2014. szeptember 23., kedd

Az újjászületett klasszikus - MAC Viva Glam Rihanna 2.


A MAC méltán híres Viva Glam kampányához már számos híresség adta az arcát eddig, de Lady Gaga rendesen felkavarta a kampány állóvizét, és végre olyan színt vitt bele, ami ezt követően szerintem nagyban meg fogja határozni a Viva Glam színvilágát. 

Rihanna a MAC tavalyi évi nagy "felfedezettje", aki szerintem megdöntötte az "egy márkán belül létrehozott kollaborációk" rekordját, ugyanis áprilistól egészen decemberig négy, a MAC-kel közös kollekcióval örvendeztette meg a rajongókat. Legutóbbi dobása az első Viva Glam kampánya volt, melynek keretén belül egy szikrázó vörös rúzs került a boltok polcaira. Most viszont a második kampány is elindult, aminek nem csak a promo képe eszméletlenül dögös, de maga a termék is. Az énekesnő/divatdiktátor egy rendkívül különleges színt alkotott meg a MAC csapatával, ami visszarepít minket egészen a 90-es évekig.
A rúzs csomagolása önmagában izgalmas, hiszen végre nem a megszokott fekete, műanyag borítású rúzstokkal szembesülünk, hanem egy vörös, puha, bársonyos anyaggal lett bevonva a klasszikus tubus. A szép külcsín után pedig a belbecs is igazán magával ragadó: a rúzs maga nem egy klasszikus értelemben vett hordható darab, sokaknak biztos nem fog tetszeni és nem is fog jól állni. A hivatalos leírása szerint "warm mauve with silver frost", vagyis egy meleg tónusú mályva, ezüstös fénnyel. Ez a valóságban inkább egy hidegebb árnyalatú, kicsit gyöngyházfényű, rózsaszínes mikrocsillámokban pompázó, barna árnyalatot takar. Tehát nem egy univerzális, mindenkinél egyaránt jól működő darabról van szó, de meglepő módon bárkit láttam ezzel a színnel, remekül állt neki.A szín könnyen építhető, de valamiért mégsem tudtam egyenletesen eloszlatni az ajkaimon, mindig úgy éreztem, hogy foltos maradt egyes helyeken. Hiába építettem a színt, nem láttam javulást benne, ráadásul az ajkamat formázni se tudom vele úgy, mint például egy mattabb vagy sűrűn pigmentált rúzs esetében. 


Önmagában így néz ki.

Ehhez a darabhoz nekem az ajakceruza elengedhetetlen. Egyrészt, mert jobban tudom az ajkam vonalát formázni ezzel a módszerrel, másrészt pedig a rúzs alapszínét sem kell teljesen felépítenem, hiszen elég párszor áthúznom, hogy észrevehető legyen a lényeg, így elkerülhetem a foltosodást is. A tartóssága engem meglepett, mert evés-ivás nélkül szépen kibírt rajtam 5-6 órát, és szerencsére kopni sem csúnyán kopik el.

Itt már a MAC Spice ajakceruzáját használtam hozzá.

Összességében ez egy igazán különleges darab, amit vagy nagyon imádni, vagy nagyon utálni lehet. Mindenesetre, aki imádná, annak jó hír, hogy fél évig még kapható mind a rúzs, mind a szájfény. Apropó, szájfény. A szájfény változat szerintem gyönyörű, és ez az első Lipglass, ami arra csábít, hogy megvegyem, pedig sajnos utálom a Lipglass textúráját, de ezt még szerintem is kár volna kihagyni.

Szóval, ha titeket is lázba hozott  a Viva Glam legújabb kiadásai, akkor vegyétek nyakatokba a várost és térjetek be az egyik MAC üzletbe megcsodálni őket. Ne feledjétek: minden eladott Viva Glam termékkel Ti is támogathatjátok a MAC AIDS elleni küzdelmét!