2014. augusztus 31., vasárnap

Kylie Jenner inspirálta smink
Az elmúlt időben, ahogy láthattátok is, nem igazán tudtam a blogot frissíteni. Ennek több oka is van, amibe nem mennék bele, de mindenki megnyugodhat, nem tűntem el, csak kicsit alacsonyabb fokozatra kapcsoltam a blogot illetően. Most viszont egy rendkívül egyszerű sminket szeretnék bemutatni nektek, amit nem más inspirált, mint Kylie Jenner, aki hatalmas őrületet robbantott az Instagramon a 90-es éveket idéző füstös szem-barnás ajak sminkjével az elmúlt fél évben. 

Kylie a rebootolt 90-es évek stílusjegyeinek szuper ötvözője, ez mind az öltözködésén és a sminkjén is meglátszik, nekem pedig nagyon bejön ez a kicsit grunge-os, kicsit szupermodelles vonal. Az én verziómban nagyon leegyszerűsítettem a sminkjét, és még tusvonalat sem használtam, pusztán műszempillákkal hangsúlyoztam még jobban a szemem, hiszen a végtelen hosszú pillák ennek a stílusnak elengedhetetlen eleme. Viszont a drámai műszempilla nélkül egy hétköznapokon is rendkívül hordható sminket kapunk.A szem elkészítése ezekben a lépésekben zajlott le:

  1. Először szemhéjpúder bázist használtam, hogy tartós maradjon a szemsminkem, felé pedig egy szürkés taupe ceruzát dolgoztam el a szemhéjam egészén.
  2. Fehér szemhéjpúdert vittem fel a taupe színre, egészen a szemöldökcsontomig.
  3. Következőnek egy világosbarna, matt púdert dolgoztam el finom mozdulatokkal a szemhéjráncban. Ezzel egy jó satírozó alapot adok a sötétebb színeknek, így könnyebb lesz egybedolgozni őket.
  4. Erre jöhet egy sötétebb barna szín, amiből épp hogy annyit használtam, hogy kicsit elmélyítsem a szemhéjráncot. Ugyanezt az árnyalatot használtam az alsó szempillatőnél is.
  5. Ezután egy sötétszürke szemhéjpúdert dolgoztam el a külső V-ben és egybe mostan a többi színnel.
  6. Végezetül a mozgó szemhéjra csillogó arany por került, így a szempillaspirál után kész is van a szemsmink.
Az arcomat nagyon vékonyan alapoztam és egy kis pink pirosítót ütögettem fel, majd bronzosítottam egy kicsit. Az ajkamra mindössze két kontúrceruzát használtam, főleg barnásabbakat, mert (még) nincs hasonló rózsaszínesebb beütésű darabom. Na de ami késik, az nem múlik. :) Végezetül pedig nem maradhatott ki a fekete parókám sem, csak hogy egy kicsit igazodjak Kylie sötétbarna, szinte fekete, rövid hajkoronájához. Egy iszonyatosan egyszerű sminket sikerült most összedobnom, egy blogra szánt sminkem sem sikerült bő fél óra alatt elkészítenem, szóval ez egyéni rekordnak számít. :D

Nektek hogy tetszik? :)Arc:

Szem:
Ajak:
  • Flormar Waterproof Lipliner - 201 
  • MAC Lip Pencil - Spice