FőoldalTesztekSminkekKöröm DesignInspirációKapcsolat

2013. június 8., szombat

TESZT - Alverde 2013 Tavaszi Újdonságok I.



Megint azon szerencsések közé tartozhattam, akik a Dm jóvoltából kipróbálhatták az Alverde új szortimentjének pár darabját. Nagyon megtisztelő, hogy megkaphattam a lehetőséget a tesztelésre, és örülök is neki, mert így én magam is jobban képben leszek olyan márkákkal is, mint például az Alverde, amelyeknek az állandó termékeiből eddig még nem vásároltam egyet sem. Összesen 5 termék érkezett hozzám, ezekből most 3-at fogok bemutatni, a többiről pedig egy következő posztban fogok írni.

Aki esetleg nem ismerné a márkát, annak fontos megjegyeznem, hogy az Alverde kizárólag ellenőrzött natúrkozmetikumokat kínál, amik magukon viselik a NaTrue nemzetközi standard logóját, így bizonyítva, hogy ellenőrzött natúrkozmetikumot tartunk a kezünkben. Továbbá a termékek egy része vegán is, ami azt jelenti, hogy az adott kozmetikum nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt. Az állandó kollekcióban szinte minden megtalálható a szempillaspiráltól az alapozón át a rúzsokig, és rendszeresen megjelennek limitált kiadású kollekciók is a márkán belül. 


Az állandó szortiment idén áprilisban egy kis vérfrissítésen ment keresztül, így rengeteg új termék került ki a Dm üzletek, Alverde állványaira. Köztük vannak kézápoló krémek, szájfények, ajakszínezők, sminkfixáló spray, folyékony és tégelyes alapozók, továbbá szemkörnyékápoló stift, szemhéjszínezők és dúsító szempillaspirál is. Én többek között a következőket kaptam mindebből:

Alverde Color & Care 2 in 1 alapozó - 10 Vanilla & Cream


Mikor megláttam a csomagban, nagyon megörültem ennek az alapozónak, nagy elvárásaim voltak vele szemben. A termék azt ígéri, hogy "alapoz és ápol is egyben, bio jojobaolajjal és bio shea vajjal". Kinek nem keltené fel ez az érdeklődését? Az alapozó pumpás, 20ml-es kiszerelésben érkezik, nagyon egyszerű az adagolása, praktikus a csomagolása. Ugyanakkor sajnos az alapozó teljesítménye hagy kívánni valót maga után.




Az "alapozó" elnevezést enyhe túlzásnak tartom, ugyanis a fedése NULLA, a kettős formulából a fehér, hidratáló krém jobban érvényesül, és épp csak egy pici alapozó keveredik közé, aminek a bőrre felkenve már semmi látszata. Szóval ebben az esetben a "színezett hidratálókrém" megnevezés sokkal találóbb lenne, bár még ez sem definiálná pontosan a termék rendeltetését. Ápoló hatása viszont egészen kellemes, gyorsan beszívódik a bőrbe és nagyon puhává teszi azt. Az illata ugyanakkor nagyon erős, bár ez minden egyes Alverde termékre jellemző.

Előtte
Utána

Ha pontoznom kéne, akkor ez 3/10 pontot ér.


Alverde 2 in 1 Körömápoló Balzsam


A 2in1 körömápoló balzsam egy aprócska tégelyben érkezik, és kinézetre is jópofa ezzel a zöld-fehér örvénnyel a közepén. Nagyon praktikusnak tartom ezt a kiszerelést, mert így simán be lehet dobni a táskába, és akármikor elő lehet venni, ha szükség van rá. A balzsam jojoba és egyéb értékes olajokat tartalmaz, amik "puhává varázsolják a bőrt", továbbá "gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és a köröm egészséges növekedését segítik elő". 

Nagyobb változást nem vettem észre a használatánál, de kétségtelen hogy kicsit puhábbá tette a köröm körüli száraz bőrt. Nem hiszem, hogy egy problémásabb körömbőr esetén ez lenne az ápolás legjobb módja, mert kiemelkedően jónak nem mondanám. Azért el lehet használgatni, de újra már nem venném meg.

5/10-et adnék neki.


Alverde Éjszakai Koffein Szérum Szempillákra



A kapott termékek közül ez a kedvencem! A leírása szerint "értékes olajokkal és szömörce héjából kinyert viasszal erősíti és regenerálja a szempillákat". A 8 ml-es kiszerelésű tubus nagyon egyszerű dizájnnal rendelkezik, de ezzel a fehér csomagolással megkülönböztethető könnyedén a többi szempillaspiráltól . Használata pofonegyszerű, csak a kefével végig kell simítani vele a pillákat lefekvés előtt és kész is. Amit a legjobban szeretek benne az az illata. Nagyon finom mandulás, minden egyes használat alkalmával öröm és boldogság jár át, ha megszagolgatom :D

Március környékén

Június 08. 

Lassan már egy hónapja használom, és meg kell mondjam, valóban érzem a hatását. A szempilláim sokkal ruganyosabbak, erősebbek, mindenképpen van a különbség a mostani és a használat előtti állapot között, ha látványban nem is, de a szempillafestés során mindenképpen. Azt sajnálom egyedül, hogy nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek serkentik a szempillák növekedését - legalábbis a leírása ezt nem említi - ami még nagyobb pozitívum lenne. 

Összességében azért 7/10 pontot érdemel tőlem :)

Sajnos árat egyikhez sem tudok mondani, de amint információt kapok róla, feltétlenül frissítem vele a posztot.

Következő alkalommal a maradék termékeket mutatom be, amik között lesz egy 2in1 pirosító és ajakszínező illetve egy dúsító hatású szájfény.

A termékeket a Drogerie Markt bocsátotta tesztelésre, de ettől a véleményem még 100%-ig őszinte :)