FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. szeptember 26., csütörtök

Hello Halloween - Kísértetek, Szellemek

Kicsit bajban voltam és vagyok az ilyen old school halloween-i témákkal, mint például a szellemek, zombik stb., mert elsőre mindig a legegyszerűbb megoldásokra gondolok a megvalósításuknál. Ez esetben is ugyanúgy ültem neki a smink megalkotásának: az alapot a fehér arc adta volna és erre jött volna valami maszatos, füstös, fekete szemsmink és ennyi... Aztán nem ez lett belőle. Egy sminkmodellkedésem alkalmával Fazekas Richárdtól leshettem el sunyiban a tökéletes füstös szemsmink elkészítésének pár apró részletét, így ezzel a kevés kis megszerzett tudással indultam neki ennek a szemsminknek az elkészítéséhez, kísérletezés gyanánt.

Az alapot a fekete szemceruza adja, amit egy fültisztító pálcikával folyamatosan elsatíroztam és így alakítottam ki a megfelelő formát, majd ezután jöhetett a fekete szemhéjpúder, ami fixálja és még jobban sötétíti a ceruza színét. Nagyon elégedett voltam ezzel a félhold alakzattal, és azzal is hogy milyen gyönyörűen lehet átmenetet képezni a világos és sötét színek között ezzel a technikával. Előtte sosem gondoltam rá, hogy ezzel a módszerrel készítsek el füstös szemsminket, de ezután biztosan nem fogom másként csinálni, csak így! A világos részre irizáló fehér szemhéjfesték került, majd rá nagyon enyhe csillogó pigment. Mindezt pedig a szem körüli maszatolással és fehér pontokkal tettem még érdekesebbé, mert sokkal jobban kijön így az egész smink hangulata, nagyobb hangsúlyt kap a fekete-fehér közötti ellentétek, ami az élet-halál közötti lebegést szimbolizálja. Az egyetlen színt a sminkben a lila rúzs adja, de szerintem ez kellett is ide, kicsit megdobja az összképet.

Lényegében a sminkemmel nem a klasszikus, kifejezetten szellemet idéző vonalat akartam megfogni, sokkal inkább egy editorial jellegű, modernebb, elrugaszkodottabb megfogalmazásban gondolkodtam. 






Nézzétek meg a többiek munkáit is: