FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. március 30., vasárnap

A hajformázók új kora - ghd Eclipse hajvasaló és Air hajszárító vélemény

Még március elején volt szerencsém részt venni a Great Lenghts Salon jóvoltából egy izgalmas eseményen, ahol a középpontban a ghd (Good Hair Day) hajformázó termékek és azok használatának bemutatása állt. A szalonban részletesen bemutatták a jelenlévőknek a márkát, annak indulását, és ki is próbálhattuk a termékeket. Én pedig voltam olyan szerencsés, hogy megkaphattam otthoni tesztelésre is a ghd Air hajszárító és Eclipse hajegyenesítő készülékeket. Így a következőkben a velük kapcsolatos tapasztalataimról, a márkáról és annak filozófiájáról olvashattok.






Azt tudni kell mindenek előtt  rólam, hogy a hajam a keresztem. Sosem volt sok, de 22-23 évesen megváltozott valami és rohamosan elkezdett fogyni. Rettentő gyorsan gubancosodik, második napon már tocsog, annyira zsíros a töve és egyszerűen kevés. Ezért egyenesíteni sose szoktam, mert azzal még inkább rálapítom a fejemre. Az én régi, öreg hajvasalóm így ritkán kerül használatba. Emiatt nem is foglalkozom a hajammal. Mosás utáni első napon kiengedve, a többi napokon pedig lófarokba kötve hordom, ami nem jelent nagy változatosságot, de legalább ápol és eltakar. Sajnos se időm, se hajam a különleges fonatok megalkotására, így általában minden jóból kimaradok, ami a hajtrendeket illeti (a színezésből mondjuk nem, de majd erről is hamarosan olvashattok ;)). Pont emiatt keltette fel az érdeklődésem ez a tesztelési lehetőség, ugyanis több kérdést vetett fel bennem:

  • Hogy működik a hajamon az egyenesítés? Ellaposítja vagy sem? Kezelhető,de ugyanakkor kellő tömegű marad a hajam tőle?
  • Szárítja a hajszárító a hajam? Nem szöszösödik be tőle úgy, mint a jelenlegi szárítómtól?

ghd Air hajszárító




Az Air hajszárító ionos technológiájának köszönhetően "regenerálja és védi a hajat a kiszáradástól, hiszen a nedvességet a haj szerkezetébe zárja." Különlegessége a szűrőjében rejlik többek között, hiszen ettől jóval halkabb, mint a hagyományos hajszárító eszközök, ráadásul a hálózati kábele is jóval hosszabb (3 m).

A szerkezet külseje és kialakítása mindenféleképpen professzionális hatást kelt. Megtalálhatóak rajta a megszokott funkciók gombjai (hőfok és légfúvás erősségének szabályozása), szóval ilyen szempontból bármilyen extrát nem nyújt. Ugyanakkor én úgy éreztem, valóban rendezettebbé, kevésbé szöszösebbé tette, és már első fokozaton is igen gyorsan megszárította a hajam. A hangereje szempontjából viszont én átlagosnak tekintem, nem éreztem akkora különbséget a e között és a jelenlegi hajszárítóm között. Viszont +1 pontot ér, hogy a szűrője teljesen fedett, így nem történhet meg az, hogy bekapja a hajat, ha nem megfelelő szögben tartjuk. (Igaz történet, velem nem egyszer előfordult ez sajnos)




Tulajdonképpen én ezt a darabot egy teljesen jól működő, megfelelő hajszárítónak vélem, nagyon szerettem használni, mert igazi szalonérzetet ad a hajnak. Kizárólag egy dolog tarthat vissza sokakat a megvásárlásától: az ára. Ugyanis ezért a gépért 38 700 Ft-ot kell kipengetni, ami valljuk be, nem egy magyar ember pénztárcájának való. Viszont, ha valaki odafigyel a hajára és valóban a legjobb minőséget kívánja megvenni annak ápolása érdekében, az bátran válassza a ghd Air hajszárítót.






