FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. június 14., csütörtök

Veet Easy Wax - Sajtóesemény és teszt

A fotókat a rendezvényről a Well PR ügynökség biztosította

Bár már több, mint egy hónapja volt, hogy részt vettem a Veet legújabb Easy Wax elnevezésű termékének sajtórendezvényén, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak mind a rendezvényről, mind magáról a termékről, hiszen már közel 1 hónapja tesztelés alatt tartom.

Már biztos olvastatok róla jó pár blogon erről a rendezvényről, amit nagyon ötletesen csináltak meg, igazi csajos délutánt varázsoltak nekünk a Gastropolis főzőiskolában. Én Nikivel és Mártival mentem oda, előtte már persze kibeszéltük a világ dolgait és egy kisebb eltévelyedés után nagy nehezen csak odataláltunk. Maga a helyszín iszonyat jól néz ki: a falakon cuki rajzok, modern konyhaberendezések, ami mind-mind megadta a rendezvény alaphangulatát.


A program pedig az új termék(ek) bemutatója után a muffin díszítés volt, ami első hallásra furcsának tűnhet, hiszen mi köze lehet a szőrtelenítésnek a muffinokhoz, de higgyétek el, nagyon jó muri volt. Mindenki körülöttem lázasan díszítette a rózsaszín, fehér és pink marcipánnal bevont kis édességeket, én is elég rendesen belejöttem a művészi alkotások megteremtésébe. Mindezeket a hozzávalókat, na meg természetesen a finomabbnál finomabb harapnivalókat a Sugar Shop biztosította számunkra.



Na, beraktam magamat is, hogy láthassatok civilként is,
ne csak így a  blogos képeken keresztül :)


nyamnyamnyam :)

még több nyamnyamnyam :)
Ha már a harapnivalóknál tartunk, hát el kell hogy mondjam, nagyon jól összehozták a Veet színvilágát az ételeknél: csupa rózsaszín sütemények, mignonok, tálak telis-tele rózsaszín Jelly Beannel és mályvacukorral, persze voltak ott isteni köményes rudak, sima és sajtos-"valamilyenes" pogácsák (utóbbiból faltam be szerintem a legtöbbet, annyira isteni volt). Szóval érzitek, hogy jól el voltunk kényeztetve. :D Persze mikor véget ért a móka, mindenki kapott egy szeretetcsomagot, amiben az est fénypontja, az új Veet Easy Wax készülék és egy wax refill is helyet kapott. Ezt szeretném nektek most bemutatni és bővebben mesélni róla :)



A Veet Easy Wax lényegében egy otthon használható elektromos gyantázó készlet, ami "innovatív gyantamelegítő készülékének és formatervezett applikátorának köszönhetően kiváló szőrtelenítő eredményt biztosít". Igen, lényegében ennyi az egész. Az alapszettben található maga a melegítőkészülék, egy darab gyantapatron, amit lábra és karra lehet használni, 12 db gyantalehúzó csík, 4 db gyantázás utáni törlőkendő, a készülék tartóállványa és a készülékhez tartozó elektromos kábel.



Az alapcsomag tartalma

El kell még mondanom azt is, hogy én most először próbáltam ki ilyen otthoni gyantakészletet, eddig egyszer gyantáztattam le a lábam kozmetikusnál, és egyszer csináltam meg hideggyantával a lábam, szóval nem igazán  tudom a többi, drogériában vagy máshol kapható készlettel  összehasonlítani ezt. Csak azt tudom elmondani, amit a használata alatt tapasztaltam.

Használata valóban olyan egyszerű, mint ahogy most elmondom:
  1. A gyantamelegítőbe belehelyezzük a gyantapatront
  2. A készüléket csatlakoztatjuk a konnektorhoz és 20 percig várunk, míg megmelegszik a gyanta
  3. 20 perc letelte után kihúzzuk a konnektorból a készüléket és nekikezdhetünk a gyantázás procedúrájának
  4. Mikor végeztünk, rárakjuk a készülékre a kupakját és eltesszük
Egyéb tudnivalókat is érdemes szem előtt tartanunk a használatánál. Ennek a gyantakészletnek a különlegessége, hogy nem kell megvárnunk, míg elborítja a "gaz" a lábunkat, hiszen már a 2mm hosszú szőrszálakat is eltávolíthatjuk vele. Meglepő módon ezt teljes mértékben alátámaszthatom, valóban kíméletlenül kitépi ezeket az apró szőrszálakat is, szóval nekem ez már hatalmas pozitívum, hogy nem kell plusz 1 vagy 2 hetet várnom a szőr kinövéséig.
A leírás 4 hétig tartó selymes, szőrmentes lábakat ígér, ami természetesen a véleményem szerint egyénenként változik. Nekem kb 2,5-3 hét után kezdett el nőni a szőr a lábamon, de vicces módon nagyon egyenletlenül, foltokban. Lényegében viszont én elégedett vagyok, mert mindig is utáltam, hogy borotválás után már a 2. napon éreztem azt a "borostás" érzést a lábamon. Így pedig 2 hétig biztosan sima lábakkal lófrálok a városban, szégyentelenül. 


