FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. június 15., péntek

Chanel Rouge Coco - Rose Dentelle (37)



Szeretem azokat az alkalmakat mikor igazi high end termékeket lehet kapni töredék áron. Pont ezért a kedvenc parfümériám a Marionnaud, mert mindig ki lehet fogni valami csecsebecsét, nagyon jó árban. Az első Chanel rúzsomat még a főiskola kezdetén vettük anyukámmal és egyszerűen annyira örültem neki, mint majom a farkának pedig nem is hétköznapi színeket kaptam, hanem egy padlizsánlila (Rouge Allure - Hysteria, ennél a posztnál láthatjátok rajtam) és egy mélybordó árnyalatú rúzst (Rouge Allure  - Precious). Az utóbbit hétköznapokra is viseltem/viselem, örülök, hogy megint divatba jöttek ezek az árnyalatok idén, szeretnék sminket is készíteni ezzel a rúzsommal :)

A mostani szerzeményem is egy a Marionnaudban tett látogatás alkalmával került hozzám, a sors akarta, hogy egymáséi legyünk. Ugyanis én nézegettem, próbálgattam a kirakott akciós Chanel rúzsokat, de nem igazán akartam megvenni egyiket sem. Anyu viszont ragaszkodott hozzá, mivel névnapom volt, hogy vegyük meg ezt. Viszont az ára a dobozán 5940 Ft volt, így eléggé húztam a számat, hiszen ez azért még ennyiért is drága, de ő csak erősködött, hogy igen, vegyük meg. Végül belementem (nem volt más választásom :D) és a kasszánál kiderült, hogy "csak" 3500 Ft-ba kerül!! Hát nem mondom, így már mindjárt más volt a helyzet, és jött is velünk azonnal. :)



A Rouge Coco vonal szaténfényű, hidratáló ajakrúzsokból áll, rengeteg színben kapható, biztos vagyok benne, hogy találkoztatok velük már a Douglas illetve a Marionnaud üzletekben. Csomagolásuk a megszokott fényes, fém, fekete tok, rajta a Chanel emblémával. Ez a változat nem olyan "trückösen" nyílik, mint a Rouge Allure verzió, de nem is baj, az a lényeg, hogy szép. A rúzsba a Chanel név bele van vésve, ami szintén nem szokatlan már a gyakorlottabbaknak, ezzel is jelzi a high end mivoltát.




A Rose Dentelle (37) egy gyönyörű, lágy semleges rózsaszín árnyalat, ami kicsit fényes, kicsit csillogós, kicsit egyik sem, nem igazán lehet eldönteni róla, hogy hova tartozik, mindig a fényviszonyok határozzák meg a finishét. Illata nagyon kellemes, engem a rózsára emlékeztet, de mindenféleképpen virágos. Szerencsére egyáltalán nem erős, az ajkakok nem lehet érezni. Nem is kell mondanom, hogy milyen szépen fest az ajkakon, egy nagyon természetes, halvány rózsaszínes árnyalatot kölcsönöz neki, ami a hétköznapokra ideális viseletet nyújt. 

Napfény nélkül

Napfénnyel

Tartóssága átlagos, kb. 2-3 órát bír ki rajtam, hidratáló hatása se nem szuper, se nem rossz. Nem érzem, hogy szárítaná az ajkam, de eszméletlenül hidratálttá sem teszi. Pont megfelelő véleményem szerint. Egyedül az aggaszt, hogy a rúzsozásnál úgy érzem, mintha mozogna, de ezt már a már meglévő Chanel rúzsaimnál is tapasztaltam, szóval nagyon óvatosan kell vele bánni.




Egyébként a Rose Dentelle árnyalat a 2010-es őszi kollekcióval került a boltokba, gondolom most jött el az ideje, hogy kivonják a forgalomból, bár elvileg az állandó kollekció része. Érdemes körülnézni a Marionnaud üzletekben, hátha még ráleltek egy-egy különlegesebb high end darabra. :)