FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. december 29., vasárnap

Az a bizonyos sminktárolós poszt...

Igen. Itt van. Itt van az, amit már kb. április óta kértek, én meg folyamatosan ígérgettem, hogy majd-majd, majd lesz. Na de most már minden adott volt hozzá, hogy végre megszülessen az a bizonyos sminktárolós poszt. :)

Először szeretném kezdeni azzal, hogy októberben új helyre költöztek a dolgaim, hiszen szülinapomra kaptam (és kértem) egy igen praktikus kis tárolóegységet (IKEA ALEX, 9 fiókos), mert már az előző helyükön igencsak szűkösen éltek a sminkcuccaim. Azért erre esett a választásom, mert több bloggernél (külföldi és magyar) is láttam, hogy mennyire jó megoldás ez a fiókos szekrény a sminkek tárolására. A költözés valami hatalmas öröm és boldogság volt, végre szintet léptem és mindennek meg lett a maga kis helye. Természetesen a régi tárolóim sem maradtak kihasználatlanul, mivel ide kerültek az olyan kis apróságok, mint a körmös kellékek (ecsetek, kövek, matricák stb.), szivacsok, meg minden kisebb-nagyobb eszköz, ami a sminkeléshez időnként kell.

Tehát ilyen volt előtte...



És ilyen utána...








Essen egy pár szó mindenek előtt az ecsetekről. Az ecseteim kezdetben kis bögrékben tároltam, külön az arcra való és külön a szemre való darabokat. Aztán anyu a költözéskor vett egy pár tároló eszközt, köztük egy evőeszköz lecsepegtető valamit, aminek nem tudom a rendes nevét, de ez annyira jónak bizonyult az ecsetek tárolására, hogy átköltöztettem őket ide. Itt is szétszeparáltam az arc és a szem ecseteket, alulra pedig a kabukik kerültek. Eredetileg nem a szekrényen tartom őket, hanem az ALEX tetején, de most a téli időszakra a gyertyákat költöztettem oda, így sokkal hangulatosabb a szobám ennek a sarka. :)

Na de haladjunk is tovább. Most szépen sorban, fentről lefelé mutatom meg, hogy mik is lapulnak az egyes fiókokban. Egyébként a véletlen műve volt kezdetben, de aztán tovább vittem azt, hogy az egyes fiókokon belül lévő tárolók/elválasztók lila színűek legyenek. Szerintem szuperül néz ki így.

Az első fiókban a szemhez való dolgok lapulnak, méghozzá főként szemceruzák, szemhéjtusok, de itt tartom a szemöldökceruzáim is.



Nem kell majd meglepődni, mert összesen 3 fiókot foglalnak el a szemre való sminktermékek! A következőben a tégelyes krémes szemhéjszínezők (főként MAC Paint Potok), tégelyes tusok, a nagyobb paletták, szemhéjalapok és pigmentek foglalták el helyüket.



A harmadik fiókban főként a mono szemhéjpúdereket, a Sleek palettáim, pár pigmentet és a szempillaspiráljaim tárolom. A monok tárolója már most betelt, szerintem idővel be kell szereznem egy olyat, ami kevesebb helyet foglal, de több mono fér el benne. Vagy csinálnom egy szétválasztót ezekhez.



Ezt követik az arcra való termékek: alapozók, korrektorok, púderek, pirosítók, BB krémek. A hátsó rekeszekbe olyan dolgokat raktam, amiket nem használok, de hátha jó lesz még valamire.



És persze nem maradhatnak ki a rúzsok sem. Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy mennyire kevés rúzsom van, az előzőben már alig fértek el. A fiókban lévő szétválasztót pedig DIY készítette és rakta össze a barátom, az ötletet INNEN "loptuk". Egyébként ITT láttam még ugyanilyen DIY megoldást szemhéjpúderekre és pirosítókra is. Lehet egyszer megkérem, hogy ezt is csinálja meg nekem. Ő olyan ügyes ezekben. :)



A következő fiók kicsit kusza. Itt tárolom a szájfényeket, ajakbalzsamokat és az UD palettám is, ami már a rendeltetése szerinti helyre nem fért be. Meg persze pár műszempilla és üres dobozok is lapulnak itt, amiket csak azért tartottam meg, hogy a későbbi tesztelés során lássam a leírásukat, esetleg az összetevőjüket is.



A körömlakkok is végre saját helyet kaptak. Ezelőtt több dobozban elzárva élték életüket, de ezzel az elrendezéssel sokkal könnyebben átlátom őket. Bár már most félek, hogy be fog nagyon hamar telni ez a szekció is...



Az utolsó két fiókban csak neszesszereket, a fényképezőgépem meg egyéb apróságokat tartok, de úgy gondoltam, ezeket nem érdemes lefotózni.

Remélem most már kielégítettem minden kis kíváncsi olvasómat, aki ezt a sminktárolós posztot követelte tőlem hosszú-hosszú ideje:)