FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. július 29., hétfő

Smink Kisokos - Mire jók a színes korrektorok?

Biztos sokan találkoztatok pár helyen olyan korrektorokkal, amik nem a megszokott bőrhöz igazodó, hanem narancssárga, zöld, esetleg rózsaszín színekben kaphatóak. Nos ezek a termékek nem az ördög művei, pusztán a bőrhibáink korrigálása végett születtek meg. Ebben a posztban ezeket szeretném bemutatni nektek.

Minden az általános iskolai rajzórán kezdődött. Szerintem a legmókásabb dolgok ezen az órán a színek keverése volt, annyira lenyűgöző, hogy két totálosan ellentétes szín összekutyulásával valami egészen más árnyalat jött létre. A színes korrektorok helyes használatához szükséges újra feleleveníteni és updatelni a már tanultakat.


Ezen a színkeréken hat alapszín látható: sárga, narancssárga, piros, lila, kék és zöld. Persze lehet ezeket a színeket még jobban árnyalni a különböző változatokkal, de most legyen ez a kiindulása pont. Minden színnel szemben megtalálható az adott szín komplementere, aminek hozzákeverésével semlegesíthető az egyik ill. másik. Pusztán ezeknek a párosításoknak megjegyzése után már magunk is kezelni tudjuk sminkkel a bőrön lévő átmeneti vagy maradandó elváltozásokat.

Sárga - Lila: A bőr sárgásabb árnyalatait a lila színnel lehet kompenzálni, és az arc egyes részeit (szemöldökcsont, orrnyereg stb.) élénkebbé tenni.

Kék - Narancs: A szemkörnyéken a legvékonyabb a bőrünk, ezért itt az erek jobban kirajzolódhatnak. Ezt a kékes színezetet narancsos, de inkább lazacszínű/barackosabb korrektorral lehet a legjobban halványítani.

Piros - Zöld: A piros foltok, pattanások vagy azok nyomai, piros erek, esetleg tűzfoltok a leggyakoribb problémák az arcbőrön és ezek okoznak a legtöbb kellemetlenséget az ember lányának, erre pedig a legjobb megoldás a zöld korrektor használata.

Mint minden alapozónál/korrektornál itt is nagyon fontos a felvitt mennyiség és az eldolgozás. TILOS rétegezni ezeket a színkorrigáló termékeket. Attól, hogy többet teszel fel belőle az adott területre, még nem fog jobban fedni. A színes korrektorok lényege, hogy semlegesítsen egy adott színt a bőrön, nem az, hogy totálisan elfedje, arra ott van a bőrszínnel megegyező korrektor és alapozó. Fontos az is, hogy mivel dolgozod el. Ecsettel kényelmes felvinni az adott területre, de a legjobban úgy tudod jól eloszlatni a bőrön, ha az ujjbegyedet használod. A tested melege megolvasztja a korrektort, és a kis ütögető mozdulatok miatt a végeredmény sokkal természetesebb, mintha ecsettel dolgoztad volna el. A sorrend sem mindegy ennél a folyamatnál. Először a színes korrektort kell használni a csupasz bőrön, majd a korrektort és az alapozót. A púderezésnél pedig érdemes odafigyelni, hogy ne sepregessük az ecsetet az arcunkon, érdemesebb inkább egy pufnit használni erre a célra és azzal, kicsi ütögető mozdulatokkal vigyük fel a púdert. Ezáltal nem töröljük le a szépen lekorrektorozott részeit az arcunknak. 

Catrice Allround Concealer Palette

Coastal Scents Color  Correction Quad


Coastal Scents Eclipse Concealer Palette

Mikor itthon is elérhető termékek után kutattam, sajnos egyáltalán nem botlottam nagy felhozatalba. A zöld színű korrektorokat többségében megtalálhatjuk a drogériák és a parfümériák polcain stiftes vagy esetleg paletta formájában, de sajnos a sárga vagy lila árnyalatúakból vajmi keveset lehet fellelni. Az Artdeco-nak van stiftes kiszerelésű korrektora zöld színben ha jól emlékszem, a Catrice Allround Concealer palettáját pedig be sem kell mutatnom, sokatok biztos ismeri. Ebben a 3 bőrszín mellett egy rózsaszín és egy zöld rész is található a pirosság illetve a szem alatti karikák elkendőzésére. Hasonló megoldás van kialakítva a Coastal Scents Eclipse korrektor palettánál és ennek utánzatainál, amit ebayen 1000 Ft-ért is meg lehet vásárolni. Talán a legjobb megoldás, bár csak webshopból rendelhető, a szintén Coastal Scents-es Color Correction Quad korrektor paletta, ami 4 korrigáló színt tartalmaz egy csomagolásban, ezáltal nem kell a stiftekkel bajlódni, hiszen minden egy helyen van. Továbbá ajánlom még az Ó utcai sminkes bolt Kryolan, Ben Nye, Paris Berlin termékeit, ahol biztos lehet találni hasonló, professzionális színkorrigáló korrektorokat.

Aki esetleg jár külföldön vagy szeret webshopokból rendelni, annak érdemes az alábbi márkák termékei közül szemezgetniük. A felsoroltak között nem csak kifejezetten színes korrektorok, hanem színezett primerek/púderek is vannak, amik hasonló funkciót töltenek be, de sokkal jobban beleépülnek a bőrbe, és láthatatlanul korrigálják a hibákat.

Akinek van már bevált terméke, vagy hiányol valamit a felsorolásból, az nyugodtan ossza meg velem kommentben és bővítem a listát
:)
Továbbá nagyon dicsérik a kanadai Lise Watier Portfolio Professional Corrector palettáját is, amihez a Beautezine tesztet is készített és bemutatta a korongban található színek helyes felhelyezését a bőr egyes területeire.

Forrás: Beautezine.com

Forrás: Beautezine.com

Akinek kicsit problémásabb a bőre, vagy esetleg egy nagyobb eseményre szeretne alaposabban felkészülni, annak nagyon tudom ajánlani a színes korrektorok használatát :) Ti szoktátok használni vagy ismeritek ezeket a termékeket?