2011. december 30., péntek

Glamour Doll Eyes - az olcsó és szuper minőségű pigmentek fellegváraPár héttel ezelőtt már láthatáttok a Facebook-os oldalamon egy képet, ahol egy kupac tégely várt türelmetlenül az asztalomon. Hát eljött a pillanat, hogy lerántsam a leplet ezekről a nagyszerű termékekről, így ti is megismerkedhettek velük! Igazából, már a címben lelőttem a poént, de azért kitérek pár apróságra is amit a tesztelés alatt megfigyeltem.

A Glamour Doll Eyes 2008-ban indult, és egy egész kis közösség alakult ki körülötte, így a bloggerektől kezdve a YouTube gurukig mindenki megtalálható a kis csapatban. Ez a közösség az internet adta lehetőségeket kihasználva bemutatták a GDE termékeket a világnak sőt, még általuk kreált ill. elnevezett pigmentek is születtek. Azóta a márka kibővült szájfényekkel is.

Az oldalon található leírás alapján a pigmentek "earth minerals" -ból vannak, azaz ásványi alapú pigmentekről beszélünk, de nem igazán tudom a helyes megfogalmazást visszaadni. Az összetevők a következőket tartalmazzák: "Magnesium Stearate, Zinc Oxide, Kaolin Clay and Methicone Treated Titanium Dioxide". (Igazából nekem ezek semmit nem mondanak, nem az összetevőket szoktam figyelni a termékeken.) A termékekben használt színek az amerikai FDA, azaz a Food and Drug Administration által elfogadottak. Továbbá nem tesztelték őket állatokon, és a többségük vegán, azaz csakis természetes összetevőkből áll. Amelyik nem, azoknál fel van tüntetve jól láthatóan. Én ezeket elhiszem, hiszen itt egy kisebb vállalkozásról beszélünk, amelynek nem hiszem hogy érdeke lenne, hogy hazudjanak a vásárlóiknak, tehát megbízható, természetes sminktermékekről beszélhetünk. Ráadásul nagyon széleskörű affiliate és szponzor programot üzemeltetnek, ahol a csatlakozni vágyók több opció közül is választhatnak aszerint, hogy mennyire szoros kapcsolatot szeretnének ápolni a GDE-vel.

A pigmentek árai a kiszerelés méretétől függőek. A teljes kiszerelés, ami kb. 2-2,5 gramm pigmentet tartalmaz, $6, a minták kevesebbek, de tárolóegység szerint változóak, ami lehet kis átlátszó műanyag tégely, (ugyanolyan, amiben a teljes kiszerelésű termékek érkeznek) 1 gramm termékkel, vagy műanyag zacskó, amiben 0,5 gramm pigment lapul. Ezek sorban $2.50 és $1.25. A pigmentek mellett rendeltem még Eye Lights elnevezésű glittereket is, amik teljes kiszerelésben $4-ba, mintaként dobozkában $1.75-ba, zacskóban $1-ba kerülnek.
Első ránézésre indokolatlanul kevésnek tűnik mind árban, mind mennyiségben, viszont ha belegondolunk, hogy pigmenteket valójában milyen gyakorisággal szoktunk használni, akkor szerintem még jó is, hogy nem 5 grammos méreteket kapunk, hiszen kb. sosem lenne kihasználva, így viszont, ha elfogy (amit kétlek hogy pár hónapon belül bekövetkezne, hiszen egy alkalommal nem kell olyan sokat használnunk), jóval olcsóbban juthatunk hozzá újra. Viszonyítás képpen nézzük a MAC pigmentek árait. Ott 4.5 gramm terméket kapunk $20-ért (a hivatalos honlapon ennyi van feltüntetve), a GDE-nél pedig a teljes kiszerelés 2-2.5 gramm $6-ért. Sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni a MAC pigmenteket, de más blogok tesztjei alapján mind tartósság, mind pigmentáltság szempontjából hasonló szinten állnak a GDE termékekkel.


