FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. március 8., péntek

TESZT - Yves Saint Laurent Le Teint Touche Éclat alapozó



A múltkori sminkes bejegyzésnél kaptam egy olyan kérést, hogy mutassam be részletesebben is azt az alapozót, amit a sminknél használtam. Igazából ezt az alapozót nem ezen a csatornán szerettem volna bemutatni, de úgy látom, érdemesebb itt beszélnem róla és ha már érkezett ez irányú kérés, akkor miért ne. Tehát a következőkben ismerkedjetek az Yves Saint Laurent "legújabb" alapozójával a Le Teint Touche Éclattal.



A Le Teint Touche Éclat lényegében a híres-neves Touché Éclat ragyogásfokozó korrektor alapozó változata. A Le Teint Touche Éclat egy ragyogásfokozó alapozó, ami könnyen beleolvad a bőrbe ezáltal tökéletes fedést biztosít, ugyanakkor az arcnak megmarad a természetes ragyogása és élettel telivé válik. Ezt ígéri a leírás.

A csomagolás nagyon letisztult, egyszerű, könnyű használni, semmi csicsa, ugyanakkor látszódik róla messziről, hogy prémium termékkel van dolgunk, hiszen igazán elegáns. A pumpás adagolófejből egy nyomásra  egész nagy adagot tudunk kinyerni. Én általában másfél pumpányit használok, ezt szépen el lehet oszlatni az arcbőrön, és attól függetlenül, hogy egy folyósabb alapozóról van szó, egyenletes, egységes fedést biztosít. Nagyon kellemes, virágos illata van, de el tudom képzelni, hogy van olyan, akinek még ez is sok és fullasztó lehet.




Ami a legjobban tetszik benne, az a ragyogásfokozó hatása. Ez nem egy matt alapozó, tehát senki ne várjon tőle tökéletes matt hatást, mivel sokkal inkább egy nagyon természetes, szinte belülről jövő ragyogást kölcsönöz a bőrnek, ugyanakkor annak természetes színe is átsejlik. Fedése szerintem egy jó közepes, de nem hiszem hogy a problémás bőrűek ilyen alapozóra vágynának. Nagyon örülök, hogy nem szárítja a bőröm (persze csak ha rendesen leradíroztam előtte), nem nehezíti el, ráadásul még fényvédőt is tartalmaz (SPF 19). Tartósságával teljesen elégedett vagyok, és attól függetlenül, hogy enyhe fényt ad, a nap végére nem lesz csúnya, átfényesedett bőröm tőle. 

Előtte / Utána

Előtte / Utána

Előtte / Utána

Az elmúlt időben ez lett a leggyakrabban használt arcra való sminktermékem, hiszen végre tökéletesen egyezik a bőrszínemmel (a BR20-as Beige Rosé árnyalatot használom) és nem hullik darabokban a bőröm tőle. Ára persze igazán borsos, mivel 13 700 Ft-ba kerül, és csupán 8 színből válogathatunk. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben bővülni fog a színválaszték.