FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. május 17., csütörtök

OCC Lip Tar - Az új generációs ajakrúzs



Aki kicsit benne van a sminktermékek világában az tudja, hogy az Obsessive Compulsive Cosmetics különleges terméke a Lip Tar már sok-sok YouTube guru és beauty blogger neszesszerében megtalálható, és ódákat zengenek az eszméletlen pigmentáltságáról, tartósságáról és arról, hogy ez egy remek módja annak, hogy különböző árnyalatokat keverjünk ki belőle. Nem mondom, én is már több éve áhítozok ezekről a csodarúzsokról, de valahogy képtelen voltam 13$-14$-t kiadni rájuk. Majd jött az Isteni szerencse! Megtudtam, hogy az áprilisi Beauty Forumon kaphatóak OCC kozmetikumok. Azonnal rohantam is a SYMA csarnokba és rendesen felszerelkeztem belőlük, hiszen ez egy kihagyhatatlan alkalom volt, ráadásul 1500 Ft-ért a hülyének is megéri. Végül 8 árnyalatot hoztam haza, de mondanom sem kell, hogy nehéz volt a választás, mert legszívesebben az összeset elhoztam volna. Bár ahogy elnézem, a megvásárolható színek 70%-át elhoztam :DD Szóval a következőkben készüljetek fel, hogy rengeteg képet fogok mutatni.

Először is leszögezném, hogy ezek nem azok a cuki, hagyományos rúzsok, amiket már megszoktunk. Ezek konkrétan folyékony állagú ajakszínezők, amelyek "egyesítik a rúzsok tartósságát és a szájfények könnyű felvitelét" - mondja a weboldal, és rögtön rá is cáfolnék az utóbbira. Ugyanis ezeket a termékeket nem csak úgy bedobod a táskádba, hogy majd út közben megigazítsd vele a lekopott rúzsod, mivel a Lip Tar különlegessége abban rejlik, hogy valóban egy nagyon kicsi, szinte pöttynyi is elég ahhoz, hogy az egész ajkad teljesen lefedje a szín. Ezért ha ezt bárki úgy akarja használni, mint egy szájfényt, az rettentő nagyot hibázik. Ha túl sokat teszel fel, egyből "vizes" és csúszós lesz, és nagyon kellemetlen érzetet hagy a szádon. Szóval itt mindenképpen egy kicsi pötty és a rúzsecset használata javallott, azzal a legkönnyebb a Lip Tar felvitele.

Pont a fent említett okból nem értem, hogy miért ilyen a csomagolása, hiszen közvetlenül a tubusból senki sem viszi fel a szájára, a termék kinyomásának szabályozásához pedig nagyon óvatosnak kell lenni, mert különben rengeteg kárba vész belőle, ha egy óvatlan pillanatban jobban megnyomjuk. Továbbá: nekem az egyik színem, méghozzá a Harlot, mikor itthon kibontottam szabályosan szétfolyt a kupak alatt és valami olyan nyomás keletkezett a tubusban, hogy csak ömlik belőle a rúzs, mind a mai napig, pedig már 1 hónap eltelik lassan! Ráadásul a többi színnél is ezt tapasztaltam, ha kicsit jobban felráztam. Minden egyes alkalommal a szívroham kerülget, mikor látom, hogy szökik el az anyag. (Gondolom a gyártónak is feltűnt ez a kis bibi mivel az új kiadású Lip Tarok már hosszított csőrrel rendelkeznek, csak úgy mint a Sleek féle Pout Paintek.)


Bár 100%-os pigmentáltságot ígér, én azért látok szín és szín közötti, minőségbeli különbséget is. Nekem első helyen a Safety Orange áll (meg talán még a Tarred), szerintem ez adja vissza legjobban a Lip Tar igazi lényegét: nagyon tartós, remekül fed, és egyáltalán nem folyik el az ajkamon. Ezt követi a két rózsaszínes árnyalat a Grandma és a Divine, amik akár önmagukban is nagyon szépek, tartósságuk viszont átlagos. Szerintem a 8 közül a legrosszabb minőségű a Conquest, és bár ahogy látom, Nikinél csodaszépen fed, én ugyanezt nem tudtam előcsalogatni belőle. Folyós és híg állagú, összegyűlik az ajkam ráncaiban, nem szép látvány, bár ezt nem is illik önmagában viselni. A Harlot annak ellenére, hogy remekül fedő szín, már az első adandó alkalommal szétfolyik a számon, szóval ide muszáj ajakkontúrceruzát is használnom, hogy ezt megelőzzem. Arra ügyelni kell, hogy a rúzsban található olajok, ha hosszabb ideig egy helyben tároljuk őket, szétválnak a színtől. Ilyenkor fel kell óvatosan rázni, vagy megütögetni kicsit, hogy újra egyesüljenek. És ha már itt tartunk, a benne található menta olajtól nagyon finom, kellemes menta ízű lesz az ajkunk :)