Pozitívum még, hogy a GDE mintákra ingyenes a szállítás, a teljes kiszerelésre pedig akkor, ha $30 fölötti a rendelés végösszege. Bónusz, és egyúttal a legmegdöbbentőbb ugyanakkor a legszuperebb dolog az az 50%-os kedvezmény a vásárlás végösszegére a "MUA" kód beírásával, ami 16 vagy annál több, teljes kiszerelésű pigment vásárlása esetén jár. És mi jobb még ennél is?? Hogy erre a kedvezményre ugyanúgy érvényes a $30 feletti ingyenes szállítás!! Én speciel nem egymagam használtam ki ezt a lehetőséget, hanem a barátnőmmel, Vikusszal közösen vetettük bele magunkat a szebbnél szebb pigmentek közé, így mind a kettőnknek jutott 8-8 darab, teljes kiszerelésű pigment, ami reálisan lefedte az igényeinket. Szerintem ez a kedvezmény azoknak a legjobb, akiknek van 1-2 vállalkozó szellemű barátnője, akik "beáldozzák magukat", és szintén választanak maguknak pár színt. Így el lehet kerülni azt, hogy az ingyenes szállítás érdekében mindenképpen $30 feletti értékben kelljen vásárolnunk, és ezért olyan színeket is megvegyünk, amik amúgy nem is tetszenének igazából. Viszont ha több emberrel együtt rendeltek, akkor az általatok tetsző 3-4 szín ingyenes szállítással a tietek lehet, plusz még sokkal olcsóbban is, mintha egymagatok vásárolnátok.
A minták készítésénél felhasználtam a Vikusz által rendelt pigmenteket is, csak hogy lássátok a többi színt is, ugyanis én többségében lila és rózsaszín pigmenteket rendeltem :D Tapintásra nagyon finom pigmentekről beszélünk, finishe a mattól, egészen a csillámosig terjed, textúrája mindegyiknek krémes, lágy, nagyon szépen siklott a bőrömön, mikor feltettem. Még bázis nélkül is élénkek és vibrálóak, bár azért mindenképpen ajánlatos a használatuk. A matt színekkel nehezebb bánni, mivel az üvegben kis gömbökké formálódnak, így például ecsetre elég nehéz őket felvenni, biztos 1-2 leesik róla, tehát ezekkel óvatosabban kell bánni, de mindezek ellenére a fentebb leírtak mind érvényesek rájuk. A pigmentek mind szárazon, mind vizesen is használhatóak, egy korábbi posztomban például a Tattooed árnyalatot használtam vizesen, és meg kell hogy mondjam remekül működnek ilyen formában is!! Nekem jobban tetszenek vizesen feltéve, sokkal intenzívebbek a színek, mint szárazon, de ízlések és pofonok :)

Nekem a felvitelükkel volt problémám és akkor első helyen meg is osztanám a használatukat kapcsolatos első szabályt: satírozó ecsettel, közvetlenül ne vigyétek fel a szemetekre! Lehet én szoktam egyedül ezt csinálni, de ha lusta vagyok akkor a MAC 217-es satírozó ecsetével szoktam felvinni a választott szemhéjpúdert, így gyorsabban el tudom oszlatni a szememen. Ebben az esetben ez sajnos nem működött. Ugyanis a színek a felvitel alatt eltűntek a szememről!! Az élénk, vibráló színekből, semmi sem maradt. Amit ebből megtanultam az a következő:


  1. Lehetőleg lapos ecsettel, tapogató, ütögető mozdulatokkal vigyük fel a szemre! Csak semmi durva, erős satírozás. 

  2. Ennek ellenére a legjobb módja a felvitelének azok az ujjbegyek! Így lehet a legkönnyebben kontrollálni, hogy mi hova kerüljön, esetleg a szivacsos applikátor is szóba jöhet, amivel "true-to-colour" lesz a végeredmény.

  3. Mindenképpen ajánlom a bázis használatát! Bár bázis nélkül is kibírta a szememen egész jól kb. 4-5 órát, de a tartósság és az élénkség megőrzése érdekében érdemes ÁTLÁTSZÓ szemhéjbázist használni. Próbáltam a működését fehér bázison, és teljesen nem ugyanazt a finisht és színt kaptam. Ezzel sokkal  fakóbbak lettek a színek a szememen.

A lényeg az, hogy annak ellenére ezek nagyon pigmentált szemfestékek, a lágyságukból adódóan a túlzott satírozást nem bírják. Ezért igen óvatosan kell bánni velük és apró mozdulatokkal, finoman kell elsatírozni a szemen. 


Az általam most bemutatott színek pedig itt találhatók, színcsoportok szerint besorolva, a termék nevekre kattintva a GDE honlapra juttok az adott szín leírásához:

Sárgák


Balról jobbra: Jailhouse Jumpsuit, Doll House, Trophy Wife, Grease Lightning, Juicy Mango, My Belle

Jailhouse Jumpsuit: vibráló narancs
Doll House: nagyon világos sárga kék csillámmal
Trophy Wife: intenzív arany metál fénnyel
Grease Lightning: Metál zöld/arany keveréke fekete alapszínnel
Juicy Mango: közepes fénylő narancs, rózsaszín utószínnel
My Belle: narancs és piros-pink keveréke arany csillámmal

Ezek közül nekem a legjobban a Trophy Wife tetszik. Annyira intenzív, annyira gyönyörű, hogy sminkelésért kiált!! A legkülönlegesebbnek a Juicy Mango-t tartom, ez az egyik legnépszerűbb szín a vásárlók között. Gyönyörű narancs, aminek rózsaszínes fénye van. Csodaszép!


