2013. május 25., szombat

TESZT - MaxFactor CC krém
Hát elérkezett az idő, hogy a BB krémek után köszöntsük a CC krémeket! Hogy mi a különbség a kettő között? Őszintén? Az égvilágon semmi! Vagyis pontosabban csak annyi, hogy bennük van a BB krémek összes jó tulajdonsága, plusz jobb fedést és egyenletesebb bőrszínt biztosítanak. Számomra ez már bulls**t kategória, mert az általam használt, koreai BB krémek ilyen szempontból egyáltalán nem különböznek a CC-től. Ugyanakkor a MaxFactor CC kréme valami megmagyarázhatatlan oknál fogva felhívta magára a figyelmemet, így nagyon ki szerettem volna próbálni, hogy mit is tud. Nekem a legvilágosabb, Fair árnyalat van meg, ami az olyan Hófehérkéknek, mint én, tökéletes választás. Maga a csomagolás nagyon pici egy átlagos alapozóhoz képest, de a funkcióját teljesen mértékben betölti.  A krém állaga nem is folyós, de nem is sűrű, inkább a kettő között van, egy picit hab állagúnak is mondanám. Nagyon könnyen eloszlatható, szinte azonnal egybeolvad a bőrrel, így igen természetes, üde hatást nyújt, ugyanakkor nem szárítja ki a bőrt, ami számomra igencsak egy fontos tényező egy ilyen terméknél. Fedése közepes, ugyanakkor nem rejti el teljesen az arcbőr természetes színét, például nekem a szeplőimet se fedte el tökéletesen, aminek azért örülök, mert egyáltalán nem lesz tőle maszk hatású az egész arcom. A pattanások pirosságát is nagyon szépen elhalványítja, egy kis korrektorral pedig lehet tökéletesíteni a végeredményt, ám nekem eddig sosem volt erre szükségem. A CC krém finishe szaténos, ami azt jelenti, hogy fényesnek tűnhet tőle a bőr, ezért én mindig használok hozzá púdert a T-zónára és a szemem alá, mert így eléggé ki tudja emelni a szemem alatti árkot, ami nem igazán előnyös számomra. Ezt az apró hibát leszámítva, csillagos ötöst adok a MaxFactor CC krémnek!

Balra: CC krém nélkül / Jobbra: CC krémmel

Kisminkelve

Összességében hatalmas kedvenccé nőtte ki magát ez a termék, napi szinten használom. Imádom, hogy nem szárítja a bőrömet, hogy pillanatok alatt el tudom oszlatni tökéletesen az arcomon, hogy természetes egységes bőrszínt ad és a tartóssága is tökéletesen kielégíti az igényeimet. Ajánlott fogyasztói ára 3499 Ft, ami szerintem azért sok, de gyakran vannak kedvezmények a Rossmann drogériákban, így érdemes várni egy-egy ilyen alkalomra, hogy beszerezzétek ezt a terméket :) Higgyétek el, megéri!

10 megjegyzés:

 1. Én is nagyon megszerettem, mostanában csak ezt szoktam használni:)

  VálaszTörlés
 2. Szerinted ecsettel is jól fel lehet vinni? Hamarosan elfogy a Missha BB krémem és kellene helyette valami új, szerintem most valami drogériás, olcsóbb terméket fogok venni. Kíváncsivá tettél, lehet megnézem őt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetesen!! Én csak ecsettel viszem fel, és tökéletesen el lehet dolgozni vele :)

   Törlés
 3. nagyon jó ez a krém, én is használom már egy ideje és teljes mértékben elégedett vagyok.

  VálaszTörlés
 4. nagyon szép természetes hatást lehet vele elérni, engem is kiváncsivá tettél, lehet beszerzek egyet. :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép,természetes hatádú rajtad, sajnos nekem a fedése kevés lenne :( (de hátha majd egyszer, ha szebb elsz a bőröm)

  VálaszTörlés
 6. Nekem még nincs ilyenem, de már biztosan lesz, amint találok akciós áron. Köszi a tesztet :-)

  VálaszTörlés
 7. Érdekes, hogy jobb fedést ígér.
  A koreai termékeknél a marketing pont fordított. A CC-ket a BB-khez képest pont úgy reklámozzák, hogy gyengébb fedés, jobb "színigazodás", még természetesebb végeredmény. :)

  VálaszTörlés
 8. Tetszik ez a CC, de sajnos nekem komoly bőrhibáim vannak, így kevés lenne a fedése. Viszont a Te arcod még CC krém nélkül, natúran is nagyon szép. :)

  VálaszTörlés
 9. Elég erős fedésűnek tűnik ahhoz képest hogy nem alapozó. Lehetne magasabb az SPF, de nem rossz!!

  VálaszTörlés