ghd Eclipse hajformázó

A márka meghatározó részét képezik a különböző hajegyenesítő készülékek, hivatalos kommunikációjuk szerint a "hajformázó" készülékek. Ugyanis ezek az eszközök nem csak egyenesítése, de hullámosításra is kiválóan alkalmasak és igen nagy hangsúlyt is fektetnek ennek az oktatására a vásárlók esetén. A kínálatban kaphatóak hazánkban a Gold és az Eclipse széria termékei. Az első esetében különböző méretek közül választhatunk attól függően, hogy mekkora a hajunk tömege illetve milyen hullámokat kívánunk elérni. Minden ghd hajformázó készülékre érvényes, hogy használat után 30 perccel kikapcsolnak és hőfokszabályozó nélkül működnek. Ez utóbbi különösen kiemelt eleme a márkának: céljuk, hogy a haj ne csak szép, de egészséges is maradjon, ehhez pedig az optimális, fix hőfok a legideálisabb, ami a 185 fok. Ez az a hőmérséklet, ami se nem túl alacsony, se nem túl magas, így a haj anélkül formázható, hogy roncsolnánk.




Az általam használt Eclipse készülékre is mindezek megfelelnek, ráadásul különleges tri-zone™ technológiájának köszönhetően a melegítő lapocskái egyenletesen melegednek fel, ráadásul a közvetlen külső borítása nem forrósodik át, ami különösen hasznos a hullámos haj elkészítésénél. Maga a készülék egy igényes hőálló tokban érkezik, ami utazáshoz, vagy az egyszerű otthoni tároláshoz is kiváló. Mint az Air hajszárító esetében, a külseje rendkívül letisztult és luxus érzetet ad. Viszont ez még mind semmi a tudásához képest. 

Már a bekapcsolás is rendkívül egyszerű, hiszen csak egy kis gombot kell megnyomni és az eszköz egy hangjelzés kíséretében elkezd felmelegedni, olyannyira, hogy szabályosan 1 perc sem telt el, de már forróak voltak a melegítő lapok. Innentől pedig kezdődhetett az éles bevetés. Eszméletlenül lágyan siklott a lapocskák között a hajam, így azt fényessé és könnyen kezelhetővé tette. Igen meglepődtem azon is, hogy mennyire gyorsan tudok frizurát váltani vele. Először a hullámosítással próbálkoztam, de a jobb oldalon egyszerűen belesültem, nem tudtam hullámos hajat csinálni. Így gondoltam egyet és kiegyenesítettem inkább az egészet, ami pikk-pakk ment. A régi hajvasalómmal ezt nem tudtam megtenni, hiszen a hullámok kivasalása valami katasztrofális undormánnyá tette volna a hajkoronám, de ebben az esetben szó sem volt erről. Nagyon boldog voltam, pláne mikor láttam, hogy nem lapította le a hajam a vasalás, ugyanolyan egészséges kinézetű maradt még napokkal később is. Szóval totális szerelembe estem az Eclipse iránt, legszívesebben minden nap simítgattam volna a hajam, de szerencsére erre nem volt szükség, mert napokig tartós maradt az egyenesítés. 






Természetesen itt is kalkulálni kell az árral, ami igen borsos (73 500 Ft), de mint a hajszárító esetében, itt is azt tudom mondani, hogy a minőséget meg kell fizetni. 

A márka kínálatában nem csak hajformázó eszközök, de többféle hajformázó és hajápolási termékek, mint hajspray, hajhab stb. található, ráadásul különböző méretű és sörtéjű hajkefék is kaphatóak. Mindezeket a márka hivatalos magyar weboldalán megtekinthetitek, illetve a hazai hivatalos forgalmazója, a Greath Lenghts Salon budapesti üzletében (1012 Budapest, Tábor u. 5.) kipróbálhatjátok és meg is vásárolhatjátok.

A tesztelésre felkínált eszközöket pedig ezúton is köszönöm a Greath Lenghts Salon csapatának!