FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. április 18., péntek

Miss Dior Blooming Bouquet EDT


Imádom a parfümöket. Imádom, hogy hatalmas választék közül szemezgethetünk, hogy egy jól kiválasztott parfüm a védjegyévé tud válni valakinek, vagy éppenséggel egy bizonyos hangulatot, emléket idéz fel bennünk. Nekem is megvannak a védjegy illataim, de nagy kísérletező lévén sosem használom huzamosabb ideig ugyanazt az illatot. Ez alól kivételt képez a Dior J'adore parfümöm, amit szerintem életem végéig újra fogok vásárolni, annyira meghatározó az aromája számomra, annyira ÉN vagyok! Így sosem gondoltam volna, hogy más illat, pláne nem még egy Dior ennyire el fog csábítani és a képzeletbeli dobogóm első fokára fog lépni az én bejáratott illat Olimpiámon.



A Miss Dior Blooming Bouquet kistestvére az eredeti Miss Dior illatnak (amit a Christian Dior a húga, Catherine Dior után nevezett el). Bevallom, az eredeti változatot még nem szagolgattam meg tüzetesebben, de a Miss Dior Chérie változat valami borzalmasan kellemetlen volt számomra, így mindig fújjolva gondoltam erre a vonalra, akárhányszor szembejött velem. Párizsi utam során viszont belebotlottam a legújabb, Blooming Bouquet-ra keresztelt verzióba és az a pillanat sorsfordító volt kettőnk életében. 


Kinn végül is nem vettem meg ezt az illatot, de annyira sóvárogtam utána itthon, hogy mikor megláttam a Marionnaud honlapján, hogy már hazánkban is elérhető, szabályosan sikítva újságoltam el Anyunak a nagy hírt. Ám természetesen még így is várnom kellett vele, hiszen meg akartam várni a Glamour-napokat, ahol olcsóbban juthatok hozzá vágyaim tárgyához. Ez a múlt héten meg is történt, így ma már boldog Miss Dior Blooming Bouquet tulajdonos vagyok.


Na de a körítés után jöjjön a lényeg. A Blooming Bouquet-t 3 szó jellemzi a legjobban: sikkes, romantikus és elbűvölő. A szicíliai narancs esszencia vezeti be az illatot, amit a bazsarózsa és a damaszkuszi rózsa utánozhatatlan aromája követ. Végezetül a fehér pézsma zárja az illatorgiát. Annyira könnyed, annyira bájos illatról van szó, kihozza a viselőjéből azt a gyermeki ártatlanságot és huncutságot, ami benne lapult ezidáig. Igazi tavaszi, könnyed virágos illat, nekem mindig Párizst fogja eszembe juttatni, akárhányszor is használni fogom. Az üvege egy mestermű, minden részletében bájos és kislányos a fém masnitól, egészen a tyúklábmintás talpig, így ezzel nem csak egy parfümmé, hanem a szépítkező asztal ékévé avanzsálódik. Sajnos két kifogásolnivalóm van vele szemben. Egyrészt, hogy EDT, tehát az illata is viszonylag hamar elillan a nap közepe felé, másrészt pedig iszonyatosan drága ehhez képest. De én még mindig azt mondom, hogy minden fillért megért, amit kiadtam érte. Számomra ez a tökéletes illat, de lehet a "tökéletes" nem a legjobb szó rá. 



Ajánlott fogyasztói ár:
50 ml - 23 490 Ft
100 ml - 33 490 Ft