FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. június 18., hétfő

Sans Soucis sminkbemutató




Június 14-én hivatalos voltam egy sminkbemutatóra a Premium Skincare Kft. jóvoltából, aminek központjában a Sans Soucis termékek álltak. Már biztos több blogon is olvastatok erről a márkáról és láthattatok pár tesztet a termékekről, most a saját nézőpontomat szeretném bemutatni az eseménnyel illetve a termékekkel kapcsolatban.

Mikor megérkeztem a helyszínre, már ott volt több bloggertársam is (Millacsilla, Rami, Mara, őket biztosra tudom, a többi hölgyet már nem annyira, ezért elnézést kérek :/), meg persze a házigazdái az eseménynek. Volt pogácsa, süti, itóka is kikészítve számunkra, ami nagyon kedves gesztus tőlük (meg persze finom is volt :)). Kicsit várnunk kellett míg befut 1-2 vendég, na meg persze Hulinay Gabriella mesterkozmetikus és sminkoktató, aki a Sans Soucis termékekkel készített sminket az arra jelentkezőknek. Mikor végül megérkezett, megkezdődött maga a rendezvény, amelynek keretein belül bemutatták a Sans Soucis termékeket és azok eredetét. Nincs olyan szuper memóriám, hogy mindezt most leírjam nektek, de a lényeg az, hogy ez a márka egy gyógyszerész keze közül került ki, és fő alkotóeleme a baden-badeni termálvíz. Magyarországra úgy került ez a márka, hogy a Biodroga termékekhez, amik kifejezetten arcápolási, testápolási és egyéb professzionális, kozmetikusok által használt termékek, szerettek volna egy filozófiában hasonló sminkvonalat is. Így jött a képbe a Sans Soucis. Egyébként itt, aki extrém színes, hivalkodó termékeket keres az rossz helyen jár. Ez a márka kifejezetten a természetes szépséget próbálja előtérbe helyezni és a termékkínálatban szereplő kozmetikumok mindegyike csak a megszépítésre, a természetességre épít, nem az extravaganciára. Ezért itt nincs "hupilila", "jujdekék" és társai, csakis a bőr ill. a szem színével megegyező, komplementer árnyalatok közül válogathatunk.  A kínálatban egyébként található alapozó, make-up alap, korrektor, púder, bronzosító, pirosító, szemhéjpúder alap, szemöldökceruzák, szemceruzák, szempillaspirálok, szemhéjpúderek, rúzsok, szájfények és körömlakkok is, tehát egy alap sminkkészletet ezzel fel lehet tölteni. A termékek árai inkább a felső közép árkategóriát képviselik, ám bárki hozzájuthat, hiszen ez nem csak kozmetikusok számára készült, hanem az "egyszerű köznépnek" is, akik minőségi sminktermékeket akarnak, de a hozzájuk passzoló árnyalatokban, amikkel nem lehet hibázni.

Csak mobillal tudtam fotózni, ezért vannak ilyen gagyi képek:(
Itt épp tesztelgettem.

A rendezvény szépen zajlott, Gabi sminkelte a hölgyeket, közben végigmentek a sminkelés során felhasznált termékek, amiket mi is egytől egyig megnézegethettünk, belemászhattunk. Bár maguk a termékek mind csomagolásra, mind finishre nagyon letisztultak, egyszerűek, szóval még egy smink analfabéta sem tud ezekkel nagyon mellélőni. A szemhéjpúderek mindegyike hordható, alapszínek, egészen a feketétől, a rózsaszínen keresztül a sötétliláig, a mattól a gyöngyházig összesen 20 féle árnyalat közül válogathatunk. Nekem a Shiny Olive elnevezésű, khaki színű fényes szemhéjpúder tetszett a legjobban, ami alapra téve gyönyörűen néz ki. Az alapozókból 3 variáns van: egy mattosító, egy hidratáló és egy, főleg az érettebb bőrre való változat kapható. Én a mattosító alapozót próbáltam ki a kézfejemen és igen felkeltette az érdeklődésem. Púderesen szárad meg, de összeolvad szinte a bőrrel, selymes érzetet ad, nagyon természetes hatást nyújt, az illata is kellemes. A szemöldökceruzák nagyon szuperek, nagyon örülnék, ha kipróbálhatnám magamon az egyiket, mert ezek nem a megszokott drogériás változatok, amik vagy feketében vagy sárgás barnában kaphatóak, hiszen mindenki tudja, hogy nem létezik ilyen színű barna szemöldök. Na ezek a szemöldökceruzák viszont valóban jobban hajaznak a természetes szemöldökszínre, kicsit szürkésebb árnyalatúak. Amik még nagyon tetszettek, azok a szájfények. Ezek igazából elég színezettek, szóval önmagukban is kellő színt adnak az ajkaknak, illatuk is tök jó, de árnyalataikban lehetnének változatosabbak is.

