FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2014. június 19., csütörtök

Lépésről lépésre - Essence Gel Nails at Home



Sosem volt műkörmöm, zselés pedig végképp. Valahogy mindig ódzkodtam tőle egyrészt, másrészt pedig vonzott, hiszen ki ne szeretne szép, hosszú és tartós körmöket magának. Erre a kettősségre adott megoldást az, hogy kipróbálhattam az Essence otthon is elkészíthető zselés manikűr szettjét. A Starter Kit tartalmaz egy tisztító folyadékot (Cleanser - 849 Ft), egy primert (849 Ft), egy lehúzható zselés alaplakkot (999 Ft) és egy zselés fedőlakkot (999 Ft). A mini led lámpa külön kapható 6899 Ft-ért és a praktikusság netovábbja, hiszen USB kábellel működik, így csak rádughatod a gépedre és mehet a manikűr szalon. Persze, ha van a közeledben gép, különben bajban vagy. (Ha egy iPhone töltőd van, akkor arra is csatlakoztatható, szóval no problem. :D)




A szett kipróbálása elején nagyon izgultam, féltem, hogy az egyes lépéseket el fogom rontani és úgy néz ki, volt alapja az aggodalmamnak. Először formáztam a körmeimet, ezt követően pedig a tisztító folyadékkal eltávolítottam minden szennyeződést róluk (ez nem körömlakklemosó, a lakkot nem oldja!), majd a primert vittem fel, egészen a köröm széleit is érintve. 




Az előkészületeket követően pedig jöhet a lehúzható zselés alaplakk. Már magától a megnevezésétől kiráz a hideg, élőben pedig még borzalmasabb volt a helyzet. A lehúzható alaplakk a manikűr könnyű eltávolítására hivatott, de egyszerűen szörnyen viselkedett a körmeimen. A leírás szerint vékony és egyenletes rétegben kell felvinni a köröm egészére, ügyelve arra, hogy ne kerüljön a bőrre. Hiába próbáltam ennek megfelelően cselekedni, az alaplakk egyszerűen NEM AKART EGYENLETES RÉTEGET KÉPEZNI A KÖRMÖMÖN. Bárhogy simítgattam mindig méretes kráterek képződtek rajta, ami az UV lámpát és a ragacsos maradványok letisztítását követően még látványosabb volt. Az elrontott réteget pedig hiába próbáltam körömlakk lemosóval leszedni, nem ment, így szabályosan le kellett kaparnom a körmömről. Ennél kellemetlenebb érzést már csak a szívószál harapdálása vagy a körömágybőr feltolás vált ki nálam erőteljesebben.




Mikor nagy nehezen sikerült egy normális réteget felvinnem, akkor jött a színes alaplakk, amihez én ez esetben fehéret (OPI - Alpine Snow) használtam, majd hagytam teljesen megszáradni. Igazából mind Essence lakkot, mind más márkák lakkjait használhatjuk, a csoda nem ebben rejlik, hanem az alap- és fedőlakkokban. A száradást követően a zselés fedőlakk következett, ami hál istennek nem volt ilyen megátalkodott, mint a lehúzható alaplakk, szépen el lehetett oszlatni, nem volt ragacsos, ugyanakkor meglepő módon sárgára színezte az alatta lévő réteget, de az UV lámpázást követően (itt is figyelni kell, hogy a fedőlakkból ne kerüljön a bőrre!) szerencsére eltűnt ez a színezet. 





A végeredmény gumis jellegű lett, még a lámpázást követően is be tudtam körömmel nyomni, aminek a helye is megmaradt. Még egy utolsó törlés, hogy eltávolítsam a ragadós maradványokat és kész is a "tökéletes" mani, igaz csak két körmömön, mert a többi totális katasztrófába fulladt. Nem telt el 2 nap sem, a fedőlakk elkezdett besötétedni és így igen erősen koszos hatást keltett, ez a későbbiekben tovább erősödött, viszont az ígért 10 napot elég jól teljesítette, valóban nem pattogzott le, csak megkopott. 


Nem vagyok elégedett, nagyon nem, többet vártam ettől a készlettől, de sajnos csalódnom kellett benne és nem hiszem, hogy lenne türelmem és merszem még egyszer nekivágni ennek a procedúrának. Ahhoz túlságosan féltem a körmeim épségét. Ugyanis azt még hozzá kell tennem, hogy az UV lámpa 10 másodperces működése közben a 8-9. másodpercet követően már szabályosan éreztem, hogy éget. Ez számomra egy elég ijesztő érzés volt, ami nagyban közrejátszott ahhoz, hogy ne próbáljam ki még egyszer a jövőben. Vagy ez normális szerintetek? Nem tudom, én mindenesetre maradok a jól bevált fél órás-órás lakkozási rituálémnál, amit én kevésbé macerásnak tartok ennél a módszernél.

A terméket a Primőr Kozmetikai Kft. bocsátotta a rendelkezésemre, de ez a véleményemen nem változtat!