2013. június 11., kedd

Kreatív Kedd - Ókori MitológiaKisebb kihagyással, de újra itt vagyunk, és egy kis fontos bejelenteni valónk is van: Mostantól számítva a Kreatív Kedd nem kéthetente, hanem havonta lesz esedékes. Azért döntöttünk így, mert a többségünknek az egyéb teendői és elfoglaltságai miatt nem volt ideje kéthetente készülni erre, ezért a legjobb megoldásnak a havi KK-kat tartottuk. 

A mostani témánk az ókori mitológia volt, aminek nagyon örültem, mert sok mindent ki lehet hozni belőle. Természetesen én most semmiféle maszkot vagy arcfestést nem csináltam, egyrészt képtelen voltam eldönteni, hogy honnan kezdjek neki, másrészt időhiányban is szenvedtem.

Számomra nem volt kérdéses, hogy a görög mitológiából fogok megihletődni, mindenki ezt ismeri a leginkább, ahogy én is. Más kultúrák hasonló történetei pedig annyira nem állnak közel hozzám, bár biztos rettentően érdekesek lehetnek. :) Szóval elkezdődött a nagy fejtörés, vajon milyen történetet elevenítsek meg vagy melyik szereplőnek sminkeljem magam? Eszembe jutott Afrodité és Pallasz Athéné, de valahogy nem éreztem a legmegfelelőbbnek egyiket sem. Aztán jött az Isteni sugallat, és inspirációk után kutatva, ráleltem erre a képre:


Ez John William Waterhouse 1896-ban készített festménye, melynek a címe: Hylas and the Nymphs (Hülasz és a Nimfák). Mikor megláttam ezt a képet, eldőlt a sorsom. Így lettem végül vízi nimfa.

Hülasz története egyáltalán nem hosszú, és nem is annyira ismert, legalábbis én nem ismertem ezidáig. Hülasz, Theiodamasz Drüópia királyának fia, néhány elbeszélés szerint Herkules és egy nimfa gyermeke, bár ezt hol cáfolják, hol igazolják. Mindenesetre Hülasz egy igen csinos férfiú volt, amit még a férfiak sem tudtak nem észrevenni. Így történt, hogy miután Herkules megölte Theiodamaszt egy csatában, Hülaszt fegyverhordozójává és szeretőjévé is fogadta. Kis idő múlva pedig elvitte őt az Argo nevű hajóra, így lett Hülaszból az Argonauták egyike. Persze, nem hosszú időre. Az egyik útjuk során, Müszia partvidékén Hülaszt elrabolta a Pégai-tó nimfája, Drüopé, és örökre magával vitte a tó mélyére. Herkules kétségbeesetten kutatott a fiú után, de hiába: Hülasz nyomtalanul eltűnt.

Tehát ettől a történettől megihletődve készítettem el az én vízi nimfám sminkjét. Alapszínnek a zöldet és annak árnyalatait választottam a kék helyett, mivel szerintem ez egy sokkal természetközelibb árnyalat, jobban illik egy nimfához, bármennyire is a kék a víz színe a laikusok számára. Próbáltam kicsit ábrándossá, de ugyanakkor félelmetessé tenni a sminket, ezért döntöttem a sötétzöld ajkaknál, amit egy kis arany pigmenttel dobtam fel. Bár a felragasztott gyöngyök nem éppen illenek egy vízi nimfához, mégis szerettem volna valamilyen finom díszítést, ami kicsit feldobja a zöldet. Tudom, hogy ebből a témából sokkal többet ki lehetett volna hozni, mint amit végül elkészítettem, de kellékek híján, ennyire futotta :)
Arc:
 • YSL Le Teint Touche Éclat - Beige Rosé BR20
 • Artdeco Fixáló púder
 • Sleek Blush By 3 paletta - Lace
Szem:
 • Artdeco Pure Minerals szemhéjalapozó
 • Sleek Storm paletta - sötétzöld, arany
 • Ben Nye Pressed Eyeshadow - ES-70 Teal
 • Sleek Monaco paletta - Aquamarine
 • Artdeco Glam Couture 23 Glam Silken Rose
 • NYS Slide On szemceruza - SL06 Esmeralda
 • Catrice zselés tus
 • Max Factor Clump Defy szempillaspirál
Ajkak:
 • Lime Crime rúzs - Serpentina
 • Glamour Doll Eyes pigment - Trophy Wife

A többiek munkái:

Niki
Évi


28 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett! A szád eszméletlen, és a szemed körüli apró pöttyök nagyon feldobják a sminket :)

  VálaszTörlés
 2. WOW! Ez valami gyönyörű lett. Imádom az ókori görög mítoszokat, szóval duplán betalált :-)

  VálaszTörlés
 3. Azta, ez nagyon dög lett! O.O :)
  Tetszik, nagyon ötletes, ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
 4. Ez az amikor tudom, hogy sosem csalódom ha ide jövök :) Zseniális mint mindig, Te meg túlságosan szigorú vagy magadhoz! Ez gyönyörű, ne becsüld le ennyire magad <3

  VálaszTörlés
 5. Sokkal többet??? :O Ennél? Ez már így is mesés, ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű lett, nekem is nagyon tetszik!

  VálaszTörlés
 7. Ez úgy tökéletes ahogy van! Gyönyörű!!

  VálaszTörlés
 8. Woooow!!! Nagyon király ez a smink! :)
  Üdv: Szandra
  http://lpflapetitefeeblog.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 9. Gyönyörű és tökéletes lett! Nagyon egyben van és jól is áll! :)

  VálaszTörlés
 10. Gyönyörű lett, a szád különösen.:))

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm szépen a kedves kommenteket mindenkinek :) Igen, sokszor túlságosan szigorú vagyok magammal szemben, de hát ami nekem lehet nem tökéletes, az lehet másnak nagyon is az :)

  VálaszTörlés
 12. Mindig elkápráztatsz... GYÖNYÖRŰ

  VálaszTörlés
 13. Na, szerintem ennél többet nem is kell kihozni belőle, mivel ez TÖKÉLETES lett! :) Hihetetlen szép!!!! :)

  VálaszTörlés
 14. Csodaszép, a szád meg valami brutális :O

  VálaszTörlés
 15. Fú, vaze, ez most a kedvenc sminkem lett tőled! Leesett az állam! : D

  VálaszTörlés
 16. Hát ettől most nekem is leesett az állam rendesen! :D
  Baromi jó lett! Nagyon ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
 17. Nagyon-nagyon szép lett és tökéletesen passzol a gyöngy, mivel eredetileg vízi "termék"! :)Szerintem tényleg ilyen lehet egy vízi nimfa ;)

  VálaszTörlés
 18. Minden apró részlet tökéletes. Annyira ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
 19. Úristen ez valami hátborzogatóan gyönyörű, annyira jól áll a fehér arcbőrödhöz. Nem voltál előző életedben véletlenül Nimfa? :D:D

  VálaszTörlés
 20. Nagyon állat lett, én a gyöngyök helyett valami körömdíszítő jégfóliát tudnék elképzelni zöldeskék irrizáló árnyalatban, de így is nagyon tuti, az a száj O.o wow!:)

  VálaszTörlés