FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. február 13., szerda

Smink Lépésről Lépésre - Sweet Valentine



Vészesen közeledik a Valentin nap, így úgy gondoltam, hogy csinálok egy visszafogottabb sminket erre az alkalomra. Sajnos tegnap nem kedvezett nekem az időjárás, így totális szürkeségben kellett befotóznom a lépéseket, ezért lehet, hogy helyenként a képeken nem látszódnak a színek, de higgyétek el, hogy élőben nagyon szép, enyhén színes, metálos lett a végeredmény.



1. - 2. kép

Gondosan megtisztított szemekkel indítottam, hogy az előző sminkek maradványainak nyoma se maradjon. Ezután lealapoztam szemhéjbázissal a szememet, hogy a színek még intenzívebbek legyenek és tovább tartsanak.


3. kép

A szemhéjam középső részére fényes rózsaszínes-aranyos szemhéjfestéket oszlattam el, ügyelve arra, hogy ne vigyem túl se az egyik, se a másik irányba.

4. kép - 5. kép

A belső szemzugba fényes halványzöldet dolgoztam el, majd a külső V-be halvány, finishében megegyező levendula árnyalat került. Ezeket gondosan összesatíroztam a középső árnyalattal.

6. kép

Hogy a szemsminknek legyenek dimenziói, sötét, lilás fényű csokoládébarna szemhéjpúdert, satírozó ecsettel vittem fel a külső V-be és C alakban, előre-hátra mozdulatokkal dolgoztam el a színt. Egyszerre mindig csak keveset vettem fel az ecsettel, a felesleget a kézfejemen leütögettek, és nagyon ügyeltem arra, hogy a sötétebb árnyalat az alatta lévő lilát ne nyomja el, csak mélyítse a színt.

7. kép

Ezt követően fényes orgonalila árnyalatot vittem fel szintén a külső V-be, közvetlenül egy pufi satírozó ecsettel és összemostam a külső V-be felvitt színeket. Ügyeltem arra, hogy ezt mindenképpen lágy mozdulatokkal tegyem. Ha túl erősen nyomom az ecsetet a szememre, egyenetlen lesz az átmenet. Ezután gyöngyházfényű, világos szemhéjpúderrel kiemeltem a szemöldökcsontom.

8. kép

Befejezésképpen a már előzőleg használt csokoládébarna szemhéjfestéket és a levendula lilát összekevertem és felvittem az alsó szempillatőhöz, majd sötétbarna színnel és egy hegyes végű ecset segítségével halvány vonalat húztam a felső szempillatőnél. Kerültem a fekete szemhéjtust, mivel itt a visszafogott színek kerülhettek csak szóba. Az alsó vízvonalat bőrszínű szemceruzával húztam ki, rózsaszínen irizáló festékkel pedig kiemeltem a könnycsatorna körüli területet, végezetül pedig kifestettem a szempilláim.

A smink többi része innentől kezdve pofonegyszerű. BB krémet eloszlattam az arcomon, majd lepúdereztem. Halvány rózsaszín pirosítóval kiemeltem az orcám, végül rózsaszín ajakszínezővel emeltem ki az ajkaim természetes színét.





Arc:
  • SkinFood Good Afternoon Peach Green Tea BB krém
  • MAC Mineralize Skinfinish Natural - Light
  • MAC Mineralize pirosító - Giggly

Szem:
  • Artdeco Pure Minerals szemhéjbázis
  • Giorgio Armani #1 2012 Spring Eye Palette
  • Urban Decay Naked paletta - Hustle (külső V), Virgin (highlight), Sin (szem mozgó része), Darkhorse (felső szempillatő)
  • MAC - Parfait Amour (külső V)
  • Artdeco Glam Deluxe szemhéjpúder - 23 (könnycsatorna)
  • MaxFactor szemceruza - 090 Natural Glaze 
  • Lancôme Hypnôse Doll Eyes szempillaspirál

Ajkak:
  • Lancôme Le French Touch Absolue Nu - Cotton Candy