Lilák és rózsaszínek
Balról jobbra: Slumber Party, Love Affair, Pinky Swear, Prom Dress, Tattooed, Picture Whore, Graves in May, Lace Panties


Slumber Party: matt lilás pink
Love Affair: pink és arany keveréke
Pinky Swear: vibráló fukszia gyöngyház finishsel
Prom Dress: pinkes lilás szín arany, kék, lila és zöld csillámmal
Tattooed: élénk kék és lila keveréke, én inkább indigónak mondanám
Picture Whore: világos, metál fényű rózsaszín, ezüst csillámmal
Graves in May: szürke rózsaszín árnyalatokkal és többféle csillámmal
Lace Panties: világos rózsaszín és lila keveréke arany mellékszínnel

Nekem itt egyértelműen a Tattooed és a Love Affair a kedvenc. A Pinky Swear pedig nagyon hajaz a MAC Stars 'n' Rockets szemhéjpúderére. A Lace Panties kicsit csalódás, mert valahogy a lila és az arany nem állnak össze eggyé, az arany valahogy mindig elmászkál.

Zöldek, barnák és kékekDirty Jeans: "teal" és zöld keveréke, arany árnyalatokkal
Veteran: csillámos sötétkék, piros csillámokkal
Dino Spotz: barna/piros árnyalat zöld fénnyel
Brown Eyed Girl: fényes barna lila árnyalattal
Backstabber: fekete és zöld keveréke
Sarcasm: chartreuse zöld feketés mellékárnyalattal
Martini Olive: matt sötétzöld

A Dino Spotz az abszolút kedvencem. A MAC Blue Brown pigment kopija. A Veteran valami gyönyörű árnyalat, a Backstabber a leírás szerint szárazon egész sötét, szinte fekete színű, vizesen metállos zöld színt vesz fel. Hát én a mintákat szárazon készítettem és látszik, hogy ez inkább zöld, mint fekete, de sebaj, annál jobb. :)

Ajándék minták 


Angel Wings: gyöngyszínű fehér, lila csillámmal
Bleeding Love: enyhén fénylő hideg piros
Boy Crazy: középkék lila és pink csillámmal
Drag Queen: zöld lilával és arannyal keverve

Ezeket a mintákat a rendeléssel ajándékba kaptuk. Vikusznak egyedül az Angel Wings tetszik, nekem mindegyik. Egy a baj velük, hogy a műanyag zacskós megoldás, amiben érkeztek nem a legjobb tárolási módja a pigmenteknek. Egy használat után vagy a fele kipotyog a zacskóból.

Twi-Shadows KollekcióPremonition: sötét szürkés levendulalila - Alice árnyalata
Big Brother: szürkés zöld - Emmett árnyalata
The Perfect Cure: középbarna arany és zöld csillámmal - Carlisle árnyalata

Ez egy limitált kollekció, amit a Twilight filmek ihlettek. A színek a Cullen família tagjairól lettek elnevezve. Nekem valahogy ezek teljesen más minőségűnek tűntek, az állandó színekhez képest annyira nem olyan jók :/ Lehet azért, mert sokkal fakóbbak náluk (Ez a vámpírságnak tudható be talán :DDD) Bár a Premonition élőben nagyon szép :)

Eye Lights glitterekRave: lila glitter
Hollywood: "hologramos" ezüst glitter
Fierce: vörös glitter

Érdekesek ezek a csillámok, ugyanis nagyon finoman őröltek, szinte por állagúak. Emiatt könnyű velük dolgozni, akár alap nélkül is megállják a helyüket, de a tartósság érdekében egy ragadósabb alap mindenképp kell alájuk.

Összeségében tehát egy valóságos kincsesbánya a GDE  honlapja, ugyanis itt az alacsony árak, remek minőséggel párosulnak. Igazán, csakis szívből tudom ajánlani mindenkinek!!

A honlapot ezen a linken érhetitek el: http://glamourdolleyes.com/

YouTube-on pedig további teszteket találhattok, példának itt van pár videó a GDE egyik fő partnerétől, aki nem mellesleg gyönyörű sminkeket csinál: