FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. május 3., szombat

TESZT - MAC Alluring Aquatic kollekció



Nagyon rég keltette fel ennyire MAC kollekció a figyelmem, mint a nemrégiben itthon is megjelenésre kerülő Alluring Aquatic. Hogy miért? Megmondom őszintén főként a csomagolása miatt. Hiszen kinek ne jönne be ez a gyönyörű fémes türkizkék szín, rajta apró, műanyag "vízcseppekkel". Igen, ez komoly, a kollekció össze darabja olyan, mintha le lettek volna spriccelve egy kis vízzel, de ezek a vízcseppek - jó esetben - örökre megmaradnak. Szóval nálam már ez is elég meggyőző volt, de még nem is beszéltem a belbecsről. A kollekció főként visszafogott színekben - bézs, piszkos rózsaszín, szürke stb. - dúskál, ami sokaknak nem igazán tetszik, engem viszont teljesen elvarázsolt. Így végül sikerült megszereznem pár nagyon klassz darabot a kollekcióból. 



Az Alluring Aquatic kollekció központi elemei az Extra Dimension szemhéjpúderek, pirosítók és bronzosítók, de tartozik még mindehhez két szemceruza és ajakkontúr ceruza, öt rúzs és szájfény, három körömlakk, két kompakt bronzosító és kétféle ecset is. 



Elsőként az Extra Dimension bronzosítók nyűgöztek le, nemhiába. Mostanra a régi, egyáltalán nem használt bronzosítóimat kiszanáltam, így elég erős bronzosító hiányban "szenvedtem" és mindenféleképpen valami igazán jó minőségű és a bőröm színéhez leginkább passzoló darabot kerestem, ami nem túl sárga és nem túl csillámos. 





Az Extra Dimension bronzosítókra mindez 100%-ig igaz. Az Aphrodite's Shell rózsaszínes tónusú apró mikro csillámokkal, amik a bőrön egyáltalán nem látszanak, inkább kellemes fényt adnak, mintsem diszkógömb hatást. Ez az árnyalat tökéletes a világosabb bőrű lányoknak nem csak a színe, de amiatt is, hogy nem porzik, egyszerre keveset lehet felvenni belőle az ecsettel, így remekül építhető és apránként kialakítható vele egy egészséges, napsütötte hatás. A másik darab, a Delphic elnevezésű, sárgásabb tónusú és sötétebb is, de tulajdonságaiban megegyezik társával, sötétebb bőrű hölgyeknek kiváló választás a nyárra.




Másik választottam az Extra Dimension vonalból a Silver Sun elnevezésű szemhéjpúder volt. Lolly-nál láttam ezt a darabot és már ott megérett bennem a gondolat, hogy én is megvegyem. Furcsa színről van szó, én piszkos zöldnek mondanám, ugyanis a zöldes alapszíne mellé szürke is keveredik. Kevés MAC szemhéjpúderrel rendelkezem, az ED szemhéjpúdereim száma is a nulla felé konvergál, de a Silver Sun engem meggyőzött arról, hogy az ED vonal valóban tud valamit. Ez a vaj puha finomságú szemfesték vizesen és szárazon is használható, a legjobban a kissé metálos fénye tetszik, amit úgy néz ki mostanában több hasonló terméknél is öntudatlanul keresek.






Végül pedig nem állhattam meg, hogy ne ruházzak be egy ajakrúzsba is. Rúzsok terén ez a kollekció nem a legerősebb, de aki egy visszafogottabb árnyalatot keres, az itt megtalálja. A választásom a Mystical elnevezésű rúzsra esett, ahogy láttam a bloggervilág nagy része szintén ezt a piszkos rózsaszín árnyalatot választotta. Cremesheen finishe miatt enyhén fényes, könnyű a felvitele és szépen felépíthető a halványabb rózsaszíntől egészen a sötétig (ahogy a képeken is látszódik). Remekül hordható árnyalat a hétköznapokon, tartósságra kb. 3-4 órát bír ki.

Mindezek után, ha egy valamit szeretnétek választani a kollekcióból, akkor az Extra Dimension bronzosítókat nézzétek meg, mert rendkívüli minőséggel bírnak. Különösen az Aphrodite's Shell árnyalat lehet a befutó többeknél, mivel ez a legjobban hordható bronzosító, amivel eddig találkoztam. Ezekre megéri kicsit többet költeni. A kollekció május 2-től már kapható, és ahogy láttam mindenből van szép számmal, de azért érdemes még hétfő magasságában betérni bármelyik MAC üzletbe, hogy biztos ne maradjatok ki a szórásból. 

Végül pedig jöjjön egy gyors smink is a fent említett termékekkel, csak hogy még hosszabb legyen ez a bejegyzés. :D A Silver Sun szemhéjpúder, a Mystical rúzs, és az Aphrodite's Shell bronzosító mellé az Urban Decay Naked 3 palettájának színeit használtam a szememen, YSL Le Teint Touche Éclat alapozót az arcomon és a bronzosító mellé a MAC x Proenza Schouler Ocean City pirosítóját az orcámon.