FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. július 27., szombat

A kamera mögött - Modern Romantika

Kb. 2 évvel ezelőtt volt először, hogy élesben, fotózáson is kipróbálhattam magam, mint sminkes. Hatalmas élmény volt számomra, és nagyon sokat tanultam - még ha kicsiben is - a munka menetéről, magáról a szakmáról. Aztán ez valahogy elcsendesedett, én meg suliba jártam és valahogy nem is izgatott annyira, hogy önként keressek TFCD munkákat. Egy alkalommal viszont volt szerencsém megismerni Lolly testvérének, Fruzsinak Kreás vizsgamunkájának fotózása során Bogit, aki nem rég kezdett el fotózni, de teljes gőzzel dolgozik azon, hogy képeit nem csak a neves magyar, de a külföldi magazinokban láthassa viszont. Egy nagyon élénk, mosolygós, energikus lány, akivel az első alkalommal is nagyon jó volt dolgozni.

Július elején, első közös munkánk után, Bogi megkeresett, hogy lenne-e kedvem sminkelni egy editorial fotózásán. Én azonnal igent mondtam, mert számomra hatalmas kihívás volt, hogy végre divatsminket készíthetek, ennyire profi körülmények között. Július 14-én el is érkezett a nap és a kis csapat (Knausz Aletta stylist, Szigeti Sári modell és Kató Sándor fodrász) összegyűlt Bogi szüleinek rusztikus, művészi házában, és gyönyörű antik bútorok között megkezdődött a fotózás.

A díszletek és a ruhák is jól tükrözték a romantikus témát, amit a sminkben is meg kellett valósítanom.  A modellünk Sári, egy pörgős, cserfes lány, akit öröm volt sminkelni és gyönyörű arcát még szebbé varázsolni. Kezdetben lealapoztam a bőrét, halványan kontúroztam, és highlighterrel kiemeltem az arcának magasabb részeit, mint a járomcsontot, homlokot és az ajka Cupidó-ívét. Ezt követően matt középbarna szemhéjpúdert használtam és dolgoztam el a szemén, kicsit kifelé satírozva az éleket, a szempillája tövébe pedig rezes árnyalatú szemceruzát használtam, a vízvonalat pedig bőrszínű ceruzával emeltem ki. A spirálozás után pedig jöhetett az ajak, amit 3 OCC Lip Tar árnyalatból kevertem ki (Harlot, Safety Orange, Grandma). Ezt az utolsó képen kicsit erőteljesebbre, narancsosabbra változtattam. Nagyon egyszerű smink lett, de itt pont ez volt a lényeg: minél kevesebb legyen, és harmonizáljon a romantikus környezethez és a ruhákhoz.

A végeredmény pedig magáról beszél, egy nagyon jó csapat, remek munkájának gyümölcse ez az editorial. 






Fotó: Oláh Boglár (http://peruzzi.hu/)
Stylist: Knausz Aletta
Haj: Kató Sándor
Smink: Bartos Anita
Modell: Szigeti Sára
Ruhák: ANNAEVA