FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. január 30., szerda

TESZT - Tony Moly Petite Bunny Gloss Bar ajakbalzsam



Csak az olvasson tovább, aki bírja a tömény cukiságot, mert itt aztán lesz belőle bőven! Amióta lépten- nyomon koreai kozmetikumokba lehet botlani a Facebookon és a bloggereknél is, úgy ezek a termékek egy szinte új rést látszanak kiaknázni a piacon, méghozzá az ellenállhatatlanul cuki csomagolású kozmetikumok piacát. 

Szerintem ez egy evidens dolog a kozmetikumok terén, hogy a jó csomagolással (plusz egy jó reklámmal) rendelkező termékeket azonnal elkapkodják a lányok a drogériák polcairól, ugyanakkor itthon szinte nincs olyan drogériás márka, ami kifejezetten a csomagolásra koncentrálna. No de sebaj, hiszen ott van nekünk az eBay, ahol koreai kozmetikumok százaiból válogathatunk több ezer eladónál. Egy ilyen keresgetésem alkalmával leltem rá a TonyMoly Petite Bunny Gloss Bar ajakbalzsamokra. Igaz előtte is láttam már YouTube videókban, és már akkor is nagyon megtetszett, de egy, a Krémmánián kitett fotó után kezdtem el a tényleges utánajárást.


Ennyi ízben és arcocskával kapható (Forrás: stellalee.net)

CSOMAGOLÁS: Most komolyan láttatok ennél édesebb ajakbalzsamot? 9 ízesítésben/árnyalatban kaphatóak, és mindegyik kupakján más és más arckifejezés van nyomtatva. Én a gonosz ill. a szomorú fejűeket nem szerettem volna elsőre, mivel ha már arca van egy sminktermékemnek, akkor inkább mosolyogjon, de a későbbiekben nagyon szívesen válogatnék közülük is :D A tubus kupakkal záródik, az alsó részén lehet kitekerni a produktumot, emiatt viszont vigyázni kell, hogy ne tekerjük túl, mert vissza már nem igazán akar menni. A színe egyébként megegyezik a balzsam színével, nekem kifejezetten tetszik, hogy ennyire össze van koordinálva, ahogy az is, hogy egyáltalán nem estek a tervezők túlzásokba. Pont annyira bájos amennyire kell, nincsen felesleges cicoma mellé, ráadásul egyszerűen, könnyen használható.



HASZNÁLAT: Maga a balzsam, igazából nem is balzsam, sokkal inkább ajakápoló és szájfény keveréke, nem véletlenül van a nevében, hogy "Gloss Bar". Nagyon könnyen építhetőek és természetes színezetet hagynak az ajkakon. Én rögtön kettőt is beszereztem magamnak, az egyik a Juicy Peach, másik a Neon Red fantázianévre hallgat. A Juicy Peach nevéhez hűen barackos árnyalatú, a Neon Red viszont a rózsaszín és piros között húzódik meg. Számomra ez utóbbi okozta a legkellemesebb csalódást, mert gyönyörű, természetes színezetet adott az ajkamnak. Amire nem számítottam viszont az az, hogy nagyon tartósnak és hidratálónak bizonyultak. A kettő közül számomra a Juicy Peach volt a legtartósabb, a Neon Red-et pedig száraz ajkakon próbáltam ki, és egész hamar puhává varázsolta azokat, nem éreztem, hogy folyamatosan újra meg újra elő kellene vennem és felkennem. 

Bal: Neon Red / Jobb: Juicy Peach

ILLAT: Imádom, hogy mindegyik darabnak más-más illata van. A Neon Red nagyon lágy, epres, míg a Juicy Peach barack jelleggű illattal rendelkezik, de nem mondanám kifejezetten barackosnak. Engem nagyon emlékeztetett a Tony Moly egyik ajakradírjának illatára. Szerencsére egyiknek sem émelyítő vagy zavaró az íze, az ajkakra kenve nem lehet érezni.

Középen látható a TonyMoly ajakradír is, aminek hasonló az illata mint a Juicy Peach ajakbalzsamé

Összességében elmondhatom, hogy ez egy rettentően jópofa termék, nagyon szeretem, biztos, hogy a tavaszi-nyári kedvenceim között lesz idén. Ha értékelnem kéne a Tony Moly Petite Bunny Gloss Bar-t, akkor 10/9-et kapna tőlem. Az egy pont levonást azért adnám, mert bármennyire is cuki a külső, hidratáló és tartós a belső, maga a balzsam rész kevés (2g összesen, míg bármilyen más ajakápolóban 4,5g van), pláne mindezt $6 -ért. Viszont itt is él az, amit már az elején elmondtam: a nőket bármilyen cuki csomagolás meg tud venni. Kilóra.

Nyussz-nyussz :)

Én ettől az eladótól rendeltem eBayen keresztül, szinte fénysebességgel ért hozzám a csomag.