FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. május 7., hétfő

Project Pretty 3. forduló - Mesefigurák



A következő forduló is eszméletlenül izgalmasra sikeredett a téma szempontjából, itt valóban kiélhettük magunkat a sminkek terén! Mikor megláttam, hogy a MESEFIGURÁK lesz a téma, kétségbe estem. "Jesszus Mária, hát mit csináljak erre az alkalomra???" - gondoltam magamban folyamatosan. Micimackót meg egyéb Disney figurákat/hercegnőket nem akartam, mert a verseny ebben a szakaszában már nem állhatok ki egy natúr sminkkel, muszáj valami nagyon extrát kitalálni. Ekkor jött a My Little Pony ötlet, de aztán azt nem tudtam úgy kivitelezni ahogy akartam, mivel még kellett egy pár hozzávaló is ahhoz, hogy teljes legyen a koncepcióm. Második helyen viszont a Batman filmek és képregényekből jól ismert Méregcsók nevű karakter állt.



Mindenesetre, akinek nem ismerős a karakter annak röviden: Méregcsók egy úgy nevezett mutáns, aki előtte egy félénk botanikai biokémikus volt, akit Dr. Jason Woodrue beoltott egy kísérlet során mérgező, növényi eredetű toxinokkal, aminek hatására az eredetileg Pamela Lillian Isley névre hallgató hölgy megőrült, és megszületett a különleges képességekkel megáldott Poison Ivy, azaz Méregcsók. 

Az 1997-es Batman & Robin c. filmben Uma Thurman játszotta a vörös hajú démont

Méregcsók, a Macskanő és Harley Quinn mellett a Batman történet egyik legfőbb női gonosza, aki uralja a növényvilágot, és legveszélyesebb fegyvere a mérgező csókja, amivel szempillantások alatt képes egy embert megölni. Egyébként egy rettentően erős szexuális kisugárzással rendelkező nőről beszélünk, akinek vörös haja és a testéből kibocsátott feromonjai minden férfit megigéznek.

Szerencsére a vörös haj már meg volt nálam, így semmi akadálya nem volt, hogy elkészítsem a képzeletemben megszületett Méregcsók képét. Referenciaként nem használtam a Batman filmből jól ismert, Uma Thurman által  alakított nő képét, inkább próbáltam saját kútfőből megteremteni. Fő színe természetesen a zöld és annak árnyalatai voltak, de ugyanakkor sötétbordót és narancssárgát is használtam, ezzel is a mérgező mivoltát emeltem ki, ami főleg az ajkakra igaz. Az arcom egyik felére pedig leveleket és egy igazi(!!) orchidea virágot tettem, hogy az összkép teljes legyen. (És sikerült eltüntetnem normálisan a szemöldököm, el sem hiszem!!!)








Arc:

  • Bourjois Healty Mix alapozó - 52 Vanilla
  • Coastal Scents 88 Shimmer paletta - sötétzöld, lime zöld, sárga (az arc kontúrozásához és színezéséhez)
Szem:
  • Too Faced Shadow Insurance szemhéjalapozó
  • NYX Jumbo Eye Pencil - Milk
  • Sleek Storm paletta - sötétbordó árnyalat a szem egészére, sötétzöld árnyalat a külső V-be
  • Coastal Scents 88 shimmer paletta - neon zöld a belső szemzugba, lime zöld és sárga keveréke a szemöldökre, sötétzöld a szemöldökre
  • Sleek Acid paletta - sötétzöld a szemhéjráncba és satírozáshoz
  • Catrice Liquis Liner
  • Noname műszempilla
  • Sleek Mediterranean paletta - Kiwi Zest (alsó szempillák tövébe került)
Ajkak:
  • OCC Lip Tar - Safety Orange
  • Barry M Dazzle Dust - Aqua Gold


Remélem tetszett nektek a smink :)

Ezúttal is kérném a segítségeteket, és a szavazataitokat! A voksotokat ezen a linken keresztül adhatjátok le:
https://www.facebook.com/questions/421917797827037/?qa_ref=qd

A többiek munkáit pedig itt nézhetitek meg: http://livinpretty.blogspot.com/2012/05/project-pretty-3-fordulo-versenysminkek.html

Mindenkinek köszönöm az eddigi és az ezutáni szavazatait, hálás vagyok Nektek!!