FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. március 23., szombat

WISHLIST - Indie Körömlakkok

2013 számomra a körömlakkok éve lesz, ugyanis mostanában kezdtem el nagyon-nagyon rástartolni mindenféle körömbigyóra, legyen az csillogós, neon, pasztell vagy bármi más. Ugyanakkor mi körömlakk imádók hajlamosak vagyunk kicsit kutatni más márkák között is és nem csak a mainstream brandeken tapad meg a szemünk (lásd OPI, China Glaze, Essence, Catrice stb.) hanem egyéb, nem annyira ismert lakkmárkákat is hajlamosak vagyunk felfedezni, legalábbis rám ez teljesen igaz. És mivel már a kívánságlistámon egyre inkább bővülnek az indie lakkok is, így gondoltam készítek ide is egy kis összefoglalót róluk, hogy melyek a kedvenceim.

Pár éve kezdtek elszaporodni az indie márkák, amiknek csak örülni tudok. Hiszen itt olyan árnyalatok-színek-finishek készülnek, amiket a már jól ismert márkáknál nem igazán lehet találni. Természetesen ezeknek a lakkoknak a többsége házi készítésű, viszont készítőik nagyon odafigyelnek arra, hogy minőségi munkát adjanak ki a kezükből, amik nem ártalmasak sem az ember és állat egészségére, így a sokuk vegán, cruelty-free és 3-Free/4-Free, tehát Formaldehid, Formaldehid Resin, Dibutyl Phthalate és Toluol mentesek. Nekem nagyon tetszik, hogy az indie márkák készítői a nagy márkák között is tudják képviselni magukat és mindig meg tudnak lepni minket pár különlegességgel.


Enchanted Polish

Szerintem ez volt az első felfedezésem az indie márkák közül, és az első szívfájdalmam is, ugyanis ezek a lakkok nagyon limitáltak, pontosan annyira, hogy egy-egy restock alkalmával pillanatokon belül elfogy az egész készlet. Emlékszem, egy alkalommal lehetett volna lehetőségem megvenni a fantasztikusan csodálatos, álmaim netovábbját, a Magical Mystery Tour lakkot, de hezitáltam így mire visszalátogattam az oldalra, elfogyott. Azóta is bánom, hogy nem éltem a lehetőséggel, de ez akkor érthető volt, mivel szállítással együtt $24-ba kerül egy darab... eszméletlen durva. Na de a képek láttán nem lehet nekik ellenállni.

Az Enchanted Polsih Facebook oldalát ITT találjátok, a lakkokat árusító webshopok pedig a következőek:



Across the Universe

Bruised Nutcracker

Magical Mystery Tour

Cia Milano


Lush Lacquer

Mostanában ő az abszolút kedvenc. Imádom, ahogy ötvözik a matt glittereket a krémes finishű alapokkal. A legújabb Neon kollekció meg egy álom. Az Etsy oldalukon keresztül a legegyszerűbb megrendelni őket, mert szinte minden más webshopban (pld. Llarowe) készlethiány van belőle. Elsőre engem a Birthday Cake elnevezésű lakkjukkal vettek le a lábamról, annyira színes és olyan jól mutat a fehér alapon a sok kis apró színes "tortadara". Imádom :)

Facebook oldal ITT és az Etsy oldalukat ITT találjátok.




Green Genie

Haywire
Neon Lights

Blue Gipsy

Birthday Cake

Gumball

Clowning Around

Jindie Nails

A Jindie Nails lakkokba a Candy Land Re-Mix swatchoknál szerettem bele. Hibátlanok, emlékeztet kicsit a Lush Lacqerre, de azért simán meg lehet különböztetni a kettőt. 

Facebook oldalt ITT találhatjátok, Etsy Shop-ot ITT, és még az alábbi oldalakon is kaphatóak a lakkjaik:





Candy Land Re-Mix

Candy Land


Talk Nerdy To Me

I'm a Star Dot Com

Bells & Whistles

Lynnderella

Az indie márkák királynője, aminek ára a legmagasabb az összes közül. Eddig Európából nem lehetett weboldalakon keresztül hozzájutni ezekhez a lakkokhoz, viszont április végétől a Norway Nails lesz a hivatalos európai forgalmazója a márkának, szóval már semmi sem akadályozhat meg minket egy-két ilyen gyönyörűség beszerzésében. 

Még több képet és swatchot ITT találhattok, meg persze a hivatalos blogon is akad szép számmal kép róluk.

Parfait d'Amour

Early Halloween

Crocus Pocus

BirdBrain Blue

Sugar Bunny


Ninja Polish

A Ninja Polish, az indie márkák élmezőnyében az úgynevezett Floam típusú lakkjaival váltotta ki helyét. Ezek  matt glittereket tartalmaznak, és olyan sűrűek, hogy már 2 rétegben is tökéletesen fednek. Mellettük persze rengeteg hologrammos-glitteres lakkcsodát is kaphatunk náluk, mindegyik szemkápráztató.

Mindezek kaphatóak a Ninja Polish webshopban.

Zultanite
Pinkerbell
Sexy & I Know It

Floam

Divinity

Nebula

Még rengeteg indie márkát fel tudnék sorolni, de már késő van és fáradt vagyok mindegyiket végigvenni egy posztban, szóval majd valószínűleg egy másodikban fogom megmutogatni a többit. 

Nektek ezek közül melyik tetszik a legjobban?