FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. október 8., hétfő

Lancôme Rouge in Love - 322M Corail in Love






Az elmúlt évek során rengeteg rúzzsal találkoztam már, így bátran mondhatom, hogy színek, textúrák, „finishek” tekintetében elég otthonosan mozgok az ajakrúzsok világában. De hiába van meg az ajkak megszépítőjének az egész színskálája itthon, mindig kell hogy legyen egy újabb darab a gyűjteményben. Egy rúzs imádó lánynak ez már életstílus csak úgy, mint egy cipő megszállottnak, hogy mindig a számára legérdekesebb, legkülönlegesebb darabbal bővítse a gyűjteményét. Hát így történt velem meg, hogy beköltözött a birodalmamba a Lancôme Rouge in Love ajakrúzsának „322M - Corail in Love” árnyalata.

A Lancôme márkát szerintem mindenki ismeri, aki kicsit is követi a hazai illetve a külföldi blogokat, és tudja, hogy ez az a márka, ami mindig magában hordozza a minőséget és a gyönyörű kivitelt. Ez nincs másként a Rouge in Love esetében sem. A Rouge in Love kollekció idén tavasszal került a parfümériák polcaira 24 árnyalattal, és merőben más célcsoportot szándékozik vele megszólítani: a gondtalan fiatalokat, akik hol dögösek, hol visszafogottak, hol pedig szeleburdik, de semmiképpen sem szeretnének beleolvadni a tömegbe.





Az addig már megszokott Lancôme rúzsok, a L’Absolue Rouge és a L’Absolue Nu rúzsainak csomagolásától elrugaszkodva egy teljesen új irányba indult el, és végeredményként üdítően friss, és látványában harmonikus ruhát kapott. A pattintható, ezüst tetőn megjelenik az ikonikus Lancôme rózsa szimbólum, az oldalán a Rouge in Love felirattal, a talpazatán pedig a márkanévvel. A terméknek van súlya, van megjelenése, ami már magában hordozza azt is, hogy nem holmi kétszáz forintos sminktermékről beszélünk, hanem egy igazi high-end darabbal van dolgunk. 



Maga a rúzs kialakítása nekem nem tetszik a legjobban, pedig ez is a Lancôme védjegyének mondható, én viszont ezt sosem tartottam praktikusnak, mert nem lehet olyan precízen felkenni az ajkunkra, mint a hagyományos kialakítás esetében. Viszont a formula egészen különleges. Első ránézésre azt hihetnénk, hogy matt textúrájú, de felkenve enyhe fénye van, ami egy idő után félmattra szárad. A 322M árnyalat egy halvány korall, ami sokkal inkább barackos, mint rózsaszínes, inkább a kettő között mondanám. Ez kétségtelenül egy szelíd árnyalat, nem hivalkodó, minden bőrtípuson jól mutat. Illata kellemes rózsás, nem zavaró. Ez számomra fontos szempont, mert ki nem állhatom, ha egy rúzsnak a parfümös ízét még órák után is érzem a számban.



Ami a legjobban meglepett ebben a termékben az az, hogy mennyire tartós. Általában a sötétebb árnyalatok, mint a vörös vagy a lila tovább bírják az ajkakon, mert a bennük lévő intenzívebb pigmentektől nem olyan látványos, ha elkezd kopni, jobban megszínezik az ajkakat. Ellenszemben a világos árnyalatok hajlamosak gyorsabban eltűnni. Nos, ennél a rúzsnál ez szóba sem jöhet. Gyönyörűen kibír 3-4 órát (azért az ígért 6 órát nem teljesíti, de ezen már meg sem lepődhetünk) és ráadásul, észrevehetően intenzíven megszínezi az ajkakat, nem szárít, és nem mászik el. Ára azért sokak számára nemtetszést válthat ki (7900Ft), de hát prémium kategóriás termékről beszélünk, és az ilyen jellegű kozmetikumoknál nem meglepő a 8000-9000 vagy akár 10000 Ft-os fogyasztói árak.



 Én csak ajánlani tudom ezt a rúzst és aki csak most szemezik a high-end kozmetikumok világával, az is bátran beruházhat az egyik darabba, nem fog csalódni benne. Itt tényleg igaz a mondás: „A minőséget meg kell fizetni”.