnik, bár a fedele kicsit mozog.



A dobozt felnyitva szembesülhetünk a színekkel, melyet egy védőfólia óv a külvilágtól. Nagyon ötletes, hogy a fólia is követi a doboz motívumát, és egy kis pöcök is van rajta, hogy könnyebben eltávolítható legyen. A színek mintázata követi a doboz fedelén látható pikkelyes motívumot, így ettől még szebb látványt nyújt. Egyedül az nem tetszik benne, hogy a "pan"-ek vékony, rugalmas műanyag tokban ülnek. Ettől nagyon olcsó hatást kelt, szívesebben vettem volna, ha fém, esetleg kemény műanyagból készül ez a tok.



A paletta 5 féle színt tartalmaz, melyekből 4 matt, és 1 "fémes" finishű szemhéjpúder található, ezek közül 2 szín (a barack és a rózsaszín) pirosítóként is használható. A fantázianeveik annyira ötletesek és a témához remekül passzolóak, hogy újra és újra elolvastam és értelmeztem őket. Nagyon szórakoztató neveik vannak.
  • Royal Flush - pasztell rózsaszín (matt)
  • Absinthe-Minded - pisztácia (matt)
  • Macarooned - barack (matt)
  • Ribbonesque - levendula lila (matt)
  • Mercurious - ezüst (metálos)





A matt színek rendkívül pigmentáltak, puhák, lágyak tapintásra, remekül építhetőek, jól eldolgozhatóak és csak enyhén porzanak. Szerencsére sminkelésnél nem tapasztaltam, hogy nem kívánt szemhéjpúder került volna az arcomra tőle, szóval ez is pozitívum. Az ezüsttel bajban vagyok, mert én ettől sokkal többet vártam. Szerintem nem elég, hogy is mondjam, sűrű, nem lehet annyit felvenni belőle, viszont a szemzugba, vagy a szemhéj kiemelésére tökéletes, épp, hogy annyi fényt kölcsönöz, amennyit elvár az ember. Én mégis azt szeretném, ha pigmentáltabb lenne.




A szemhéjpúdereket kétféleképpen is kipróbáltam: az egyik esetben a MAC Nubile paint potot használtam alapként, a másik esetben a NYX Jumbo Eye Pencil fehér árnyalatú ceruzáját. Kíváncsi voltam, hogy hogyan teljesít egy bőrszín és egy teljesen fehér alapon. Természetesen fehér alap nélkül sokkal lágyabbak, finomabbak a színek, viszont nem lehet teljesen olyan színt felépíteni vele, mint ami a panben van. (Az második sminket csak ma gyorsan összedobtam, az esetleges hibákért, meg az alapozatlan, pattanásos bőrért bocsánat)

Mac Nublie Paint Pottal

Fehér alapon jobban kijönnek a színek, de azt vettem észre, hogy pár óra után elkopnak, elhalványulnak az árnyalatok, és csíkos lesz a szemhéjam annak ellenére, hogy primert is tettem a NYX Jumbo alá. Szóval tartósság szempontjából nálam kicsit alul teljesített, de most csak azt tudom mondani, hogy nem érdekel, mert gyönyörűek ezek a színek.

NYX Jumbo Eye Pencillel




Ára $34.99 +$10 a szállítási költség, ami kicsit húzós, és lehet ha élőben látom és kipróbálom a palettát, nem veszem meg. Ennek ellenére örülök neki, mert biztos ki lesz használva :) Megvásárolni a http://www.limecrimemakeup.com oldalon tudjátok.

A Lime Crime első fantázia palettájáról, a China Dollról készített tesztet Lollynál megnézhetitek: http://lollymakeupandbeauty.blogspot.com/2012/03/lime-crime-fantasy-palette-china-doll.html