FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. április 16., szerda

Márciusi-Áprilisi Kedvencek: Bourjois Rouge Edition és Rouge Edition Velvet ajakrúzsok

A következő rúzsok már szerepeltek a párizsi zsákmányos posztban, de mindenképpen akartam írni róluk külön is. Azért nem vettem őket ketté, mert úgy gondolom, hogy mivel lényegében egy termékcsaládhoz tartoznak, ezért szerencsésebb egyszerre írnom róluk. Az előző hónapban is, meg most is hatalmas kedvencekké nőtték ki magukat, szóval így már duplán jár a beszámoló róluk.

Bourjois Rouge Edition - 02 Beige Trench


A Bourjois Rouge Editon vonala nem is olyan régen jelent meg a drogériák polcain. Jellemzőjük, hogy fényes, lakk hatású végeredményt adnak, kiegészítésképpen pedig az orchidea virág kivonat teszi selymessé és lággyá az ajkakat, akár 10 órán keresztül. 18 árnyalatban kapható, melyek 3 kategóriára vannak osztva (Preppy - természetes színek, Colour Block - élénk, szemkápráztató árnyalatok, Night Out - egészen sötét lilák és vörösek), csak úgy, mint a Lancôme Rouge in Love ajakrúzsoknál. Áruk kb. 3700 Ft.


Én a "02 Beige Trench" árnyalat mellett döntöttem, többek között azért, mert szerettem volna valami szép nude rúzst beújítani magamnak, és ez tűnt a legjobb választásnak. Hát igencsak beletrafáltam! Egy visszafogott, világos karamell árnyalatú ajakrúzsról van szó, ami a Hófehérkék számára szerintem a legtökéletesebb nude, ami létezik. Ugyanis egyáltalán nem fehéríti ki az ajkakat (bármennyire is annak tűnik a képeken), inkább egy nagyon szép, természetes bőrszínt ad nekik, amihez párosul a krémes, fényes finish. Hidratáló hatása valóban remek, nem éreztem, hogy szárított volna. 


Ez a rúzs a neszesszerem alapkövévé vált, és elég gyakran is nyúlok hozzá a hétköznapok során. Ez a visszafogott árnyalat minden dolgozó nőnél alapdarabbá kell avanzsálni, hiszen a legtermészetesebb nude hatást adja, feltűnősködés nélkül.


Bourjois Rouge Edition - 02 Beige Trench


Bourjois Rouge Edition Velvet - 06 Pink Pong & 08 Grand Cru


A legújabb testvér a Rouge Edition családban már megkapta a kellő promót a beauty bloggerek körében, mindenki oda meg vissza van érte, de eddig csak elvétve láttam teszteket róla és használat utáni véleményeket. A Rouge Edition Velvet folyékony ajakrúzsokat takarnak, melyek a mattra száradnak, nem szárítják az ajkakat és az ígéretek szerint rendkívül tartósak, akár 24 órát is kibírnak.


A tapasztalataim félig-meddig igazolják a leírtakat. A két árnyalat közül nálam a Grand Cru volt a tuti befutó. Ő az a szín, ami valóban kibírt egy egész napot rajtam, minimális kopással. Sajnos a Pink Pong nem bírta ilyen jól, de szépen korrigálható, nem foltos és ami tényleg mindkettőre igaz: valóban nem szárítanak. A matt finish inkább bársonyszerű, ahogy a neve is takarja, nem köti cementté az ajkakat, még pár perc után is simán össze tudtam dörzsölni őket, nem is ragadtak össze, de nem is voltak falevél szárazságúak sem az ajkaim. Ami lényeges még, hogy migráció nincs se alul, se felül az előbb említett az esetben, az applikátorral  pedig gyönyörűen lehet szabályozni, hogy hova mennyi kerüljön. Maga a rúzs nem szárad olyan gyorsan, ha vastag rétegeket viszünk fel akkor meg még kevésbé, ezért javaslom, hogy inkább vékonyabb rétegekben dolgozzuk el a kívánt színt.

Balra: 06 Pink Pong / Jobbra: 08 Grand Cru

Apropó színek. 8 árnyalatban kapható, 3800 Ft-ért. Többnyire a vörösek és a pinkek dominálnak, ezért én is ezekre csaptam le. A "08 Grand Cru" egy gyönyörű "mély burgundi vörös árnyalat egy icipici pinkkel megfűszerezve" mondja a leírás, de szerintem csak egy sima sötétbordó, ami igazán a száradás után jön ki a leginkább. A "06 Pink Pong" (imádom a nevét!) pedig egy vibráló fukszia, de nem olyan neonosan élénk felkenve, mint az üvegében. Végeredményben azért igazán megszerettem őket, így már elkezdtem szemezni pár másik árnyalattal is ebből a kollekcióból.


Bourjois Rouge Edition Velvet "06 Pink Pong"


Bourjois Rouge Edition Velvet - "08 Grand Cru"

Nektek van kedvencetek a Rouge Edition vonalból?