Tartósság szempontjából, ahogy észrevettem, a sötétebb színek jobban szuperálnak, a világosak annyira nem, bár azért pozitívum, hogy ahogy elkopnak a színük nagyon szolidan fakul el, egyáltalán nem lesz foltos tőle a szánk. A színek keverhetősége pedig vitathatatlan. Kipróbáltam egy-két variációt és eszméletlen, hogy mekkora színskálán tudunk mozogni, még ha 2-3, pláne ha 8 színnel rendelkezünk. A Conquest remekül világosít (fehér sajnos nem volt a kínálatban, ezért választottam ezt helyette), a fekete természetesen sötétít, és a többi színt nagyon jól lehet hol elmélyíteni, hol élénkíteni. Képeket a katyvasztásomról nem hoztam még, de egy másik poszton belül ezt is megmutatom. :)

Most pedig jöjjenek a képek (fejem borzalmas, néhol nem maradtam az ajak vonalán belül, ezekért előre bocsi, de a rúzs a lényeg! Ja és a közeli képeknél a szám körüli részt PS-sel életlenítettem, mert elég undin nézett ki anélkül, így fókuszban valóban csak a színek maradtak, semmi elterelés):



Cha-Cha ( Világos, pasztell narancs)







Divine (Flamingó rózsaszín)






Grandma (Klasszikus korall)






Conquest (Világos bézs)






Vapid (Élénk orgona lila)

Ez az a szín, amivel hadilábon állok. Az első alkalommal, amikor kipróbáltam, tökéletesen egyenletesen fedett. (Ezt láthatjátok a második képen) A többi alkalommal teljesen híg volt, hiába ráztam, ütögettem, egyszerűen nem lett olyan, mint előtte. Lehet én böktem el valamit, vagy tovább kellett  volna várnom, míg jobban összeáll a két komponens, nem tudom. 

Sokadik használat után készült kép. Látszik, hogy nem egyenletesen és szépen fed

1. használat alkalmával


Szintén első használat alkalmával készült a kép


Safety Orange (Vibráló középnarancs)






Harlot (Cseresznye piros)






Tarred (Fekete)





Bár elég sok negatívumot tapasztaltam ezeknél a termékeknél, én mégis szeretem őket és elégedett vagyok velük. Hiszen ezek nem a hétköznapokra szánt folyékony rúzsok, sokkal inkább művészi jelleggel kell rájuk tekinteni és használni. Azt szeretem bennük, hogy a szivárvány összes színében kaphatóak, a szivárvány összes színe kikeverhető belőlük és annyiféle árnyalatot tehetünk belőle az ajkunkra, amennyit jónak látunk, valóban kiélhetjük velük a kreativitásunk. Akik viszont nem kísérletező típusok, de érdeklik a különlegességek, azok bátran szerezzenek be a viselhető színek valamelyikéből az őszi Beauty Forumon, mert nem fogják megbánni.



További színekért nézzétek meg Xsparkage oldalát: http://www.xsparkage.com/?p=1372

Made In Beauty Niki véleményét az általa beszerzett két Lip Tarról itt láthatjátok: http://madeinbeauty.blogspot.com/2012/05/occ-lip-tar-safety-orange-conquest.html

Calo(z) pedig az extrém zöld, Botanical árnyalatot próbálta ki: http://kezelese.hu/2012/05/01/occ-lip-tar-botanical/

További véleményeket a Krémmánián olvashattok róla: http://kremmania.hu/kremek/obsessive-compulsive-cosmetics-occ-lip-tar-ajakruzs