A készülék, benne a lábra és karra való patronnal

Én kifejezetten kíváncsi voltam arra is, hogy ez az egész "gyantafelmelegítősdi" mennyire tehet kárt a bőrömben, megégeti-e vagy okoz-e bármilyen sérülést rajta. Örömmel mondhatom, hogy semmi ilyet nem tapasztaltam. A melegítőkészülék valóban az optimális hőmérsékletre melegít, bár én a 20 percet kevésnek tartom, helyette 30 percet javasolnék, mert addigra már pont felmelegedett úgy a gyanta, hogy gördülékeny legyen a felvitele, de még a 30 perc letelte után sem forrósodott fel, nem égette meg a bőrömet, nem ragadt össze-vissza tőle a kezem, nem volt büdös se. Sőt, rettentően édes rózsaszín színű maga a gyanta, ami kicsit feldobja ezzel az egész procedúrát :)


A hónaljra és a bikinivonalra való patron.

Aki esetleg olyan analfabéta, mint én voltam a termék használatának kezdetén, annak itt egy nagyon jó tipp: Nem kell az összes lehúzócsíkot elhasználni egy gyantázás alkalmával! Én hülye módon az elsőnél már 4 darabot használtam el a két lábamra, holott 2 db bőven elég!! Ráadásul egy lehúzás alkalmával még simán egyszer-kétszer lehúzhatod a lábad más területein is a csíkot, anélkül, hogy újra felvinnéd a gyantát. Így a gyantával is spórolhattok és persze a lehúzócsíkkal is. Másik pedig, hogy meg kell sajnos tanulni a gyantázószalag lehúzásának technikáját is, hiszen nem mindegy, hogy merre és hogyan húzod le a lábadról.

  1. Először felkened a gyantát a kellően szőrös területre (a csapott végével kell felvinni), a szőr növekedésével megegyező irányban
  2. Ráhelyezed a lehúzócsíkot úgy, hogy szépen a szőr növekedésével megegyezően erősen rásimítod a lábadra, gondoskodsz róla, hogy kellően beleragadjon az anyagba a gyanta
  3. Ez a lépés a legfontosabb az egész műveletben!!! A szőr növekedésével ELLENTÉTES irányban, egy hirtelen mozdulattal lerántod a lehúzószalagot, de úgy hogy a lehúzás iránya vízszintes legyen.
  4. Ha esetleg maradt még a lábadon a gyantából, a lehúzószalaggal még egyszer menj át rajta, hogy maradéktalanul eltüntesd róla
  5. Végül pedig a törlőkendővel töröld végig a lábad, hogy ne maradjon utána az a kellemetlen ragadós érzés
Az a 3. pont eléggé érthetetlen lehet, először én sem tudtam, hogy ezt hogy kéne, de higgyétek el, hogy gyakorlat teszi a mestert. Addig is itt egy demo videó, amiben jobban nyomon követhetitek az egész műveletet:





Én nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, szerintem biztos, hogy csak ezzel fogok szőrteleníteni ezek után, mert iszonyat egyszerű, és kb. 30 perc alatt (gyorsabbaknak akár rövidebb ideig is, de én ilyen pepecselős vagyok) meg van mind a két láb, és indulásra készen állnak. 

A patron egyébként külön is megvásárolható, ráadásul egy másik változata is kapható, amivel a bikinivonal és a hónalj rakoncátlan szőrszálait lehet rendre utasítani. A refill csomagok mindegyikében található 4 db törlőkendő és 12 db  lehúzószalag a patron mellett.

A készlet fogyasztói ára 5449 Ft, a refillek pedig duopackban (láb&kar + hónalj&bikinivonal gyantapatronok) kaphatóak 2299 Ft-ért.

FIGYELEM!!

A Tescoban június 8. - 21. között 20%-kal olcsóbban kaphatóak a Veet termékek mindegyike, így a refill duopack ára csak 1839 Ft, szóval érdemes most beszerezni a készletet!


Ti mivel szőrtelenítetek? Kipróbálnátok ezt a terméket?

-------------------------------------------------------------------------------

Ui: Gondolom vannak olyanok is, akiket érdekel, hogy milyen összetevőket tartalmaz a gyanta és a törlőkendő, szóval íme, azokat is leírom nektek!

Easy Wax refill gyanta: Glyceryl Rosinate, Paraffinium Liquidium, Cera Alba, Hídrogenated Microcrystalline Wax, CI 77891, CI 26100

Veet Perfect Finish Wipes: Paraffinium Liquidium, Hexyldecyl Stearate, Parfum, Tocopheryl, Acetate, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Limonene, Cedrus Atlantica Bark Oil, Pelargonium Graveolens, Flower Oil