2012. szeptember 22., szombat

A spirálok csatája - Hypnôse Doll Eyes vs. Hypnôse Star

Eredetileg külön posztot akartam erről a két spirálról csinálni, de csütörtökön egy kisebb megvilágosodáson estem át, így úgy döntöttem sokkal jobb lenne, ha összehasonlítanám a Lancôme egyik legkedveltebb spirálját a Hypnôse Doll Eyes-t a legújabb gyermekkel, a Hypnôse Starral. Hiszen bár egy termékcsalád, mégis nagyon különbözőek és ez meg is fog látszódni a posztban.


Először is kezdeném a csomagolással. Mint minden Lancôme termék, ezek is szép, ezüst papírdobozba vannak csomagolva, amin a már jól ismert ikonikus rózsa is megjelenik, ezzel is minőségibb formát kölcsönözve a termékeknek. Maga a tubus a Hypnôse spirálok jellegzetes, már jól megszokott formát öltötte fel, én szeretem, hogy ilyen kecses a vonalvezetése, ráadásul mind a Hypnôse Doll Eyes és mind a Hypnôse Star különleges mintázatú tubussal rendelkezik, ami még elegánsabbá, kifinomultabbá teszi a terméket magát és növeli a high-end érzetét a vásárlóban. 

A Doll Eyes virágokkal díszített tubust kapott, míg a Hypnôse Star nevéhez hűen sziporkázóan csillogó borítású. Sajnos ennél a pontnál jön képbe sokaknál, hogy a csomagolás alapján ítélik meg a termék tulajdonságát. El kell, hogy mondjam: a Hypnôse Star NEM egy csillámokkal telenyomott szempillaspirál, senki ne gondolja azt. A termék csak nevében és a csomagolásában hozza el a csillogást és a pompát, a sztárokat megszégyenítő pillákat ígér. Nagykövetének az ikonikus szexi rajzfilmfigurát Betty Boop-ot és Daria Werbowyt választották, amivel egyáltalán nem lehet mellé lőni, már ők önmagukban elég figyelemfelkeltőek együtt.

A kefék lényegesen eltérnek mindkét spirál esetében. A Hypnôse Doll Eyes arra hivatott, hogy a játékbabákéhoz hasonló hosszú, ívelt szempillákat adja vissza viselőjének. A kefe kúp alakú tehát a tövénél szélesebb és felfelé haladva egyre szűkül ezáltal a kényelmes felvitelt biztosít, és a legelérhetetlenebb szálak is kifesthetőek. Nekem nagyon tetszik ez a kialakítás, nagyon könnyen elérhetőek vele a legapróbb szempillák is, és meglepően könnyű vele kifesteni az alsó szempillasort anélkül, hogy összekenném a fél arcom vele. Formulájának hivatalos elnevezése a Fiber Shine formula, ami építi és íveli a szempillákat egyesével, nem nehezíti el azokat, ezáltal dúsabbnak és hosszabbnak fognak tűnni. A formula igazából tényleg azt hozza, amit ígér, mégis ha építeni akarom a szempilláimat hajlamos kicsit pókláb pillákat csinálni nekem. Viszont ennek ellenére szépen szétválasztja őket, és igen könnyű érzetet kelt, valóban dúsabbnak is tűnik tőle a szempillám és sokkal íveltebb, ami az egész nap folyamán kitart. Különösebb technikát nem igényel a felvitel, mert egyszerűen használható és minden szál befedhető vele.Nem úgy, mint a Hypnôse Star esetében, ahol egy igen különleges spirálkefével dolgozhatunk. Ugyanis ez a kefe kettős oldalú, és mindkét oldal abban segít, hogy dúsítsa és szétválassza a pillákat. A "lapos oldala" a volumen növelésben segít, míg a "kerek oldala" az ívet adja meg a pilláknak. Ha csak a lényegre akarnék törni akkor azt mondanám, hogy ez alapvetően egy lapos kefe, nem a megszokott henger alakú, így első ránézésre furcsa lehet annak, aki megvizsgálja. A lapos vége szemből egy az egyben úgy néz ki, mint a Doll Eyes kefe alakja, de elforgatva látszódik, hogy ez alapvetően nem kúp alakú. Hallottam pár vásárlói visszajelzést a spirálról, amiben az okozza ennél a problémát, hogy nem tudják, hogyan kell használni ezt a spirált, ebből kifolyólag nem is azt az eredményt érik el, amit egyébként ez a spirál nyújt. Pedig igen egyszerű a használata:
  1. A lapos oldalát használva húzd végig a szempilláidon a a kefét a tövektől a végekig, ezzel a volument adod a szempilláidnak, úgymond megalapozod a következő lépéshez a pillákat.
  2. Ezután fordítsd meg a spirált és a kerekebb oldalával tedd ívessé a pilláid a már megszokott cikk-cakk mozgulattal. Ezzel biztosítod, hogy a festék egyenletesen el tudjon oszlani a pilláidon és kialakíthatod az ívüket.
  3. Egyébként ez a kefe kialakítás remekül használható az alsó szempillákon is, ehhez a kerekebb oldalt kell használni, így minden apró szálat be tudsz festeni.

Ugyanis a Hypnôse Star egy zseniális szempillaspirál, nekem abszolút kedvencemmé nőtte ki magát, olyannyira, hogy erősen elgondolkodtam azon, hogy vegyek-e valaha is olcsóbb, drogériás szempillaspirált. Nekem mióta a sminkelés a szenvedélyem mindig a szempillaspirálok voltak a gyenge pontjaim és nagyon nehezen találtam olyat, ami az én satnya, egyenes és ritkás szempilláimnak egy kis löketet adna (kivéve az Essence I Love Extreme, mert az tényleg nagyon durván jó). 

Na szerintetek melyik a Star és melyik a Doll Eyes?

A Hypnôse Star minden igényemet kielégítette és végre olyan szempilláim lettek tőle, amilyeneket mindig is akartam: dús, ívelt és koromfekete. Kicsit sűrűbb állagú, itt azt tapasztaltam, hogy picit jobban összetapasztja a pillákat, mint a Doll Eyes, de nem durván, teljesen elfogadható ennyi. A festék "Black Diamond Shine" technológiával készült, amitől még feketébbé varázsolja a pillákat, összehasonlítva a másikkal, a Hypnôse Starnál észrevehetően feketébbek. Illatuk egyébként mindkettőnek nagyon kellemes, virágos, nem émelyítő. Ha választanom kéne kettő közül, nálam egyértelműen a Hypnôse Star jönne ki nyertesként, mert komolyan teljesíti az elvárásokat, és igéző, hosszú, ívelt pillákat eredményez a használata, mindazt amire mindig is vágytam. Ára mindkét terméknek 8900 Ft, igen, nem olcsó, de aki hibamentes sminket akar magának és minőségi terméket, akkor annak érdemes egy ilyen spirálba beruháznia, mert minden egyes fillért megéri.

Lassan itt vannak a Glamour Napok, aminek keretén belül a Lancôme Szépségszigetnél 20%-kal olcsóbban juthattok hozzá kedvenc vagy erősen áhított Lancôme termékeitekhez, köztük a Hypnôse Starhoz is. Akinek megtetszett ez a spirál, vagy a Doll Eyes az október 12-14. között 20%-kal olcsóbban hozzájuthat :)