Hulinay Gabi éppen alkot


Negatívumokat is fel tudok sorolni szép számban. A rúzsok közül csak 1 árnyalat jött be, egy halvány rózsaszín, a többi annyira nem. Volt köztük egy számomra megmagyarázhatatlan barnás-bronzos árnyalat, amit nem tudok ember fián elképzelni, annyira borzasztó már a látványa is. A szemhéjpúderek minőségre egész jók, de a tárolás az számomra egy nagy kérdőjel. Ugyanis ezeket is úgy lehet megoldani, mint az Artdeconál, hogy lehet venni külön kis tartó tokot, amibe bele lehet tenni a paneket. Itt valahogy nem a legjobb módon van megoldva ez, mert egy kör alakú tartóban egy pan, egy negyedet képvisel. tehát összesen 4 pan fér bele. Viszont így olyan hiányérzete marad az embernek, hogy nincs kihasználva az a maradék hely, ami ezáltal keletkezik. Ráadásul ebben 0,75 g található, szemben egy MAC pannel, ami 1,5 g. Oké, a Sans Soucis panek olcsóbbak is (1900 Ft), mint a MAC változatok , de akkor inkább veszek drágábbért többet, mint olcsóbbért kevesebbet, ahol kevesebb árnyalat közül választhatok. Pirosítók közül csak 3 árnyalat kapható, ami megint rejtély számomra, hogy miért. Ez a három szín egyébként egy barackos, egy csillogós rózsaszínes és egy barnás változat, 3900 Ft-ba kerülnek. Az a baj, hogy ezek annyira nagyon alap színek, hogy biztos vagy csillió hasonló pirosítót tudnék rájuk mondani, amik olcsóbban megkaphatóak a drogériákban.

Ezeket mind-mind kipróbálgattuk :)

Maga az esemény rendkívül családias hangulatú volt, kötetlen lényegében, bár úgy éreztem, hogy egyes részei nem voltak kellőképpen megszervezve. Viszont ezen nem akadtam fent, mert a vendéglátó hölgyek kedvessége, és odafigyelése számított a legjobban. Hulinay Gabi is egy nagyon szerethető figura, igazán széppé varázsolta a keze közé kerülő hölgyeket. A rendezvény végén mindenki kapott 2-2 terméket a kínálatból, amit tesztelhetünk kedvünkre. Én egy termálvizes szempillaspirált és egy körömlakkot kaptam, amikről egy következő posztban fogok írni, mert ide már túl sok lenne. :) Mondjuk legszívesebben a szájfények ill. a szemöldökceruzák valamelyikéből választottam volna, na de hát ajándék lónak, ne nézd a fogát alapon ezeknek is örülök!

És ezeket kaptam! Teszt hamarosan :)

Összességében azt elmondhatom a Sans Soucisról, hogy engem annyira nem győzött meg, hiszen tudjátok rólam, hogy imádom a színeket, így nem esélyes, hogy fogok rendelni tőlük, de hát nem is én lennék a célcsoportja ennek a márkának. Inkább azok, akik a biztonságra vágynak a sminkelés terén, akik hibamentesen szeretnének megszépülni. Igazából nekem még mindig kétes, hogy mennyire lesz ennek sikere, mivel nagy újdonságokat nem mutat fel, semmi olyannal nem rukkol elő, amit már előtte más nem csinált volna meg, ráadásul drága is (az egyik alapozó 8500 Ft-ba kerül, amiért már simán vehetek valami high end darabot is). Talán, ha a minőségi kozmetikumok irányába vinnék a termék marketingjét, ami kifejezetten a sminkelésre érzékeny, de sminkelni vágyó nők felé tendál, akkor van esélye gyökeret verni a kozmetikumok piacán.

A kínálatban szereplő termékek megvásárolhatóak a VII. kerületben, a Szövetség u. 9 szám alatt, illetve a szepleszel.hu webshopban.

Többen már készítettek teszteket is a Sans Soucis termékekről:

Kriszti egy csodás rózsaszín szájfényt tesztelt: http://www.forumshopsblog.com/2012/06/sans-soucis-lovely-rose-szajfeny.html

Ani rúzst is...: http://bankanita.blogspot.hu/2012/05/teszt-sans-soucis-ajakruzs.html

...és szempillaspirált is: http://bankanita.blogspot.hu/2012/05/teszt-sans-soucis-volumennovelo.html