FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. január 28., kedd

OPI x Gwen Stefani - Push and Shove



Emlékszem, mikor először kijött a Minx az ezüst és arany színű, tükörsima körömfóliával, a szavam is elállt, annyira jól nézett ki a körmökön. Nos, az OPI ezt a pár éve induló fólia/metál/tükör effektet próbálja meglovagolni az OPI x Gwen Stefani kollekció különleges darabjával, a Push and Shove lakkal.

A Push and Shove volt a titkos tagja a tavaszi Gwen Stefani ihlette kollekciónak, méghozzá nem is véletlenül. A lakk különlegessége, hogy tükörfényű, ezüstös-metálos-krómos hatás érhető el vele, ehhez pedig egy spéci alaplakk is jár. Több blogon is olvastam, hogy nem véletlen, hogy ezt az alaplakkot kell használni hozzá, hiszen más alaplakkokon nagyon csúnyán összegyűrődik. Ezért én nem is kísérleteztem ezzel, már előre tudom, hogy kudarcba fog fulladni ez a próbálkozásom (de aztán lehet adok ennek egy esélyt, ki tudja), ezért azonnal az Lay Down That Base alaplakkhoz nyúltam, mikor először kipróbáltam. 

Viszont hadd ne feledkezzek meg arról, hogy ez a kis ajándék mindössze 3,75 ml-es, ergo nagyon picike, szóval a gyakori használata a fedő + alaplakknak eléggé megcsappantja ezt a kevéske mennyiséget, külön pedig nem kapható... de ez sem véletlen. Maga a Push and Shove leírásában feketén-fehéren ott van: "[It] is intended for One Night Only wear." Tehát kifejezetten egy egyéjszakás "kalandról" van csak szó.





Sajnos ez a lakk egy rémálom: a felvitele során illik két nagyon - értsd NAGYON - vékony réteget felkenni az alaplakk fölé, és elvileg nem kell hozzá fedőlakk. Nos én így is, úgy is igyekeztem, de egyszerűen csíkos lett a végeredmény, a második réteg pedig totálisan lehúzta az elsőt. Aztán meg nem is beszéltem még arról, mikor megszáradt, gyönyörűen kiemelt minden apró puklit és huplit a körmömön, még úgy is, hogy előtte alaposan lesikálgattam a felületét. Így végül teljesen úgy nézett ki, mintha ész nélkül egyszerre minden olyan veszélyes dolgot csináltam volna (takarítás, főzés, gatyaletolás pisiléshez :D stb.), amit egy frissen száradó köröm nem bír elviselni. 





Ugyanakkor, ha nem nézem ilyen szigorúan ezeket a hibákat, messziről valóban gyönyörű metálos fénye van, viszont az igazi tükörszerű effekthez szerintem semmi köze, max az alufólia fényével vetekedhet. Kipróbáltam azért fedőlakkal is ezt az ezüstös jelenséget, és meg kell hogy mondjam, nem láttam különbséget a fedőlakk nélküli és a fedőlakkal "kezelt" körmök felületén. Viszont a tartósság szempontjából igenis számít, mivel a fedőlakk nélküli körmöm valóban egy nap alatt megkopott.

Szóval vegyes érzéseim vannak ezzel a darabbal kapcsolatban: szépnek tartom a színét és a finisht, de rengeteg macera van vele, más alaplakkal nem használható és fedőlakk nélkül gyorsan kopik. Én eBayről rendeltem, kb 2400 Ft-ba került szállítással együtt, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan itthon is megtalálhatjátok az OPI Hungary-nél vagy az OPI állvánnyal rendelkező parfümériákban.