FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. június 19., szerda

TESZT - Alverde 2013 Tavaszi Újdonságok II.



Ahogy ígértem, itt a második része az Alverde újdonságok bemutatásának. Két termék maradt ki az előző posztból, egy 2in1 arcpír és ajakszínező, és egy dúsító szájfény, gondoltam őket jobb külön venni a többitől, mivel ezek képezik a tesztelésre érkezett termékek közül az igazi sminkes vonalat.

2in1 arcpirosító és ajakbalzsam - 30 Light Apricot


Ez a kis termék egyszerre használható az orcákon és az ajkakon is, ami elsőre nagyon csábító, ám a kipróbálás alkalmával kiderült róla egy-két turpisság. Egy apró, letekerhető tetejű tégelyben bújik meg, amit én nem tartok a legjobb megoldásnak, hiszen így elég nehézkes az ujjakkal (pláne hosszú körömmel) hozzáférni, úgy hogy ne menjen a körmöm alá a krém. Ecsettel persze ez nem probléma, de csak nem fogok minden egyes alkalommal az ecsettel bajlódni, ha például az ajkamra akarom kenni, ugye?

A "Light Apricot" árnyalat egyébként egy nagyon szép enyhén barackba hajló rózsaszín, nagyon apró csillámokkal megspékelve, ami szép fényt és kellemes színt ad az orcának. Állagra pont megfelelő, szépen építhető és könnyen eloszlatható. Tartóssága viszont nem egy nagy dobás, vannak ennél tartósabb krémpirosítóim is. 

Balra: vastagon felkenve / Jobbra: eloszlatva

Az ajkakon ugyanakkor egyáltalán nem működik az, ami az orcákon egész jól. Sajnos ez a szín túlságosan sápadtnak és természetellenesen világosnak tűnik felkenve, de ez még a legkisebb probléma. A gond az, hogy rettentően szárítja az ajak bőrét, nem szép látvány pláne, ha valakinek amúgy is cserepes az ajka. Szóval, ha kifejezetten krémpirosítónak hirdették volna ezt a terméket, nem pontoztam volna le ennyire. Ám ez a multifunkciós dolog nem működik ennél.

Nálam 6/10 pontot ér.

Maximize Effect Szájfény - 10 Sunburst



A Maximize Effect szájfény dúsító hatást és csillogást ígér már az első használat után. A 10,5 ml terméket tartalmazó tubus a szokványos Alverde dizájnt kapta, nem vetekszik egy high-end márka csomagolásával, de hát nem is ezt vártuk tőle. A Sunburst árnyalat egy nagyon durva, sötétnarancs szín, amin kicsit meglepődtem, mert egyáltalán nem tudnék egy hétköznapi embert elképzelni egy ilyen színnel mászkálni az utcán. Lehetett volna ez jobb is, valami pasztellesebb narancs, de sajnos nem az. Nekem személy szerint, egyáltalán nem tetszik.



Felkenve pedig még feltűnőbb. Maga a szájfény nagyon erősen pigmentált, vastagabban felkenve szépen kibontakozik ez a nagyon durva narancssárga, de így meg rettentően feltűnő és nem a jó értelemben. Vékonyabban felkenve sem javít az összképen. Arról nem is beszélve, hogy a dúsító hatást se nem éreztem, se nem láttam. Nem tudom, egyszerűen engem nem fogott meg, és ahogy mondtam, elképzelni sem tudom, hogy máson jól mutatna ez az árnyalat. Persze a Maximize Effect szájfények többi színei a képek alapján sokkal viselhetőbbnek tűnnek, szóval nekem csak ezzel az eggyel van a bajom. 



Illata nem olyan kellemes, mint a S-He szájfénynek, amit még régebben mutattam nektek, ennek kifejezetten gyógyszer szaga van. És sajnos most jön az igazi fekete leves: felkenve iszonyatosan szétfolyik az ajkakon. Én szeretem, ha egy szájfény nem ragad, hanem inkább könnyebb állagú, de ez ebben az esetben meg már túlzás. Pláne egy ilyen színnél, ahol nagyon hülyén néz ki, ha felkenés után pár perccel már olyan, mintha baracklekvárt ettem volna egész nap. Bio ide vagy oda, nekem ez a termék egy elég nagy FAIL, a S-he narancs szájfénye több szempontból is elveri.  

2/10 pontot kap.

Szóval mindent összevetve, amikre a leginkább kíváncsi voltam, azok okozták a legnagyobb csalódást számomra. Pedig én akarom szeretni az Alverde termékeket, de az az érzésem, hogy a bio imázs megőrzésére törekvés a minőség rovására megy. Ugyanakkor van tőlük egy-két igazán jól működő cuccom, szóval nem lehetetlen valami jóra lelni az Alverde pultoknál :)

A termékeket a Drogerie Markt bocsátotta tesztelésre, de ettől a véleményem még 100%-ig őszinte :)