FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. január 28., hétfő

Malu Wilz Camouflage Cream Teszt




A Malu Wilz márkával utoljára szerintem Anyukám sminkes neszesszerében találkoztam évtizedekkel ezelőtt, aki egész sokszor használta. Volt rúzsa és szempillaspirálja is ettől a márkától, és igazából sosem panaszkodott rá, jó  minőségűnek tartotta. Azóta már én is számtalan sminket kipróbáltam, de valahogy a Malu Wilz sosem volt közöttük. Most a Szépségtrend jóvoltából újra felfedezhettem, és egy egészen érdekes terméket próbálhattam ki, a Camouflage krémet.

A Szépségtrend honlapján ez a leírás található a termékről:

"Speciális összetételű, rendkívül tartós, hypoallergén alapozó arcra és testre egyaránt. Mint tudjuk, a hagyományos make-up alapozók csak színárnyalatot adnak az arcnak, de nem fednek teljesen. Vízzel, vagy arclemosó tejjel egyszerűen eltávolíthatóak.  
Ezzel szemben a ,,Camouflage" egy újonnan kifejlesztett speciális összetételű make-up, melynek fedőképessége maximálisan használható mindenféle kisebb bőrhibára, akár az egész testen is. 8-féle árnyalatban kapható."

A Camouflage krém egy icipici tégelyben érkezik, pontosan akkorában, mint az Artdeco szemhéjbázis. Maga a csomagolás semmi extra, jól zárható a fedele, és a pici tégelynek köszönhetően kis helyen is elfér.  A krém elég sűrű, nem kell belőle sok és már az első réteg felkenésekor is jól fed, könnyen eloszlatható az arcon. 




A webshopban kapható 8 árnyalat közül az 1-es árnyalatot választottam, mivel a többit túl sötétnek gondoltam a bőrömhöz. Sajnos tévedtem, mivel ez meg már túl világos a bőrszínemhez képest, kicsit sárgásabb is. Interneten sehol nem találtam normális színmintát a Camouflage krémekről, a webshopon találhatóban pedig nem bíztam eléggé, pedig így utólag megnézve valóban az az árnyalat van a képen, amilyen élőben a termék. Eléggé elszomorodtam, mert így már biztos, hogy önmagában nem tudom letesztelni. És akkor jött az isteni áldás, és eszembe jutott: Mi lenne ha először alapként használnám ezt, és utána egy nagyon könnyű állagú alapozót (esetemben BB krémet) tennék rá? Ez a módszer nagyon bevált.


Szemöldökceruzával húzott vonal egyik végét fedtem el a krémmel.

Először alapozóecsettel vittem fel a camouflage krémet, mert csak egy egészen vékony réteget akartam, hogy eltüntessem vele azokat a bőrhibákat, amihez a BB krém önmagában kevés, majd a kedvenc Sigma ecsetemmel (teszt hamarosan!) eldolgoztam az arcomon a Skin79 Triple Function BB krémet. Nagyon elégedett voltam az eredménnyel, mert maradéktalanul eltüntetett minden apró tökéletlenséget, ugyanakkor nem keltett természetellenes hatást, nem éreztem nehéznek az arcomon és tartós is volt nem mellesleg. Talán egy picit világosabbá tette a bőröm a színéből fakadóan, de ez igazából nem volt szembetűnő ezzel a módszerrel. A színén kívül viszont a másik problémám az volt vele, hogy szárította az arcomat, így a kritikus pontokon száraz foltok jelentek meg. Viszont ezt a saját bőröm tökéletlenségének tudom be, nem a termékének, mivel a legtöbb alapozó, legyen az bármilyen márkás, kiszárítja a bőröm.

Bal oldalon: Malu Wilz Camouflage krém + BB krém, jobb oldalon smink nélkül

Azért nagyon kíváncsi lettem volna, hogy önmagában alapozóként hogyan működik, de ezt a túl világos árnyalat miatt nem tudtam kitapasztalni. Én azért úgy érzem, sokkal látványosabb lett volna a hatása, ha egy olyan ember teszteli ezt a terméket, aki hajlamos a pattanásokra vagy aknés a bőre, de szerintem a képeken is látszik, hogy a különbség még így is szembetűnő. Összességében ez egy jó termék, azt kapja tőle az ember, amit elvár. Ugyanakkor embere válogatja, hogy mennyire lesz belőle kedvenc, nekem nem igazán esett ebbe a kategóriába. Az viszont biztos, hogy egy-egy rosszabb napomon használni fogom, hiszen remekül elfedi a bőrhibákat.


A terméket a Szépségtrend webáruháztól kaptam tesztelésre, de ez a véleményemet nem befolyásolta.