FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2012. október 4., csütörtök

WISHLIST - Top 5 parfüm, amiket nem szeretnék kihagyni az életemből

Mostanában sokat mászkáltunk parfümériában a barátaimmal, így újra elkapott az a bizonyos "parfüm láz", és csak kapkodtam a fejem a jobbnál jobb illatú csecsebecséken. Most összeszedtem azt a top 5 illatot, amikért teljesen odavagyok jelenleg és szívesen látnám a többi parfümöm között.

5.) Marc Jacobs - Oh Lola



Vele már régóta szemezek, de még mindig nem jutottam el odáig, hogy meg is vásároljam, mivel általában csak 2, max 3 parfümöm van, amiket felváltva használok. Ez az illat, és úgy összességében a Marc Jacobs illatok fiatalosak, ínycsiklandozóak, édesek, virágosak, ami teljesen hozzám passzol. És még nem is említettem a rettentően cuki csomagolást. Jelenleg az Eau So Fresh illatot használom, amit már kicsit unok őszintén szólva, szóval örülnék egy kisebb váltásnak így a MJ családon belül.


4.) Versace - Bright Crystal


Ő a kakukktojás, mivel egyszer már elhasználtam belőle egy üveggel, de még most is imádom az illatát akárhányszor magamra fújom random valamelyik parfümériában. Virágos, könnyed illat, nekem a magabiztosság és erő jut eszembe róla, ha megérzem. Anno tipikusan szerelem volt első "szaglásra", de most is ugyanúgy fellobbanok tőle :)



3.) Nina Ricci - Nina Fantasy



A Nina Ricci parfümökkel sosem voltam jó barátságban, se a klasszikus "almácska", se a többi illat nem tetszett nekem, pedig rengeteg odavannak értük. Ennek ellenére a Nina Fantasy mindamellett, hogy igazi megmosolyogtató üvegcsében van, különlegesen finom. Nem szeretem a fűszeres, émelyítő illatokat, inkább a friss gyümölcsös-virágos parfümök a kedvenceim,de ez levett a lábamról. Kicsit emlékeztet a méltán bosszantó Sugar parfümökre, de nem lehet benne érezni azt az ócskaságot, mint a már említett illat esetében. Ez inkább kellemes, édes, én egy kicsi gyümölcsös jegyet is kiérzek belőle (bár nem vagyok illatszakértő, így jól megfogalmazni sem tudom), magával ragadott. Kérdés már csak az, hogy hosszabb távon is tetszene-e...


2.) Lady Gaga - Fame



Sajnos vagy nem sajnos felkerült a listámra a híres-neves Lady Gaga parfüm is. Ahol dolgozom szinte csak szidják ezt az parfümöt (mondjuk ez munkaköri "kötelesség" is :D), és vegyesek a blogoszférában is a visszajelzések róla. Tipikusan tiniknek szánt, nagyon egyen illat, könnyen emészthető a nem túl kifinomult orrok számára. Mégis mindezek ellenére tetszik bár tudom, hogy hamarosan mindenhol Lady Gaga illatú lányok fognak rohangálni. A vártnál azért okozott nagyobb csalódást, mert sokkal sötétebb, vadabb, fűszeresebb illatot vártam, helyette inkább középszerű lett, olcsó üveggel (egy fekete színű parfüm üvege miért nem fekete??), de kétségkívül isteni finom. Azért én nagyon szívesen magaménak tudnám, minden negatívuma ellenére :)


1.) Chloé - Love Eau Intense



Annyira random tört be az életembe ez az illat, hogy azóta is sóvárgok érte, talán az összes eddig felsoroltak közül a legjobban. A Chloé parfümök eddig is tetszettek, de ez a darab különösen megfogott. Az üvege letisztult, finom, nem hivalkodó, külön tetszik a kis lánccal hozzáerősített kupak rajta. Méretén eléggé meglepődtem, mert még az 50ml-es változat is rettentően apró, egy kisebb táskában is elfér, így egy klassz utazós méretű parfümről van szó. Na és hát az illata... ha egy szóval lehetne jellemezni akkor a "púderes" kifejezést használnám, de így nem írtam le teljesen ezzel, hogy milyen is ez a parfüm. Kellemes, nőies, valóban dominál benne ez a púderesség, de nem tolakodó. Miután magamra fújtam, a hazafelé tartó úton ha százszor nem szaglásztam meg a csuklómat, akkor egyszer sem, és az intenzivitásának köszönhetően direkt szagolgatás nélkül is éreztem magam körül ezt a lágy illatot. Egyszer mindenképp az enyém lesz ez a darab, már tudom, hogy imádnám :)


Nektek milyen parfümökből állna a ti TOP 5-ös listátok?